…HaRTZ :: A STORY OF A THOUSAND SAVIOUR…

Tarikh:: 30 Julai 2011

Masa:: 12.00pm

Lokasi:: Sentul – Sunway Piramid – Sentul

Tepat jam 12 pm kawan cik kakak iaitu Kak Zue dah melaung-laung diluar memberi salam. sedangkan aku masih berhempas pulas menyiapkan diri… ngee~ aku kan ratu dalam hal lambat melambatkan ni, mana buleh turun takhta. cadangnya nak kuar bersama-sama makan makan kat satu restoran yang agak malatop ni. tapi bersiapnya macam nak pegi kenduri kawen aje! ade ke patut. about 15 minutes later, we olls bergerak ke bandar sunway untuk ke sunway piramid.

Sesampai saja tempat tujuan utama yang dicari adalah sebuah restoran yang bernama HaRTZ, melilau sesat barat kami dalam satu floor tuh… baru satu floor belum sampai satu bangunan agy…harus bawak gps je len kali… ngeee~ lama mencarik, kaki pon dah naik lenguh… akhirnya baru berjumpa, nun di ceruk rantau sana tuh. haisshh sabo jelah. cik kakak banje aku ritu, sorang rm20 sekali masuk, engkau orang boleh makan sampai muntah okeh?

ni antara hidangan yang aku ambil, tapi tak banyak yang aku snap. sebab tahap kehendak makanan tu sampai buat aku lupa nak snap dua makanan. satu heavy dishes satu agy side dish.mohon maaf kerana gambar tidak mempunyai kualiti yang memuaskan akibat tempat makan gelap ala-ala lomantika de amour gitu.

:: ini untuk round pertama ::

:: ini round kedua::

:: ini round ketiga.. salad buah dia memang da bomb… bes oke! ::

round yang keempat dan kelima tak sempat nak amek…hukhukhuk, tak pelah kita tunjuk pencuci mulut terus…

afta makan perut udah kenyang, bergossip pon udah berbakul bakul maka kami round round da world la kat luar sana. perghhh memanglah chantek tahap dewa. dia punya susun atur, suasana persekitaran membuat kan engkau orang akan merasa seolah olah engkau orang di bumi Mesir. memang sangat chantek!!

:: chantek kan?? suasana dia memanglah sangat romantik giler sebijik ada kat mesir::

:: sesi gewdiks dgn muka bujet lawa ::

abis sesi photoshoot dengan cik kakak, terus menapak buat window shopping. tak beli pape sebab lom gaji T_T yang aku beli cumalah pengepit rambut techik techik yang comey sesangat itu!! murah la jugak cuma aku lupa bape harga dia. hakhakhak 4 jenis rm10 kot… entahla lupa lak. then apa lagi kaki pon dah penat berjalan maka kembali lah kami ke pangkal jalan~

setat dari hari tu sumpah meluat tengok nasi dan ayam…. muahahaha!! alhamdulillah sekarang dah boleh timer sudah nasi itu. cuma ayam aku masih rasa cemuih nak makan.

notatangan:: habis sudah edisi entri basi ^_^ (harap harapnya)

10 thoughts on “…HaRTZ :: A STORY OF A THOUSAND SAVIOUR…

    • ::snow:: masa tu dia buat diskaun ke haper ntah… sekali masuk rm20 boleh melantak sampai muntah tp masa terhad 3jam aja. lupa pulak nak mention kat situ. nak makan semua dish dia pon dia tak kisah…cuma pastikan anda mempunyai kapasiti perut yang beso dan luas

  1. owh….sgt tegodess melihat makanan itu di kala bulan2 pose nih…adeh.. da lame x pi sunway… hukhukhuk…i like the view so much…nice2…

  2. bawu taw kt sunway piramid ad bende tu.. wahahaha.. nmpk sgt jarang melilau2 tak hengat di situ… nk gak g la nnt.. mmg 20ringgit ke.. besh wooohhh

    • ::human:: padahal umah dkt je, pegi tiap2 bulan buleh tatau sunway piramid ada benda2 cenggitu? isk isk isk… masa tu ada promosi so dia kasi diskaun rm20, sekarang ni tak pasti la… tryla p tanya… kamo0 jenis makan banyak so sangat sesuai utk ke sana. kalau nak makan sepinggan dua, saya nasihatkan tak payah… wat rugi aje…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s