…da BIG APPLE tyme…

Tarikh::  01- April – 2011 (kalo tak salah aku… muahahahahaha!!)

Jam:: 1215pm (opis friday lunch hour )

Tempat:: Pee Jay —> Mid Valley —> Pee Jay

Akhirnya…akhirnya… akhirnya….!!!! (ayat mintak penampo) tercapai jugaklah hasrat pengidaman aku yang dah meroyan tahap gaban nak akan donuts yang mabeles dari BIG APPLE… *wink* mata bersinar sinar sambil menari nari pom pom… 

senanya memang aku dah lama sesangat mengidam nak makan donuts mabeles tuh tapi memang seringkali jugaklah tak tercapai dek akalku ini, tatau la kenapa. mungkin sebab jarak yang jauh bagai nak gila lalu menyukarkan kami da PA’s ni untuk bertenggek, makan makan sambil bergurau senda disana. tapi… disebabkan haritu cik ieyza (aku lah tuh!!) dan cik zana… dah meroyan sangat tahap tak ada kompromi lagi untuk bertenggek disana sesambil memakan donuts mabeles lalu cik wana pon dalam acara paksa rela je bawak kami kami dengan kereta proton saga autonyer yang dah lima bulan tak basuh tu… ahaks ahaks ahaks

sesampai aja disana, terus kaki mula melangkah selaju yang mungkin mencari donuts mabeles, sesat!! yeaa ayat yang paling tepat.. seplo kali datang pon ko still sesat kan cik ieyza… buta jalan sungguh!! akhirnya dah lenguh mencari jumpa la jugak booth dia tu, aku ambik box of six dengan harga rm12.50 kalau tak salah aku la… giler tamak kan?? dan aku amek donuts yang mabeles itu dengan semuanya berasaskan kacang!! hahahaha~~ almond, hazelnut, cheshew nut dan segala jenis nut lagi lah termasuklah peanuts! aku dan kekacang memanglah tidak dapat dipisahkan.

jom tengok gambo tok menjeles kan korang… err tapi korang jeles ke? silalah cakap korang jeles yeap ^_^

 

 

hari itu ingat kitaorang nak makan kat sana jelah terus kan… tapi disebabkan cik wana kater dia tak kenyang makan donuts mabeles, so kami tapau tapau jelah donuts tersebut untuk dibawa pulang dan makan bersama keluarga… kununnya!

jadi kami teruskanlah perjalanan ke kepci untuk mengenyangkan pewot yang memang tengah sangat sangat lah kelaparan, pastu pew agy, balik jelah pejabat menyelesaikan keje keje yang tertunda… kami kan pekerja berdedikasi *sila muntah* 

admin-ajax (2)

notatangan:: nak rasa dunkin donuts pulak….. sedap ke?

28 thoughts on “…da BIG APPLE tyme…

    • kak zuran:: itulah kak… kiter tunggu la kat bawah tu… xdew pong akak… aiyaaa….

      yerk?? xpelah sbb kat kl sentral xdew big apple so mam jelah dunkin tu

  1. kiter ngan irfan pong suker donut yg gebu2 nih tak kisahlah jenama apa pong. tapi daddy tak suker. Kalo bw ai ngan irfan mkn donut daddy pandang sambil geleng2 kepala. dia ckp: “sikit pun tak teringin”.

    • ::eby::
      isk3 peliks nau suami mu itu… acu paksa dier rasa mesti pastu meroyan nak lagi… wakakaka!! nak buat camne masing2 ada kegemaran masing2 kan? ekceli lau suami u ta suka lagi bagus leh la u habiskan donuts tu tanpa perasaan bersalah… wakakakaka!!!

    • ::snow::
      dunkin donuts la sayang…. big apple kat KL sentral xada, kat mid valley adalah…. ngeee~~ nak buat camne? nak senangkan u olls tpaksa la mam dunkin jep

  2. hahahah….ye….kte perlu think positive..kuyus..kuyus..kuyus…itu adlh matlamat utama gmbr itu… adakah??? u can do it zana…fighting..

    • muahahahha….chaiyokk2 zana… aja2 fighting… ngeee… kamo0 mampu merubahnyer….! uikk apakah? sayer pong nk motivasikan diri dgn gambo2 sayer yg burok itulah….

  3. kalo gitu…tukar la tempat…moh ghamai2 datang putrajaya..kat alamanda semua ader…big apple ader dunkin pon adoo….kahkahkah u ols tak pernah pong sampai sini… ;p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s