…FESYEN SHOW STORY 1:: MBS GATHERING…

Tarikh:: 29 April 2012 (kalau tak salah aku)

Masa:: 9am

Tempat:: Hotel Seri Pacific Kuala Lumpur

Berabad menyimpan cerita sebab tahap kemalasan nak bercerita memang la tak boleh nak dibawak berbincang dah. Ini semua kawan baik n comel aku yang punya pasal… budak comel yang bernama Ezuee, beliau tetiba inbox FB aku haritu mintak aku datang untuk jadi model kepada satu event ni. Dia punya tahap memujuk tu memang sangat memberansangkan. sampai aku yang pemalu gila ni boleh menjoinkan diri. see? Thanks to you my dear friend, ai owe u so much for giving me this fun and unforgettable momento~ lain kali panggil lagi. kihkihkih.

Who knows what shortform MBS are for? Malaysian Beads Society wahai sayangku… satu pertubuhan khas untuk pencinta pencinta manik. bukan sebarang manik oke… manik yang engkau nak kena jahit sebiji sebiji dekat baju tu… sekarang dah ada manik flower 3D gitu… millenium sangat u olls. Selain dari tu dorang cakap MBS ni ajar cara nak berfesyen and bermake up jugak. sangat berbaloi la kalau masuk kelab ni. tapi aku? oke… tade mase. bye! huh… terkejar sana sini macam orang gila lagi ada hati nak masuk benda benda macam ni ke? So dorang ni buat gathering sempena merayakan ulangtahun MBS ini…

Aku rasa dalam ramai2 model aku orang pertama sampai kut. ouh sangat berdedikasi letteww kan? jadi bolehlah mana mana agencies nak ambil aku sebab aku awal gila sampai, pasti korang tak menyesal. keh!! aku cuak gila nak masuk hotel besar tu… dahla sensorang…. pak gad pon pandang slack je kan, selebeh and selekeh. aku naik duk atas lobi, peeling peeling anak dato’ kejap pepagi buta tu!

dalam dua jam kemudian baru cik kawan aku sampai. aku dah kebas montot dah engkau tahu? kami terus naik bilik hotel untuk bersiap siap… masa masuk tu sangat sangat peeling macam akan ada makeup artist untuk touch muka selebet engkau yang pucat lesi macam pocong ni kan… tapi… haraaaammm… mimpi jelah hoiiiii!! makeup sendiri la engkau anak banak kat atas tu, makeup artist tak pandang sebelah mata pon oke. sangat kasihan! kihkihkih.

*pocong kampung pinang. boleh?*

*menggunakan skill makeup yang dipelajari*

1

*sempat tuh. budak comel pegang kamera mahal itu adalah ezuee*

sekali kawan aku cakap makeup aku tak tebal, pucat sangat. oke fine aku tak reti nak makeup tetebal jadi pengkomen itu didera menjadi jurumakeup aku. saper suh engkau pandai makeup…hakhakhak. tengss Nana, i adore ur skill of makeuping *makeuping?* me!!

6

*bantu membantu amalan mulia*

then afta makeup we olls berebut cari baju, disebabkan aku ni buah cempedak didalam pagar dan sangat sangat tak reti nak berebut dengan orang, jadi aku orang paling last dapat baju… seyes aku tak reti nak demand and berebut “nak kaler tu kaler ni” aku terima seadanya apa yang orang bagi pada aku. lastly setelah tukar tukar tukar i got the puple pink one with 3D beads flowers.ohsem! ^_^

*barisan model*

7

kendian acara dimulakan dengan fesyen show, kami kena berjalan dari meja ke meja untuk peragakan baju and kalau ada yang nak ambik gambar, kena berhenti n posing disitu, tunggulah kat situ sampai orang tu muntah nak ambik gambar engkau. keh!! masa berhenti kat meja banyak banyak tu, semua pakat pakat nak ambik gambar then aku seyes macam “apa aku nak buat ni, muka seyes ke muka senyum… nak bergaya ke nak tegak…oke lepas ni nak ikut jalan mana” mang gemuruh tak payah nak cakap la. without rehersel what-so-ever memang la macam tu gayanya.

*tengok baju jangan tengok model, model adalah tidak chantek*

*jalan jalan keliling meja*

dan alhamdulillah part satu tamat dengan jayanya. lepas ni hazab untuk yang kedua. *hazab la sangat padahal engkau yang paling teruja kan?* aiseehh!

8

notatangan:: to be continued~ 

11 thoughts on “…FESYEN SHOW STORY 1:: MBS GATHERING…

  1. apapun, super duper double TRIMAS kat u darling, sebab menyudikan diri jd model gojes..hehe..teringat kisah time tue, lucu pun ada..insyaAllah, kalau ada lg, joom kita menyebokkan diri lg ek..kikiki

      • alor…saper yg hina u neh yunkkk….xkira lah….aii nak sakap u glamer jugakk…wahhh gitu…hemoihhh..hemoihh…hemoihhh….

        ehh…aii sudah hapdet story mory mentengok baby aisy…cerita basi…ngeee~~~

        • ::nicki::

          sesaper je yg mengaku tulah… dia baru kenal ai tk sampai sebulan then dia hina ai baik punyerrrr!! dia kata gurauan, perghhh itu bukan gurauan itu kita panggil bangang!!!
          ai dah baca entri u cuma belom sempat mengkomen….

  2. takde siape hina u….u jer terasa sangat ngn i…..
    usik sikit pun melenting…..

    nicki: tolong pujuk cikit aweks i nie…huhuhuhuhu..dia mkin pnas ngn i ler…i dah letak aircond dah….

    • owhhh…cik eza tidak makan pujuk..dia makan kepci jer…dan saya tidak pandai memjuk sebab saya hanya pandai merajuk dan mengep0ww….lalallala
      heppp…kamu mengata kawan sayakah?? ehhh…dia aweks kamu??trenggg…trenggg…tengggg…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s