…CAMNE ERK? NAK MINTA PENDAPAT KORANG, BOLEH TAK?…

Hi bloggers, readers, stalkers and friends… ecewah, entri bujet macam ramai sangat orang baca belog engkau kan? well, aku nak tanya engkau orang sikit ni buleh tak engkau orang tolong kasi pendapat kat aku yang memang dah buntu sebuntu buntunya ni… huhuhu please please!

oke, macam ni. aku ingat nak buat satu belog baru dekat BLOGSPOT, tujuan aku nak bukak Blogspot ni adalah sebab nak compare antara dua belof ni mana yang lebih menarik dan mudah, jadi aku nak bukak blogspot ni tengok camne, kalau lebih menarik aku akan terus dengan blogspot dan akaun ni aku akan biar macam tu helah. aku tak tutup kot sebab macam sayang pulak nak tutup. dan kalau aku rasa lebih menarik dan mudah pada wordpress, aku akan tutup blogspot dan terus dengan update wordpress.

so, apa yang aku perlukan disini adalah pandangan korang korang yang baik hati ni semua. boleh tak korang yang comel lote and baik hati ni bagi pandangan sikit pada aku?

1) perlu ke aku update dua dua akaun jika ada entri baru? 

2) untuk akaun blogspot perlu ke aku copy entri entri menarik dalam ni dan letak kat sana atau mulakan aja dengan entri entri baru?

 

notatangan:: dah terai buat akaun blogspot tapi macam malas nak update kat sana. hahaha!

11 thoughts on “…CAMNE ERK? NAK MINTA PENDAPAT KORANG, BOLEH TAK?…

  1. owhh…fatin liyana sgt cute…suka tgk dia..dh jadik doktor esok2 mesti ramai dpt pesakit lelaki…hahhaa komen yg tiada kaitan…ampun yer…ngeee~~

    pn.snow lebih arif kot sebab dia dh guna dua2 platform blogger dan wp neh..aii dulu pernah la guna, tu pun yg blog sepaku..tp aii lbh suka blogspot sbb senang kot nak handle n edit itu ini…wp neh dia macam terhad cket rasanyer…erasanyer la…

    • cik nicki ku sayang… ai tya lain you jawab lain…. uwaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!! ai tak tanya yg mana lagi bes sbb ai nk rasa sendiri bila buat dua belog tu tgk mana agy bes. soklan ai siap ai BOLD kan tau supaya u jawab segala kerunsingan itu… aiyarkkk my dear… huhuhu ai tya perlu ke ai hapdet dua2 belog n perlu ke masuk entri w/press ke b/spot???
      ni nak nanges kasik banjir putrajaya ni

      • u don’t need la to do dat…u already have blogspot kan….tak perlu dah nak create yg baru…melainkan kalau u nak creat blogspot baru sebagai peganti wp neh then baru la u leh import semua entri u kat wp neh masuk dlm blogspot kalau u rasa syaang dgn entri2 kat wp neh…tak perlu copy satu2..just import semua dia masuk ngan komen2 sekali….tapi utk buat 2 blog dgn isi yang sama…aii rasa tak perlu kot…

        • so…maknanya ai mulakan dgn entri yg baru lam blogspot n bila ada je update baru ai update kt blogspot jelah, xyah nk update kat wordpress la yeap? tp senanya sayang nk tinggalkan wordpress ni… yg xbesnya ai tatau camne nk buat header camne, ai tatau saper follower…. huhuhu sangat kasihan bukan??? uwaaaaaaaaa!!!

          • yup…xkan org nak baca 2 entri yg sama dlm 2 blog yg berlainan…no point la kan…

            kalau pasal followers kalo dekat wp neh kena guna goggle friends connect kalo tak silap aii…pastuh u kena letak kat mana ntah dlm tu..aii lupa lak…kalo kat blogspot pulak u just add jer widget yg u nak..semua ader tersedia…

            tang header lak…kalo u reti godek2 edit gambar itu ini cket2 pun dah kira boleh buat header…kalo nak yg pro punya header u kena la tempah n berbayar dgn yg pro…

          • ooo…. okeh, thanks yeap nicki cayunk. tgklah dulu kalau ai berjaya chantekkan wordpress tak perlu lah guna blogspot agy. hurmmm tp mang susah nk cari google friends tu… kenapalah org ta buat tutorial w/press?? asik b/spot jea…
            naik penink ai. xkanlah ai nk tuka ke blogspot pulak…entahla. sendiri udah penink. nnt ai try google la… mana tau kan?

            ai xada adobe la nicki nk edit gambo. mang tak ada software tu. lgpn laptop hak milik kerajaan, jadi ta semua benda boleh masuk dalam tu. kalo ai boleh edit sendiri gambo ala2 FL tu… wahhhh besnyer!!! camne yeap?

            apapun thanks yeap nicki… ai cuma chantekkan wpress dulu, kalau okeh ai guna wpress je

    • ::nicki:: wahhh mekasih dear… tapi dia buleh buat ta header tok wordpress? toing toing… lau dia blh buat kan bes tak yah dah bukak blogspot. rasa cam sayang pulak nk tinggalkan wordpress, ngee~~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s