…KURSUS OOOO KURSUS…

Nama pon keje gobemen ye tak?
apa lagik yang harus dibuat kalau tidak perlu memenuhi kewajipan berkursus selama 7 hari dalam masa setahun. wajib habeskan kursus 7 hari tu tau.
kalau ta pandai-pandai la nak kena menjawab nanti.

nak dijadikan citer la ni.
baru-baru aku ada menghadiri dan menyertai kursus PROTOKOL DAN KETERAMPILAN DIRI pada 05-07 Mei 2010. wahh tajuk nak hebat jelah kan.
lepas ni makin berprotokol la aku gamaknya.
dan aku memang ta sangka r yang kursus ni best sesangat!
tak sama macam kursus-kursus jangka pendek yang aku pernah hadiri la.

untuk pengetahuan korang semua jugak,
pada 05 Mei 2010 tu aku dan geng-geng kumpulan aku
(kumpulan dah diberi oleh lecturer.. cehh lecturer gitu… sebelum persembahan)
diberi satu tugasan untuk melakukan satu babak mengikut tema yang diberikan.
kumpulan aku dapat tema number dua. berkenaan dengan “makan malam tahunan jabatan”.
jadi perkara utama aku dan kumpulan buat adalah melakar activities punya list…
apa nama panggilan dia?? haa ko benda macam ni pon ada nama timangan tau.
aku totally lost buat masa sekarang akan nama activities list tu. kita abaikan jelah yea.
lepas tu aku pun lantik setiap orang untuk melakonkan watak-watak yang diberikan,
semuanya secara spontan dan aku jugak yang jadi pengarah pada hari itu.

bila dah sampai masanya iaitu pada 06 Mei 2010, tiba-tiba cik mek comey yang sepatutnya jadik MC
(bukan sijil sakit tu tau, ni MC pengacara majlis)
tu tarik diri dan dier suruh aku gantikan tempat die.
bertuah punya CIK ZANA yang comey. aku ni gelabah tak payah cakaplah.
gajah tengok aku punya gelabah pon dia dah ketar lutut, aci bet la.
aku ni tak prepare mental dan fizikal pon untuk jadi MC hari tu, tapi nak tak nak aku galas jugak tanggungjawab tu, yelah aku kan pekerja dan ketua yang berdedikasi *tade kena mengena*.
aku jadi MC bersama sorang lagi MC lelaki:: ENCIK AZRI.
tangan aku masa tu tak yah dok gebang apa dah, memang sejok macam aku kat kutub utara ja.
lutut pon dah bertemu lutut! giler punya ketaq!
akhirnya tugas yang diberikan itu dapat diselesaikan dengan sempurna.

Konklusi yang aku nak tekankan kat sini, hari tuh aku lah yang buat atucara majlis…
(yeayyy aku dah egat nama bagi activities list tu!!),
aku lah yang kasik watak, aku lah pengarah dan akulah MC..!!
yeaaa yeaaa mang aku sangat giler koser pada hari itu. semua aku nak rembat.
biasalah aku kan peker…. okeh okeh okeh sila jangan muntah ya.
dah tu semua orang cam blur-blur je aku tengok maka aku lah yang bersuara senang kan? tapi we ols still berbincang untuk dapatkan yang terbaik tak adalah aku nak guna koser veto kat sana.

namun, tak aku duga sama sekali.
drama sebabak yang kami lakonkan tadi tu mendapat pujian daripada penceramah yang memberi tugasan itu, kalau tak salah aku nama dia CIK NAKIAH.
then aku dapat berbangga seketika sebab aku turut diberikan ucapan tahniah dan pujian kerana menjadi MC yang sangat bagus hari itu… tak gementar….
alahai tuhan jelah yang tahu keadaan aku masa tu dan ceria, sebab aku nak control giler ketakutan aku masa tu. 

apapun aku sangat sangat bangga dan gembira dengan pencapaian kami hari tuh.
to my kumpulan, u olls da bes and aku cayunk korang semua tau sebab korang memang sporting moting abes la! 


notatangan:: special thanks to:~~

PUAN ZILA :: mak budak yang sangat comey (penyambut tetamu)

CIK ZANA:: anak mak yang comey jugak (penyambut tetamu)

KAK IMAH:: mak budak yang sangat sporting (TKP(R))

CIK HAMIDAH:: anak mak yang sporting jugak (tray gurl)

ENCIK AZRI:: bapak budak yang ensem (MC)

ENCIK WILSON:: anak bapak yang best! (ARTIS)

ENCIK CHUNG:: anak bapak yang segak (TKP(A))

ENCIK NG:: bapak budak yang superb sporting n bes (OUR BELOVED KLON KP)

LUV U GUYSSS!!! MUACHHHH!! BIG HUG N KISSES!! wink wink wink. lelebih pulak… hug n kisses tok perempuan je okeh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s