…PERLU BERMULA DARI SEKARANG…

apa yang perlu dimulakan?? jeng jeng jeng…. ianya adalah….

MARILAH MULA MENABUNG…

impian macam anak anak kecik yang suka masukkan siling dalam tabung gajah GIRO sebab nak dengar muziknya, maka tiap tiap hari perlulah memasukkan duit syiling ke dalam sehinggalah rosak berhenti berlagu dan engkau dah boring sebab dah tak berbunyi maka berhenti menabung. okeh stop. cukup disitu. sebab aku sorang je buat macam tu orang lain gigih je menabung sampai sekarang. ngee~

~~terpaksa mengambil gambar yang ada tulisan kerana hanya satu je gambar tabung gajah didalam google images~~

dan sekarang bila dah tua bangka macam ni rasanya macam aku nak setat menabung balik, memasukkan syiling syiling yang ada tanpa menggunakannya. kerana sekarang walau sesen pon sangat berharga bilamana engkau rasa sangat sengkek, gaji tak cukup ditambah engkau boros dan ditambah lagi orang menipu duit engkau yang bukan ribu riban tapi puluh ribu riban *sigh*

jadi rasanya from now on aku kena menabung bila aku dah sedar yang aku ni suka giler berbelanja macam ada RM1,000 dalam tangan sedangkan RM100 pon tak sampai dalam wallet -..- dan juga aku banyak hutang… hohoho. hutang kena lunaskan, itu aku tau makanya perlu menyimpan supaya dapat membayar hutang walaupun 2 kali setahun. engkau paham ke apa aku sedang bebelkan ni??? tak paham?? okeh duduk dendiam! 

jadi apa lagi? mari kita menabung untuk kesejahteraan berbelanja di akhir tahun kerana banyak supermarket akan buat sales akhir tahun… eh??

~~aku nak yang number 6 !! nak! nak! sangat comel!! comel??~~

notatangan:: entri yang pada mulanya hanya dirangka pendek dalam minda dah menjadi panjang bila aku mula menaip, itulah sebabnya kerana aku tak bijak dalam percakapan hanya bijak didalam penulis. hohoho.

notatangan 1:: besnya kalau aku pandai letak nuffnang penjana pendapatan itu dekat wordpress ini T_T

 

2 thoughts on “…PERLU BERMULA DARI SEKARANG…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s