…CERITA BASI II:: PERTANDINGAN AGENSI/JABATAN MOSTI…

Tarikh:: 25hb March 2012

Masa:: 9am

Tempat:: SIRIM

Penat sangat hokey! rasa cam artis kebudayaan dah. keje 24jam tanpa henti… ni pulak kena sertai pertandingan anjuran MOSTI, kementerian kesayangan aku ni. Memang kami tak ready apa pun sebab terlalu pack jadual, lagipun tenaga sudah dikerah habis habisan untuk hari meteorologi. pengsan! 

Pertandingan ni melibatkan semua agensi dan jabatan di bawah MOSTI, pemenang hanyalah untuk tempat pertama. dimana nanti mereka (yang menang tu lah) kena buat persembahan di setiap acara yang MOSTI anjurkan. perghhh lenguh lutut dengar tau. komitmen untuk hari met pun sudah hancus lebus ini kan nak buat setiap acara… 

Memang kami tak menjangkakan sebarang kemenangan dan juga tak jangka untuk dapat number sebab kami dah habis tenaga. dan memang seperti yang dijangkakan jugak kami dapat tempat ketiga. alhamdulillah. walau sebenarnya besar harapan tapi dah memang kami pun tak buat persediaan pape memang sangat layak tak dapat apa pun hahaaha, tapi oke la tuh number tiga kan?

Yang jadi pemenang nya adalah agensi remote sensing. terbaek! tapi memang salute kat rappers JMM sekali lagi. buleh engkau bergelek tarian ucop wilcha kan depan aku lak tu… terbuntang mata aku melihat, dahla betul2 berdiri depan aku. hahaha! nasib engkau, ucop wilcha tu dapat tempat ketiga kalau dia buat gaya m daud kilau aku rasa kami dapat number satu tuh, silap silap ahli kump gerhana skacinta (pengadil) tu terus bergelek sekali kat atas dengan kami…. *sujud syukur terus!*

Pape pon memang best, banyak pengalaman yang ditimba. mungkin lain kali rezeki kami… hewhewhew. kalau betul menang bukan setakat inche bos aku bawak minyak angin (merujuk kepada entri sebelum) dengan minyak masak sekali dia bawak agaknya!

6 thoughts on “…CERITA BASI II:: PERTANDINGAN AGENSI/JABATAN MOSTI…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s