…EEEIIIIYYUU TOLONGLAH!!!…

hohoho…tetiba kan arini rasa nak buat entri dengan tajuk MENYAMPAH! buleh cenggitu? buleh ke tak buleh ke aku tetap akan buat, welll ada aku kisah??

semalam dan hari ini dengan rajinnya mengodek godek YOU TUBE dengan puan emak. taip MAHARAJA LAWAK… sejak ML ni dah tak boleh nak tengok dekat astro prima dok gatai sangat nak men kat Astro Warna kununnya baguih sangatla tu kan? jadi aku layan tengok kat you tube je abes citer. nasib la ada “awak tiub” itu, tak ada masa eh aku nak pegi beli astrro warna segala bagai tu. macam perhabis duit ja. yelah kan, awal awal bulan memanglah kuar citer best best, meletup letup macam bertih jagung lepas tu setahun dua tahun kemudian, duk ulang cerita sama sampai dah boleh hafal, macam astro sekarang ni lah, ala buat buat tatau pulak pada saper yang dok langgan astro tu kan? 

ya… dan inilah masalah bila aku buat intro. memang berjela.

straight to the point, aku ni memang boleh dikatakan  gemor la nengok ML (maharaja lawak) tu sebab aku memang minat Jozan… terbaik. disamping tu aku minat SEPAH (sebelum dorang berpecah) dorang ni memang terbaik.


tapi ada satu kumpulan dalam ML ni yang aku betul betul tak paham kenapa orang boleh dok minat nak meninggal sangat kat mereka ni.. sangat! geli oke. kalau setakat AMIR tu aku taula, memang ramai orang yang tak minat dia sebab lawak dia memang lah sangat bodoh yang tak boleh diterima dek akal yang waras mahupun tidak. citer harus menuju ke arah kanak kanak ribena je. tapi yang aku tak tahan tu kumpulan JAMBU??!! what the….. erghh aku meluat oke dengan kumpulan ni dahla lawak tu tak lawak langsung aka lawak bodoh pon yea jugak. pastu semua orang dok pakat pakat minat gila kat dia. hishh~ cuba elobrate kat aku seploh sebab yang masuk dek akal apsal korang minat sangat kumpulan ni? satu aja alasan yang korang tak boleh masukkan adalah “mereka lawak” sebab mereka memang langsung tak lawak oke. TAK LAWAK!

tiap kali dorang buat show, aku akan cuba buat buat gelak, tapi tak boleh jalan lah. mesti ada peminat peminat dorang ni cakap “kalau dah tak suka tak yah la tengok kan?” yaaa itulah yang aku buat, lepas je aku hanya mampu bertahan selama 3-4 episod aku dah tak boleh, last last memang aku langsung tak tengok… selamat! yang best dorang tak menang. nasib baik sepah yang menang, walau pun jozan tak menang walau dorang layak tapi aku dah cukup puas hati sebab jambu tak dapat. gila keji kan? hohoho..

MENCIKK GILER KAT JAMBU TUH!

notatangan:: aku mencik JAMBU tapi aku still minat JAMBU AIR dan JAMBU BATU k…. lalalallalala~~

2 thoughts on “…EEEIIIIYYUU TOLONGLAH!!!…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s