…I’M BACK!! DALAM KEADAAN SENTAP!…

Tarikh:: 16hb Februari 2012

Masa:: 8.45am

Tempat:: Mana lagi kalau bukan rumahku syurgaku di opis ni ha~

IM BACK YEAH YEAH!!!! *meroyan* anybody miss me?? anyone???? ada tak??? tak ada? oke bai! T_T

hurmm aku egatkan nak peram lagi sebulan dua belog ni, malas lagi nak berhapdet, tapi disebabkan tengah bengang, tade sape nak aku luah, maka belog… ya engkau akan jadi masa luahan aku…

BENGANG SATU::

entah berapa tahun ntah aku nak nunggu baru boleh pegi hospital/klinik itu. hari tu aku nak pegi dia tutup sebab ganti maulidur rasul.. swasta pon nak kena ganti-ganti jugak kan sekarang? inovatip sungguh dalam menyusahkan aku. lepas tu sabtu minggu lepas aku tak boleh pegi sebab kakak aku ada kelas ganti, tade sape nak hantar aku. minggu ni aku tak tau macam mana, dengar kata kakak aku ada kursus pulak. dah tu nak suruh aku tunggu berapa tahun lagi ni? nak tunggu biar parah? nak tunggu sampai jadi teruk kaw-kaw baru nak pegi berubat ke? aku dah macam cacing kepanasan ni oke, langsung tak senang duduk.

engkau orang pon kan kalau tahu something about urself sudah tentu kalau boleh nak cepat cepat pergi jumpa doktor dan buat rawatan kan? tade de nak senang-senang lepak tepi kolam sambil tengok ikan emas berenang-berenang pastu nyanyi lagu “wahai ibu ku, ibu ku si ikan kaloi…tunjukkan diri….” ahhh dah melalut.motip apa ntah! gila. aku bukan pe takut mende ni memudaratkan aku. aku tamau la something happen later, sekarang memang la tak nampak kan? dah dua tahun kot baru terkinja-kinja nak pegi jumpa doktor, selama ni lek lek je kan. padan muka!

BENGANG DUA::

aku bukan nak mengungkit ke haper kan tapi memang aku terasa gila beb bila orang buat kat aku. aku tak ada sikit pon nak ungkit apa yang aku buat dan mintak balasan. TAK ADA pon. cuma yelah… selagi aku belum luah, memang rasa macam… entahla…lagi tensen! aku ni jenis kalau orang mintak tolong, tak kiralah engkau kawan baik aku ke, teman tapi mesra ke, kawan je ke, tak kawan tapi baik dengan aku ke, tak kawan tapi tak pernah cari masalah dengan aku… kalau yang jenis cari pasal, musuh memang aku tak ada gila la nak tolong, lantak engkaula kan.. boleh kata semua yang baik dengan aku, aku mesti akan tolong… susah gila gila sampai korbankan masa dan tenaga pon aku akan tolong.

walau sesetengah tu aku tak tolong guna kudrat tapi aku guna masa… terkorbankan masa. example, cam engkau ajak aku kuar… sesaja sebab engkau bosan, engkau mintak aku teman ke… tak kisahla kan, aku sepantas kilat boleh setuju sebab kesian kat engkau tak ada orang nak teman (kalau ada orang teman tayah la engkau ajak aku, yea dop? sebab keluar dengan aku seyes bosan… aku tak reti nak happening-happening bagai kecuali dengan inche chenta hati….) aku ni tak kira la letih ke tidak ke, ada keje ke aku tetap akan keluar.

tapi bila aku first mintak tolong orang… memang benda ni bagi aku seyes rumit, tapi bagi dia aku rasa tak… sebab dia ada banyak kan…katanya lah BANYAK sangat… apa salahnya engkau sedekah satu kat aku, bukan aku nak buat apa pon… antara hidup dengan mati kot (ayat harus hiperbola), memang la engkau ada tolong (walau tamau dengar nasihat aku…aku kata ini…jangan buat itu, engkau buat jugak yang itu tamau buat yang ini) lepas tu tak berjaya engkau dah fed up pastu sentap tamau tolong langsung dah, weh helllooo aku lagi sentap tau… engkau fikir engkau punya sentap je?

seyes la wei, lepas ni takder der aku nak mintak tolong lagi dah…INSAP aku dengan perangai BERKAWAN engkau ni….aku tamau mintak tolong dan aku takkan menolong. pes and las la engkau hadap muka jelita ni lagi…errr jelita…perlu ke? ahhh persetankan….hohoho… yelah yelah aku tukar statement kang ada muntah darah lak…. pes and las la engkau hadap muka toya aku ni lagi… sori der pes aku sentap aku simpan sampai bebila, pedoman tuk hari tua…. so lepas ni aku kena belajar sendiri…kena rajinkan diri. aku ni jenis susah gila nak mintak tolong orang… sebulan sekali pon belum tentu… tapi once aku mintak tolong..terus dapat layanan macam ni…jadi apa engkau rasa aku akan pk. memang patut la aku tak pernah mintak tolong kan, apa yang aku nak selama ni memang aku usaha sendiri. sampai bila-bila pon aku akan usaha sendiri untuk diri aku, terima kasih untuk istilah KAWAN ko tu…silalah letak dalam plastik, ikat kemas kemas dan buang dalam tong sampah! pastu kol MBPJ mintak dia hangkut!

notatangan:: mo0d tengah tidak elok. maka bahasa pon ikut tidak elok -..-

4 thoughts on “…I’M BACK!! DALAM KEADAAN SENTAP!…

  1. hye back sweetie ^^ aku pon bengang juga..pesal suh aku jaga tempat org sedangkan tmpat aku pun byk keja nak settle ar..muahahha..geram tp x sampai hati..

  2. hope esok betol-betol jadik pegi klinik!! dan semoga semuanya baik-baik..

    p/s: tak rugi hilang kawan mcm tuh=D jangan tension-tension esok jumpa Dr!

    • ::jasjamal::

      hahaha! jadik jadik… tapi kena datang sekali lagi… tade pape… buat rawatan susulan ^_^
      tulah tu… biarlah manusia2 macam tu. hidup sorang lagi best huhuhu *loser*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s