…NOVEL SWEET SOUR karya NASz…

[untuk review novel lain korang boleh ke sini –> WRITER DESK]

harini aku dengan rasa rajin dan baik hati sangat sangat darab lagi tiga belas kali
nak tolong pomot novel yang dah abis aku baca ni kat kenkawan, pembaca pembaca budiman kat sini.
so aku dapat komisen tak nanti ni?? hahaha.

aku baru je habiskan pembacaan ke atas novel bertajuk seperti diatas  SWEET SOUR.
rasa aku lah kan ini hasil penulis novel terbaru alaf ini.
citer ni memang ta perlu nak kata pape agy, memang best sesangat!
walau pun tak adalah capai tahap bes giler viva kan tapi memang tak rugi la beli dan baca.
korang memang akan puas aty.
ayat dia memang sangat bersahaja dan kelakar,
aku tak henti nak gelak dari mula aku baca sampai lah pertengahan cerita.
sebab bila dah nak habis tu citer dia jadi sedey pulak.
memang jarang benar orang nak menulis novel guna perkataan atau kata ganti diri ‘aku’ sebab bagi aku sendiri, agak payah nak tunjuk sesuatu situasi kalau dah namanya dihadkan kepada aku,
tapi Nasz sudah berjaya membuatnya! syabas mera bheta syabas!

masa mula mula baca cerita dia ni rasa cam hampeh je sebab belom baca sampai habis,
bengang dengan jalan cerita dia yang depan tu dan memang tersangat benci giler dengan kehadiran joe disitu.
at the end, aku akhirnya bersetuju dengan pilihan dia.
sebenarnya bagi aku la, kalau dia pilih zarul pon aku suka dan kalau pilih joe pon aku lagi suka.
sebab zarul ni watak dia memang kelaka dan best tapi sayangnya dia ni pengecut giler!
tak macam watak joe, joe digarap sebagai seorang yang romantik abis la
dan berani nak pertahankan hak dia sayangnya he is to0 serious.
dia rela buat apa saja demi mendapatkan apa yang dia nak, dan cintanya.
so, apa pun aku amat suka dengan keseluruhan cerita ni dan aku sarankan pada korang untuk baca citer ni jugak. pasti tak nyesal punya! selain tu sesaper yang dah baca leh la komen kat aku, jomla kita berkongsi cerita!

aku bagi dia empat bintang bagi penulisan dia yang mabeles tu
dan jalan citer yang agak lain dari yang kebiasaan penulis buat (termasuk aku, hahaha).
aku harap manusia yang bernama pena Nasz ni teruskan usaha dia menulis cerita yang lagi best
dan buat yang terbaik dari yang baik ni. semoga beliau terus berkarya.
aku akan sabar menanti hasil karyanya yang lain pulak.

selain tu untuk pengetahuan u olls semua aku jugak tak sabar nak baca karya Nass Alina Noah yang terbaru.
nama penulis ni dah melekat kat aty aku.
hasil penulisan yang aku kagum dan lain daripada yang lain.

notatangan:: bagi peminat-peminat novel, aku nak gitau ni kalau korang nak tau komentar-komentar aku dalam novel-novel dipasaran, aku dah buat satu belog khas untuk mengkomen novel.
korang boleh lawati WRITER DESK, jangan lupa tinggalkan komen kat situ.
bolehla kita berkongsi cerita beramah mesra.

34 thoughts on “…NOVEL SWEET SOUR karya NASz…

  1. Za,
    Kasiklah sinopsis sikit barulah ong tau citer dia pasal apa…
    Byk sgt penulis la nih…dah tak tahu mana yg best mana yg tak…

    nota kaki: boleh saya pinjam? hehehehehe

    • pn eby:: aloo la ngades tau… ti da kasik sinopsis ti tau lak citer dia camne da xbes la… huk3… nak sinopsis jugak kew?? bg sayer ini bes… hik3…
      B…angkat kit kaki tu kasik tinggi2 xnmpk neyh… hak3… mcm mana sy nk kasik pjm…dh la jauh…huhuhu

  2. saye sudah lama tak baca n0vel…skang sudah kurengg berminat utk membaca n0vel..saye mau baca n0vel yg sedang disiapkan 0leh pn.eza itu…b0leh? ngeh3
    psstt..eza, kalu ader cerpen ke aper..up la kat penulisan2u…mana tau k0t2 nnt eza berpeluang terbitkan n0vel dipasaran mcam kwn 0pis nick….hik3

    • cik nick:: novel yg sedang disiapkan adlh terlalu mengarut merapu dan meraban…hahahaha mcm mana saya nk bg cik nick pinjam…nk suh saya emailkan ker?? cik nick wajib kena komen la lau gitu. cerpen.. saya amat tdk pndai menulis cerpen, tp saya akan hasilkan novel pertama untuk pasaran sikit hari lagi… insyaAllah…tunggu yg sy sdg buat ni abis dulu…sabo yerk cik nick… apa nama pena kawan cik nick?

  3. Buku ni best giler meletop to d top to d vassss…nk ulang balik baca..1000%recommended haha..bahasa santai yg santai tu yg best..sbb saya pun lia so berangan la joe jambul saya yg punyaa..thumbs up to nasz..gud work..buat la part 2 lak

    • mama syana:: yuppp sy sokong… mang buku ni bes sesangat… sy xkisah dia pilih sapa pon sbb dua2 nya baik… saya pon ternanti2 novel lain dr NASZ… moga novel dia lebihh mantooopp gitu…hihihihi….

  4. i luv it 2.. citer ni sgt3 sweet.. w/pon joe jambol 2 jht giler tp biler dier nak sesuatu.. dier wat jer jnji dier dpt.. perhap aku pon dpt guy cam2.. hihi

  5. semua orang pun suka, tapi saya selak dua bab, saya rasa sangat tak seronok. saya selak tengah,.. kemudian bab akhir. 1 jam tamat. habis baca, saya rasa sangat pening dengan bahasa yang sangat pasar. ‘buku’ macam ni pun boleh keluar jadi buku ke?

    penilaian: 1 bintang dan itu hanya untuk idea. yakni plot.

    • ::zubayd:: masing masing punya citarasa masing masing… kita tk boleh paksa semua orang suka apa yang kita suka dan benci apa yang kita benci ^_^ mungkin terbaik bagi orang lain tp tidak bagi anda, menulis novel tidak mudah… thanks sudi singgah ^_^

    • ::tee::

      fouziah ghous?? ohhh namau namau… teda minat dengan beliau… hahahaha….. dunlike… sape erk, nanti akan difikirkan.. hihihi

  6. saya suka novel nie…hampir setiap mlm sy baca start sy beli…serius best…adoi..xtergmbar perasaan bila baca novel nie…org lain xboleh usik…salah satu novel terbaik yg pernah sy baca…sy jatuh cinta pd joe…hahhaahk…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s