…10 SEBAB CIK IEYZA JADI ‘KAYU’…KATA KO!…

lepas ajer majlis APC tu terdengar la kutukan-kutukan yang kurang membina dari depan. banyak jugak lah rahsia yang dibongkarkan.

yang paling best masa nak pergi sedut video dikir dari seorang kakak disini. bukak bukak sliding door aja, bagi pandrive terus kena sound “eh apsal ko kayu sangat hah?” perghhh baek punyer hamburan. darah mang naik ke muka. rasa mulut cepat je nak menjawab tapi disebabkan kau tu tua dari aku. aku anggap kau pasan bagus jelah. biasalah orang tua kan perangai nan hadoo jelah! walaupun ko sebenarnya over terlampau. tak de ar masa rehearsel selama seminggu tu pesal ko tamau sound-sound aku tetiba hari dah berlakunya persembahan baru nak sound. sengal der!

so ni lah list yang aku buat beberapa sebab kenapa cik ieyza ‘kayu’ dihari persembahan.

1 –  harap maaf la yea cik ieyza bukannya artis budaya, bahagian kebudayaan jauh la sekali. lagipun cik ieyza tak pernah menyertai mana-mana kelas tarian, mari menari ke sehati berdansa ke haper ke!

2 – itu pes time kot cik ieyza berada kat atas pentas buat persembahan selama tiga tahun cik ieyza kerja kat jabatan ni. jadi cik ieyza baru cuba nak biasakan diri dengan pentas

3 – nobody is perfect… kalau cik ieyza ni start start dah pandai menari cik ieyza masuk je rancangan mari menari tu senang, dapat jugak duit. 

4 – cik ieyza ni manusia je, jadi tak payahla nak harapkan lebih dari apa yang cik ieyza mampu nak buat.

5 – cik ieyza ni masa berlatih tak ada orang nak rakam supaya dapat cik ieyza nak tengok tang mana silapnya tuh. sama la macam ko jugak. bila tak ada orang tegur mang ko tatau tang mana silapnya.

6 –  bila cik ieyza bersungguh-sungguh kata cik ieyza over terlebih semangat sangat.. tak kasi pulak suruh steady je. pe sebenarnya korang nak ni?

7 – cik ieyza kayu ke, batu ke, papan lapis ke tak kisahla pape pon…akhirnya persembahan berjalan dengan lancar jugak kan. semua orang hepi dan semua orang teruja dengan persembahan kita. tak ada pulak orang nak kata cik ieyza kaku jadik persembahan tak menjadi hari tu. kan?

8 – ko jeles sebab perakam tu ngadap cik ieyza je kan? yelah dah cik ieyza dok tengah, haruslah 24 jam gambo cik ieyza je dalam tu. kalo ko nak duk tengah cubalah tandingi ketinggian cik ieyza.

9 – cik ieyza punya sukalah nak jadik camne pon, ta menyusahkan sesaper pon kan?

10 – dah tak ada sebab, tapi tangan sajer mengatal nak kasik manyak2.

11 – alasan je semata-mata atas tu, dah memang kayu apa lagi boleh dibuat. hohohoho~~

SEKITAR MAJLIS APC

:: cik zana ketar mau tangkap gambo sayer ke?::

:: tempat bersantapan seisi keluarga::

:: charlie's angel mesia::

:: dikir barat group... yang depan tu tak masok sekali tau hahaha::

notatangan:: lambat giler hapdet kan?? aku sangat bizik tahap dewa! dewa pon tak bizik macam aku oke.

10 thoughts on “…10 SEBAB CIK IEYZA JADI ‘KAYU’…KATA KO!…

  1. eh2..pndi pulak nk kte org kayu…die tu x kayu kah?? batu eh….???? hukhukhuk…layan kn aje org cmtu sis…janji performance korang terbaeek..smpi gegor jbtn kte…wink2…
    erk…sy mang ketar mo amek gmbo akak sbb cun melecun…wink..
    *yg dpn tu tlg nyebok amek2 gambo….tpi haruslah jurukamera pong begambo skli kn(giler glamer la ktekan)…teehee…*

  2. wuwuwuw…pnt zana tulis komen tpi x kuar upenye…

    retype blek la:
    erk…pndi kte org kayu?? die tu x kayu kah?? batu eh… layankn aje la kak org cenggini.. yg penting perfomance korg terbaeekk..smpi gego jbtn kte nih..hikhikhik…
    hahaha…mang ketor nk amek gmbo artis la ktekan…lpe plak nk minx sign.. huhuhu…
    *yg dpn tu tlg nyebok amek2 gmbo..tpi haruslah jurukamera gegedik skli interprem kn..hahahaha…(giler glamer sungguh)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s