…PERCUBAAN PERTAMA…

Tarikh:: 24 June 2012

Masa:: Sepanjang Hari

Tempat:: Rumah 16 Tingkat

Dari tadi bergolek depan laptop, seyes tatau nak buat apa dah harini. bosan dia mengalahkan tenuk nak mengawan. eh?
lepas tu teringat ada DVD yang belum ditonton lagi. *ayat bm, sumpah dapat A ni* dah selesai semua benda… terus la layan citer Sunny Girl (cerita apa???? alaaa nantilah…entri lain aku citerkan…..)

Dalam jam 2pm macam tu cik kakak aku tetiba text aku “lambatnya nak balik, lapar gila” alahai… kesian sangat cik kakak. jadi perlu la aku yang memasaknya. hengat nak masak nasi n lauk pauk tapi beliau request nak makan mee. haaa….edisi yang paling aku lemah… seumur hidup aku, belom pernah try masak segala jenis mee, k.toew… bihun tu pun aku main bantai je itupun atas tunjuk ajar cik kakak. ini engkau duduk rumah sensorang engkau kena masak benda yang paling engkau lemah n fail, kecuali mi maggi.. itu aku pakar. wakakaka.

Cari resepi keliling rumah…nan hadooo… eh tetiba teringat, apa guna tagline ‘dunia dihujung jari’ kalau tamau guna kan kan? *tagline main bantai je, tak ingat senanya* makanya aku google search kan aja resepi mee goreng basah. hewhewhew. bagi orang lain sebelah mata pon boleh buat kan? apala sangat mee goreng basah… tiap tiap hari aku buat la…itupun nak kecoh ieyza azmiey ni…. ahhh! tak kira aku nak bangga jugak, nak post jugak…. pes time aku buat engkau tahu? engkau tak tahu dok diam diam situ…

tapi tak adalah seratus peratus ikut resepi itu, banyak jugak yang aku ubah… ikut selera tekak sendiri. makanya jadilah mee goreng basah yang tak berapa nak basah. sebab aku rasa dah banyak air aku letak tapi tetap tamau basah. dah! lantak pi situ…. persilakan cik mee goreng basah tampilkan diri…. jeng jeng jeng…..

cik kakak kata mee goreng basah ni oke. not bad… pedas and ada rasa… bolehla kan? dari terus tak boleh makan. yeahhh B+ kihkihkih. main campak campak pon menjadik!

notatangan:: tetiba aku teruja nak masak segala jenis mee pulak…. hurmmm

6 thoughts on “…PERCUBAAN PERTAMA…

    • ::jullia::

      nak macam kesedapan?? ayat apakah?? muahahaha… tapi selalu failed bab mee2 pemenda segala, mesti akan hancur or patah. tapi ni okelah dari langsung tak leh makan..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s