…GEM BEACH RESORT~~INDUKSI 2009…

Emmm…ni satu agy citer lama dari aku.. miahaha! asyik asyik citer lama dah tu bilalah aku nak setat dengan citer baru ni kan?? aiyarkk… tape tape pasni aku akan setat dengan entri baru… promise. double wink tok korang!!
Neyh citer yang berlaku pada tahun lepas jugak (2009). dimana aku yang bergelar pekerja kerajaan perlu hadir kursus untuk mengesahkan jawatan aku. aku dah lepas untuk kursus induk Khusus yang telah berlangsung selama satu minggu lam jabatan aku sendiri, punyalah ta best. ngantok dia ta yah citerlah mang dah tahap tak leh nak bawak berbincang dah.
so sekarang ni pulak aku kena hadir satu lagi kursus wajib iaitu kursus Induksi Umum, hari sabtu yang lalu bertarikh 11-19 Julai 2009 bertempat di Gem Beach Resort, Batu Rakit Kuala Terengganu.
Mula-mula nak pergi tu macam bowink giler r…pastu ada jugaklah rasa cuak sikit kan… sebab kursus pra kesetiausahaan masa kat Kluang, Johor tu masih melekat kat ingatan, dimana kami kena ragging abis-abisan dengan seorang tentera ni masa aktiviti riadah. gilo po eh, dah macam tentera kami dikerahnya.
Nak dijadikan cerita, lepas je subuh aku da tercegat kat jabatan nunggu bus (harus hiperbola sebab nk tunjuk aku sangat berdedikasi) da tu kena pergi Kementerian pulak sebab nak kena naik bus dari sana…then bertolak…10-12jam lam bus, giler!! Kebas siot montot kami2 seme neh….memang rasa masa tuh cam dah tak ada montot dah  leper je. maunya tak boleh je inchik driver tu tersesat jalan. 
Kat situ barulah aku kenai ramai org. tak sangka jugakkah kan ramai jerk budak jabatan aku yang aku sendiri tak kenal. maunya ta semuanya buat hal masing-masing bila ada kat jabatan sendiri. maklumla aku neyh lebih suka wat hal sendiri… seminggu dok sana tak sangka bes upernya….pengalaman kursus neh mmg best giler…nasib lar aku sempat kembali ke pangkal jalan meneruskan kehidupan aku yang normal lau tidak dah memang sah lagi nyata aku WAJIB tempah wad gila sebab dah terlalu bes…pai giler.
Kursus neh byk bg aku pengalaman dan mengenali aty budi seseorang…. byk meninggalkan suka dan duka~~ terbekas hingga ke hari ini~~cewaaahhh!! bluwek! mari kita muntah secara berjemaah. Sempat gak r aku berposing macam gayer kat sana…ehehhee…dan kebanyakkan nya dgn budak berdua tuh~~ wana n atun~~ tapi aku sangat malas plus plus nak upload gambo. harap maaf lah yeap.
sekian… adios…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s