…KTM DAH TAK SELAMAT ERK?…

Tarikh:: 29- April -2011

Masa:: Sekitar jam 7.05-7.10am

Lokasi:: KTM Sentul—>Pelabuhan Klang

Aiyokkk, ase cam dah nak hilang separuh nyawa dah pada kejadian ngeri pagi tadi~

citernya:: aku cam biasa r pepagi hari nan buta itu,
bersiap siap pastu kakak anta ke stesen komuter untuk ketempat keje.
pastu dalam lebih kurang 6.50am cenggitu inchik komuter pong sampai nak hangkut kitaorang
ke destinasi memasing lah kan.

aku lak cam biasa, aktiviti yang cambest lam komuter adalah
mendengar mp3 dari cik tepon sony aku sesambil men-tidur-ayam-kan diri…
tido tido ayam la tu maksudnya~ maklumlah kan dapat seat tengah, cuba aku dapat seat tepi huh!
harus tido mati! dah nama pun tido tido ayam kan terdengarlah pengumuman yang ketepi dah nak sampai ke KL Sentral, pengumuman ni akan dibuat awal beberapa minit,
bila dah lepas je stesen Kuala Lumpur dalam 2-3 minit cenggitu pengumuman akan dibuat,
sape yang duk naik komuter tu taulah kan… tayah la aku nak terangkan bukan penting pun.
jadi bila dah dengar pengumuman tu aku terus tersedar, tak rasa nak tido cam selalu aku buat.
selalu aku tidur balik pastu bila dah sampai kl sentral, gelabah nak turun…
sebab orang lain semua dah turun tinggal aku sensorang nasib baik tren belum gerak.
wohoo!! dah lupakan bukan nak citer diri aku yang sangat blur dipagi hari.

sambung balik, bila dah masuk aja terowong KL Sentral,
tetiba apa yang aku dengar satu dentuman kuat giler something like…pelanggaran? pastu aku nampak satu cahaya cerah giler
dan percikan percikan api yang betul betul luar coach wanita.
selang beberapa saat lepas tu terus aja black out tak sempat nak tarik napas la kiranya. perghh masa tu memang tak payah nak cakap la perasaannya…
kalau korang tak rasa berdebar bila berada ditempat kejadian aku tabing spring toing toing toing (bunyi spring) la kat korang…!

Jangan tanya kenapa? apa? mengapa? dan bagaimana? dan siapa?
sebab aku sendiri tak pasti apa yang sedang dan telah terjadi sebab
keadaan dalam terowong tu sangat gelap,tetiba aja berdentum.
aku bersyukur pada Allah sebab tak ada apa apa yang buruk berlaku pada aku dan semua warga komuter (warga komuter?)
mujur jugak ktm tu selamat sampai ke destinasi KL Sentral, kalau tak sampai ke?
tak adalah aku nak hapdet belog pepagi buta ni.
haruslah aku balik tido kat umah je.. itu kalau selamat lah~ hisss minta simpang….

Syukur Alhamdulillah kepada Allah, masih panjangkan umur ku.
trauma seketika untuk naik komuter tapi apakan daya itu adalah pengangkutan awam utama aku buat masa ni T_T

notatangan:: mengharapkan kerajaan mempertingkatkan kualiti kenderaan awam kat negara Mesia ni.

6 thoughts on “…KTM DAH TAK SELAMAT ERK?…

  1. What a great web log. I spend hours on the net reading blogs, about tons of various subjects. I have to first of all give praise to whoever created your theme and second of all to you for writing what i can only describe as an fabulous article. I honestly believe there is a skill to writing articles that only very few posses and honestly you got it. The combining of demonstrative and upper-class content is by all odds super rare with the astronomic amount of blogs on the cyberspace.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s