…HARI PEKERJA 2012 :: RED DEVILS::

Tarikh:: 12 Mei 2012

Masa:: 7am bertolak dari HQ katernya!

Tempat:: HQ PJ —> Maeps —> Alamanda

Hari seperti yang dimaklumkan diatas tu kitaorang kena berhimpun kat maeps untuk Perhimpunan Hari Pekerja sempena hari pekerja 01 mei ritu. Lagi lagi budak koir ni lah kena menjoinkan diri, sape lagi kan kalau bukan muka muka comel kami ni…

katanya berkumpul dalam jam 7am sebab bus jabatan akak bertolak 7am… hah hambek ko sekali kami bertolak jam 8.30am, terbaek sangat kan?? engkau kira berapa jam kami nak menunggu, dahla kena bangun awal gila haritu… seyesly bengang tahap otomen!

kami berhimpun dengan pakaian lengkap merah, dah macam orang keje cimb pulak aku rasa…. nasib bukan kuning ada jugak yang kata kami nak buat perhimpunan bersih 4.0 nanti ni… naik bus dalam jam 9.15am camtu sampai la kat maeps tu… besar gila tmpt dia, siap ko kena parking bus then turun amek shuttle bus yang dorang sediakan pulak…. nak menapak, mau pengsan la wei.

tapi perhimpunan tahun ni adalah paling tak bes, tak macam tahun lepas…. sebab tahun lepas buat kat stadium ni buat kat dewan, pemenda pon ko tak nampak.. sumpah tak bes… lenkali kena tanya la kalau buat kat tempat tempat macam ni tamaula aku join…..

*pintu masuk dewan*

*dengan abam wafi, dimana kinah sedang sibuk memesej pakwe beliau :p*

*barisan kesatria red devils JMM*

*oke kinah dah habis mesej pakwe n bersedia untuk bergambar… agagaga*

*olololololo…..*

*tak bestkan? tak nampak apa*

abis tu we olls g jenjalan kat pameran jawatan kosong yang disediakan. saja mencuci mata di panas macam matahari sejengkal je atas kepala ko… seyes panas. itu beribu berjuta batu tu, kat padang masyar nanti tatau la macam mana betul2 sejengkal T_T

jenjalan kami dapat ni

habis mentawaf kami berlime (baca:: aku, abam wafi, budin, kinah n ina) meneruskan perjalanan ke putrajaya. ingat nak lepak lepak didataran sesambil ambik gambo untuk menjeleskan rakan sejawat tapi hujan lebat gila pulak bila dah sampai sana. tulah niat keji sangat kan? 

then apa lagi budin terus je bawak kami lepaking di alamanda.. jenjalan…meminum then balik… hoho ko ada kawan bongoks macam kami ni? tak ada kan? jadi silalah menjeles. kehkehkeh…. pergi alamanda semata mata nak minum. jangan memain hokey. akhirnya tamat la sesi pembuangan masa kami….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s