…GATH SEPAKU :: IEYZA PUNYER CITER…

Halluuuu Hallluuuu…. cik ieyza in da house!!
*gedik2 ala ala kak limah, eh?kak limah gedik ke?*
kenkawan yang lain “Gud Gurl Esarli” dan “Nick Dalam Hutan”
(amoi3… sedapnyer kamo0 memanggil sayer mak budak pertama yeap)
dah buat entri masing-masing pasal gath dak sepaku ni, sayer???
hohoho… seperti yang u olls jangka… terlebih makan vitamin M.

Kalau tak salah aku lah kan, aku bangun hari tu jam 8pagi
sebab malamnya tu aku tido lewat giler!
mengodeks apa yang nak digodeks didalam tenet.
so pepagi tu mangun, sempat sarapan bersama emak dan ayah.
dalam jam 9.30am gitu inchik ayah dan puan emak hantar aku ke stesen komuter,
dorang teruskan perjalanan untuk balik ke kampung.
masa tu tren komuter tiba dalam jam 9.50am dan
sampai di KL SENTRAL iaitu tempat yang dijanjikan untuk berjumpa nicki dan esarli
lebih kurang jam 10.10am. aku sampai jep nicki pon dah sampai bersama kawan beliau.

Bertegur sapa kejap, lalu berdirilah kami bertiga disitu sesambil aku punyalah tegak berdiri
seolah olah patung cendana menjual baju di pasaraya… eh? tade kena mengena so sila abaikan.
Puan nicki pulak rancak giler dok sembang dengan puan sahabat tanpa memperdulikan aku disitu…
sob sob sob… (muzik kitaro pon berkumandang) tisuuu pleeasee! kunun kunun sedeyla tuh kan??
korang mesti tertanya tanya kan…agak agak aku ni nak mintak pelempang ke penyepak? ngee~
jadi dari aku berdiri macam tiang letrik bersiap sedia nak nyanyik lagu Negaraku sesambil melihat mereka berdua bersembang, aku pun bawaklah diri ke hulur dan hilir,
kiranya habis papan tanda yang tak pernah aku hiraukan satu masa dulu telah aku khatam dengan jayanya hari itu… sesambil ditangan sedang rancak memesej Puan Esarli Budak Baik…
lebih kurang sejam setengah lah jugak kami menunggu si Esarli ni,
barulah dia muncul dengan senyum simpol sampai ke telinga beliau. nak kaber salah la tuh kan?? hakhakhak. tak tunggu lama kami terus gerak ke stesen monorail, beli tiket pegi balik dan terus aja ke destinasi kami:: Berjaya Times Square::

Sesampai di BTS terus ke pusat boling dimana
kaka Qaseh sudah menunggu dengan moncong itiknya… aagagaga… amp00n~
selepas salam salam peluk ciyom bagai kami pon memula kan acara boling memboling.
giler terrer aku main, terrer bagi bola tu golll je memanjang masuk longkang, hebak kan?? *ko hader?* so tayah la susah payah nak tau aku dapat baper erk?
opkoz paling corot *sorok muka dalam dulang kuih*

dsc03412

::pARa jejAkA:: incHIk KozUmI, InchIK LaN daN inCHIk DEin … jgn rebut2 semua HAK MILIK org lain dah

selesai acara membaling boling, we olls terus ke food court mengisi perut
yang kelaparan tahap maksima. udahlah kelaparan di tahap maksima
sistem di food court pulak ala ala hebatlah sangat! nak kena pakai card swap bagai hurmm… kena g tukar tunai ke kad pastu baru boleh beli makanan…
dorang akan swap kad tu, ada balance pegi balik kaunter penukaran kad ke tunai, dorang akan kasi balance balik… tidak kah boleh jiwa jadinya itu!! -..-

selesai makan pulak, bincang pasal next gath sepaku yang dengar dengar khabar nya akan diadakan diluar key ell (dan mungkin tidak akan jadi kenyataan pada aku…ngee) hurmmm selesai bincang pelok ciyom bagai, semua bersurai.
aku dan si Esarli kembali ke KL Sentral, berjaya kembali walaupun agak sesat barat pada mulanya.. ngee bergossip lebih kurang dan akhirnya kembali ke pangkal jalan
(pulang ke rumah masing masing).
tenkiu for all sepakurian, da besttt!! hopely silaturahim sesamer kiter akan terus kekal selamanya (dan sekali lagi takkan jadi kenyataan, muahahaha)

notatangan:: sukanya hati dapat menganyam ketupat bersama puan esarli budak baik

10 thoughts on “…GATH SEPAKU :: IEYZA PUNYER CITER…

    • ::snow:: esarli budak baik ~~ gud gurl esarli…. nickindajungle~~ nick lam utan r… muahahahahhaha!! hoyeyyy2… xsabo nk jmpa ahad… cam byk jerk gosipp ni… wakakakakka!!

  1. hepp..u yg membawa diri sakap aii pulak x hiraukan u..huhu aii nak bersakap ngan u tapi u asik ngan enset u jer x lepas2…pastuh aii sakap snow lambat u just a’ah jer..aii kenalkan kawan aii pun u still lg ngan enset..huhuhu aii sakap secara umum pun u tak sampuk2 bukan aii sakap ngan dia jer…sedeynyer…wuwuwuwu nak nangehh la.. T______T

    kawan aii pun sakap kat aii sian kat u duk menyendiri..dia nak tegur segan sbb u xbercakap…aii pong sakap la…u tgh dtg bulan kot…kahkahkah amp0oonnnn~~~ (“,)

    • ::nicki:: ahaks3 babap montot kang…. ai bawak diri sbb u dok sembang dgn kawan u… ai tercongok kat situ tgk u olls sembang… so malas nk kaco ai meround la kat situ… ai men enset pong sbb u olls asik sembang berdua, ai tatau nk nyampuk sbb ai xdengar pape yg u olls sembangkan… masa u sakap snow lmbt, maybe u xdengar ai ada jawab “ha’ah dia baru naik tren”… xpe ai xsalahkan u maybe ai sakap pelan sangat….

      well u knoe me, ai jenis pendiam dgn org yg ai xkenai… so ai mmg tatau nk cakap apa… bila u olls sembang berdua rapat2 ai tatau nk nyampuk kat mana… hurmmm xpelah ai xsalahkan u, salah ai jugak sbb dgn u ai segan sikit…. hik3… tatau nape… ai xkisah k… coz ai lenguh diri lama2 tu yg ai round da world tuh….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s