…PERHIMPUNAN HARI PEKERJA…

(ENTRI INI SUDAH BASI, HARAP MAKLUM)

Tarikh:: 07-Mei-2011 

Masa:: 7.30am – 12.00pm

Tempat:: Sentul –> Taman Jaya –> Stadium Bukit Jalil –> Sentul

sapa tatau yang 01 Mei 2011 haritu adalah hari pekerja? meh aku tampaq laju laju. semua orang pon tau kan hari itu adalah hari pekerja maknanya semua pekerja akan bercuti…ada ke yang tak bercuti? haa yang tu aku tak pasti… ada kot… kedai makan, pasar raya takkan cuti kot kan? mestilah ambil hari ni untuk hari meningkatkan jualan. okeh so diaorang ni dah sepakat nak sambut hari pekerja pada 07 Mei 2011 kat Stadium Bukit Jalil Tak salah aku Kementerian Sumber Manusia yang anjurkan.

so pepagi sabtu yang indah tu terpaksa bangun awal la macam nak pegi keje jugakla gamaknya. bersiap ala kadar then naik tren macam biasa. sempat snap gambo dalam tren macam jakun padahal tiap tiap hari naik tren. tema baju untuk hadir bagi jabatan we olls adalah batik… tak happening langsung kan?

:: Tema:: muka di pagi hari~ gila semangat muka kan?

sampai aja opis terus naik bus jabatan. Bus mula bergerak dalam jam 8am, dan sampainya dalam jam 8.30am lebih kurang la kot… entahla aku pon senanya tak tengok pon jam sebab excited gila nak ke Bukit Jalil, aku ni kalau nak tau sebenarnya tak pernah jejak pon kaki kat stadium tu, ini kali pertama tau. oke yang ni memang jakun!

so far, oklah dia punya persembahan tu, koir dia ada rasa daripada Kem. Sumber Manusia jugak, cuma persembahan tarian tu aku tak pasti tapi nampak macam daripada Kementerian Kebudayaan, Warisan… bla bla bla… aku tak ingat nama penuh dia tapi nama pendek dia KEKWA. masa masa ni lah aku dengan Cik Zana teringin giler nak tukar ke Kementerian itu… adess besnya!! boleh dikatakan tak rugi lah aku join samer ritu walau dalam keadaan terpaksa tak rela gitu kan aku gagahkan juga diri untuk pegi…gitu… dan sambutan yang diberikan memang tidak mengecewakan. Syabas mera beta… syabas. cuma agak sedih bila sambutan daripada jabatan sendiri yang kurang. berapa kerat aja yang pergi pon itupun semuanya budak koir. tak supporting kan? 

oke. malas nak cakap banyak mohla layan gambar yang diambil dari lensa kamera handphone sony ericsson C905, 8.1 megapixcel ni… nak jugak…

:: PaRa JempUtaN::

 

::PeRsemBahAn dR keMenteRian SumBeR ManusIa::

 

::MayBe PeRsembahAn dR KemeNTeriaN kebUDayAan KoT::

 

:: PeRasMiaN HaRi PekErJa::

 

notatangan:: motif letak gambo sendiri?? sajer nak glamer… lalalallala~~

2 thoughts on “…PERHIMPUNAN HARI PEKERJA…

  1. u ols tak dapat pakaian seragam ke yunk…opis aii ader dpt..tp bila time dpt baju semuanya org dorang pilih..kalau tak sediakan baju sibuk duk cari org suh sukarela pegi perhimpunan tuh…nyampahh ahhh…asal ader habuan jer amik org2 dia jer…boleh dikatakan 70% org2 group dia sajer yg terlibat melalui gambar yg aii tgk…

    • nicki:: xlah sayang… ai xada pakaian seragam pon mang maluss la jugak, we olls je yg tak ada pakaian seragam…huhuuhu biasalah tu yunk, benda dah ada dpn mata, kaut jelah… biler xada, susah baru la nk cari kiter nieyh, selama ni tak hengat pon kiter. tp jabatan ai very da tak supporting (ta sporting meh!) beberapa kerat je yg datang. pulop tu semua dak2 koir… isk3.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s