…REVIEW FILEM:: MADAGASCAR 3…

Tarikh:: 13hb June 2012

Masa:: 7pm

Tempat:: GSC Midvalley

Yeahh, macam biasa keluar tengok movie dengan inche. disebabkan hari rabu tiket adalah murah maka marilah kita mentengok wayang secara berjemaah. dan macam biasa jugak inche yang akan pilih cerita apa yang dia nak tengok. aku menurut sajork… biasalah aku kan jenis tak hapdet cerita cerita kat panggung ni. jadiknya gasak engkaulah nak bagi cerita apa, aku mentengok sahaja, lagipun engkau yang belanja kan? kehkehkeh~

Cerita yang ditonton adalah Madagascar… pes time aku tengok cita kanak kanak rebina macam ni… rasanya semenjak aku familiar dengan dunia pemanggungan *pemanggungan?* aku tak pernah lagilah mentengok segala jenis cerita kartun ni… kureng berminat… rasa macam tak puas sebab bukan manusia yang berlakon. hohoho. 

Tapi bagi aku cerita dia ok lah jugak. walau aku tak berapa nak paham sebab tak pernah tengok part 1 and 2 makanya agak kebluran la jugak. tapi kali ni agak oke, boleh bagi 3 bintang… aku paling suka masa dia start buat persembahan tu… memang rasa macam kagum gila pastu ada pulak lagu yang aku suka *aku tk egat tajuk lagu perempuan tu nyanyik… sesapa tahu tolong bagitahu aku ^_^* 

Cerita dia pasal sekumpulan haiwan zoo yang terlepas yang ingin kembali ke New York akhirnya setelah melarikan diri ke Afrika. Rencana mereka akhirnya meleset dimana mereka akhirnya terdampar di Monte Carlo sebab ada pegawas binatang Eropah sedang memburu mereka. Disebabkan itu juga mereka terjebak dengan satu kumpulan haiwan sirkus yang telah hilang keyakinan dan semangat atas sebab sebab tertentu *nak tau pegi tengok sendiri*. Alex (si singa) yang membantu mereka memberi semangat dan merancang pertunjukkan baru….
Tapi pengawas haiwan itu memang gila jahat, engkau tengok dia pon rasa sakit hati gila… sebab dia jahat dan bijak… nak tau lebih lebih sila ke panggung tengok sendiri ya.

 

*masa mereka cuba mencari tiga ekor penguin itu*

*pengawas binatang yang jahat gila n bijak jugak*

2 thoughts on “…REVIEW FILEM:: MADAGASCAR 3…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s