…REVIEW FILEM:: ABRAHAM LINCOLN~VAMPIRE HUNTER…

Tarikh:: 27 June 2012

Masa:: 6.30pm

Tempat:: GSC Midvalley

Review aku

Citer ni boleh tahan, tak adalah best gila ataupun hampagas gila kan. sokayyy jep. sebab utama mengatakan begitu? mula mula cerita ni abraham lincon tu budus nak mamp~ sakit je hati mentengok beliau. sudah banyak kali diingatkan oleh Henry (Vampire encem…wink wink wink… kenapa bukan dia jadi hero??) supaya bunuh satu keluarga vampire jahat tu tapi si abraham ni ego nak mampus kononnya si Henry ni menipu dia la, tamau terlibat la sebab dah bunuh Vampire yang bunuh keluarga dia… ceh! last sekali keluarga sendiri yang terancam. kan tak ke padan dengan muka sendiri tu…?

Cerita dia tak delah menakutkan sebab muka vampire tu tak adalah buruk pon cuma aku takut gigi dia tu, gila tajam. Ya, tak menakutkan tapi mendebarkan. boleh kena heart attack nengok citer ni sebab asik terkejut-terkejut aja… sebab vampire dia boleh hilang hilang then menjelma sesuka hati mana engkau tak terkejut? dah la menjelma dengan gigi dia yang tajam gila tu!

Tapi bagi aku not bad, boleh diterima pakai sebab akhirnya abraham tu ceredik sikit, sikit jelah tak banyak. aku bagi 3 bintang.

Sinopsis cerita:

Aku ni bukan reti sangat nak buat sinopsis ni, aku bantai jelah yeap. janji paham. keh!!
Bermula masa abraham masih kecik, dimana dia menjadi hamba kepada orang kaya (vampire), dia ni sangat bantah akan penindasan lebih lebih orang kulit putih kepada orang kulit hitam. Disebabkan dia cuba nak selamatkan kawan dia (warga kulit hitam) ni, emak dia menjadi korban.
Bila dia besar, dia cuba membalas dendam dan bertemu dengan Henry si vampire hemsem yang kacak… (weho!) Henry ni lah yang ajar beliau cara cara nak bunuh vampire tu semua, tapi disebabkan abraham ni kunun-kununya tak nak percayakan si Henry akhirnya keluarga dia sendiri menjadi mangsa.
Disamping tu adegan banyak diselitkan dengan perjuangan abraham yang nak mencari kemerdekaan bagi Amerika dan pelupusan menindas kaum kulit hitam. Sejarah Amerika nak mendapat kemerdekaan disamping diselitkan cerita vampire. kang dia buat sejarah betul semua tidur kang dalam panggung tu…. ngeee~

*Benjamin Walker as Abraham Lincoln… tak hensem langsung hero -..-”*

*Dominic Cooper as Henry Sturges… Vampire Hensem, naper la bukan ko hero?*

*Mary Elizabeth Winstead as Mary Todd Lincoln…heroin pon huduh -..-*

*Rufus Sewell as Adam the Vampire Leader… Vampire yang dabel triple jahat*

*Jimmi Simpson as Joshua Speed… kawan yang baik n boleh tahan comel*

apa apa pun

Dominic Cooper adalah superb hensem… waaaaaa!! angau… semat seyh!! dah tergilakan beliau pulak…aiseh! tanpa misai n jambang mang hensem giles… sila kekalkan imej ini ya Dominic~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s