…PERLAWANAN PERSAHABATAN KIMIA VS JMM…

Tarikh:: 13 Julai 2011

Masa:: 6.00 petang tamat waktu kerja

Tempat:: sport arena city ntah haper ntah…

wahhhh!! dah berzaman kot cerita baru sebok sebok nak hapdet buleh cenggitu? kira halal la erk?? ngee~ bukan pe. aku ngaku memanglah aku sangat malas untuk menghapdet belog dalam minggu ni. entah kenapa. tapi memanglah sangat malas!

aku yang tiba-tiba buleh menjoinkan diri di perlawanan futsal kali ni bukan sebab apa, hanya kerana kenkawan aku zana dan wana yang menyertai pertandingan futsal ini, jadi aku dengan senang hatinya pergi memberi sokongan walaupun hanya memandang dari kejauhan. aku memanglah tidak tahu yang dapat join cenggitu je kalau tak memang aku akan menjoinkan diri. bukan sebab aku kaki bangku ke haper. aku pernah je men bola sepak sesama geng perempuan masa sekolah menengah dulu dan yang paling best aku jadik goalkeeper. wahahaha, benteng pertahanan aku kukuh okeh! muahahha!! tapi rituh aku tak join memang sebab aku tak bawak baju, takkanlah aku nak sepak bola dengan skirt ketat dan kemeja lak kan? harus laa orang lain ketawa guling-guling kat situ. habis-habis dia gelak tonggek-tonggek je kat aku sebab tak dapat kejar bola..huhuhu.

walaupun kalah huhuhu dengan 3-0 erk?? aku pun dah lupa… tulah dah berzaman baru nak hapdet! tapi yang nyatanya memang kami kalah! tapi aku kagum giler r dengan seorang dua pemain kami, leh ke aku sebutkan nama kat sini? tak pelah aku sebut yerk saja nak kasik engkau orang glamer. aku salute kat kapten kami Kak Aathirah Ali aka Kak Tirah. memang superb la cara dia main! tabik spring sama lu!! sorang lagi yang aku nampak berbakat Atikah aka Ika… cara dia main pon memang bes! tapi yang paling kelakar bila kak Nurul as a goalkeeper, selamber deek tengok bola guling-guling slow motion masuk gawang tanpa mempertahankannya. hahaha!

::kedamaian di padang sebelum acara dimulakan::

::sesi taklimat dari refree…muahaha memandai je aku! kowang pasan tak we olls macam dok lam penjara tengok orang men bola::

::perlawanan telah pun bermula… jeng jeng jeng ::

pape pon tahniah buat KIMIA, korang memang bes. haruslah kan dah berlatih aja tak kira masa, mana lah we olls dapat challenge engkau orang yang dah senior sedangkan kami masih buah cempelak diluar pagar. tak pe tak pe lain kali kita berlawan lagi tau..eceehh aku pulak yang bersungguh sedangkan main pon idok! kali ni teamss JMM mohla kita berlatih sampai lebam okeh!!

::barisan pemain handalan KIMIA dan JMM::

::ada lagak pemain kebangsaan tak cik kapten kami??::

dan aku pergi kerana mereka

notatangan:: mau join futsal agy!! biarlah walau sebagai penonton… sob3

8 thoughts on “…PERLAWANAN PERSAHABATAN KIMIA VS JMM…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s