…APAKAH AKU DALAM PETI SEJUK BEKU?…

elop elop!!
haa ni satu entri untuk melampiaskan semua rasa marah yang membuak buak…
sangat tidak puas hati, geram dan sebagainya rasa amarah dalam dada. haishhh~

okeh, pes of all aku tau la kan tempat aku kerja ni dipanggil OPIS aka OFFICE.
aku rasa budak darjah tiga pun tau lah tempat kerja macam aku kerja ni dipanggil pejabat.
tapi… tak payahla engkau nak bukak ekon tu mengalahka peti sejuk beku macam yang kat rumah aku kat kampung tu

 

*ihsan pokcik google, lebih kurang macam ni la yang kat umah aku*

aku rasa diri sendiri dah macam ayam daging yang togel tukan…
dibasuh bersih bersih dan disimpan dalam peti sejuk beku yang macam kat atas ni, tinggal tunggu nak bagi keras je untuk simpanan bulan depan!
sejukkk giler weiiii…
rasa beku semua darah darah aku, kalau korang toreh mesti sekarang ni surely tak kuar darah *ayat apakah?* kalau kuar pun seketul seketul.
dah beku dalam badan.
ni tinggal sistem sistem dalam badan je yang belum mengeras lagi.
siap buleh jadi mumia aku ni.
apa engkau ingat otak… usus… buah pinggang…
bla…bla…bla…aku ni untuk diawet ke haper?

cubalah bagi aku satu alasan yang paling logik sebab
engkau bukak ekon ketahap 0 darjah celcius? giler haper? sejuk dowh!
dahla meja aku ni betul betul bawah ekon…
wallah la gamaknya, kang aku tutup ekon ni kang ada pulak minah meroyan kat luar tu kepanasan. mau aku tak hangen.
7.30am dia masuk pejabat terus dibukanya ekon. panas katanya.
kat dalam bilik dia dia bukak kipas. ellooo engkau tak mandi pagi ke haper ni.
pepagi buta engkau bukak ekon sejuk sejuk… panas dosa ke apa engkau ni?
kat luar tu hujan sikit punya lebat!! huh!

sorilah yea entri kali ni memanglah agak kekurangan “air garam”
sebab aku dah betul betul hangen tahap tenok dah ni.
bukak ekon macam haper. *motip?* tak dapat nak dikenal pasti.
nak marah depan depan takut terasa hati lak. kang kata aku kureng keajoran! huh~

notatangan:: kalau aku cabut plug ekon tu okey ta???

21 thoughts on “…APAKAH AKU DALAM PETI SEJUK BEKU?…

  1. zana nk pndah tmpat cik aton ad makne tuuuuu abg gagah ad disitu wakaakkaa (i sound something fishy somewhere… wait… sound??? wakakaka)

    • hahahhaha!!! pindah r sensorang… nakmolah sayer ikut…. xrela uuuu!!! ai nk pindah tmpt len la….. maner yeap???? yg ada mamat2 ensem yg org len xleh ganggu….lalalallalalal

  2. miss wana…sound fishy??? hahah… eh2…xde la..mne de..pepandai je wt gosip melodi kt sini…::blushing::

  3. eh2….silap komen…
    ulang tayang eh…
    wah…statement terbaeeeeekkk….sy x kaco mamat encem itu kak…waaaa….

    • zana:: hahahahaha…wink3 xkaco eh?? xpe2 akak tahu ko xsk nk kaco hak org *wink* tp kalo mamat encem tu ttarik kat ko camne? melepas la akak! uwaaaaaaa!!!

  4. Hehheee…mmg peti sejuk beku pun…aku kt sini pn mcm dh nk mati mengeras kt sini..ditambah dgn pasang kipas tahap laju gile mcm nk tercabut bilah kipas tu..lama2 aku jd patung ais kt sini…

    • ::dila sweetie:: ko ta marah kan aku kutuk kakak ko kat sini? wakakakka… aku bengang wei dgn dia… pepagi masuk keje… 7.30am tu dah jalan laju2 g bukak ekon… wei xleh ke tunggu kul 8.30am ke..? aku sejok wei, smpai demam aku ri jumaat tuh… xtahan sejok sangat!! vongoks!

  5. wtpe aku nk mrh…aku pn bengang gak dgn die..xsudah2 dgn panas melampaunye..aku yg mengandung pn xdela panas tahap gaban..xtaule kulit jenis apa ntah..kulit buaya ke apa tu? tebal sgt…smp xreti2 nk telus sejuk. Blh mati mengeras aku kt sini..

    • ::dila sweetie:: tahap meroyan dia tuh lebih dari ko yg jadik mak budak nk buat camne… aku rasa cam nak g tutup je suis ekon tuh, geram betoi aku.. tak de aty pewot gamaknya… penting diri sendiri kowt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s