…REVIEW FILEM:: THE AMAZING SPIDER-MAN…

Tarikh:: 11 Julai 2012

Masa:: 6pm

Tempat:: GSC Midvalley

Harini meh kita mereview cerita Spider-Man, pitams leww orang yang rapat dengan aku kalau tahu aku mentengok cerita spiderman ni, sebab apa? sebab seumur hidup tidak pernah aku melayan sebarang cerita spiderman, batman mahupun superman. entahla kenapa. tak minat kot dengan cerita cerita sains fiksyen macam ni… hewhewhew. Ni Mr Her (aka inche, rasa macam okies jugak guna panggilan macam ni kan? ngeee) punya kerja la ni. mentang-mentangla choice ditangan beliau… takpelah layankan aja, janji beliau yang belanja kan? lalalalalla~

Okies, my review::
Bagi aku cerita dia not to0 bad, memang aku amatlah tidak berminat akan cerita cerita macam ni, tapi aku amatlah suka gila time dia memula nak dapatkan kuasa (kuasa?) dia menjadi seorang spiderman tu. gila lawak oke. tak pernah lak aku beria-ia gelak sampai macam tu sekali dalam panggung, bongoks sangat. dengan keadaan Mr Her yang gelak terhenti henti, apa masalah dia aku pon tak tahu… dia gelak macam nak tak nak, macam orang buat buat gelak tu tapi seriously dia gelak (mahap , memang sengaja nak kutuk… hahahaha….) so aku pon dabel dabel gelak… satu sebab lawak satu sebab tak paham. hakhakhak. oke oke… merajuk Mr Her nanti, mengutuk beliau puleks. Dan aku salute tang dia buat part sedih tu, kematian pakcik dia tu boleh buat aku nanges…. no doubt to story… memang aku menangis… ::blush:: ::blush:: aku rasa macam sedih gila pulak… ni semua si hero, Peter Parker punya pasal, rasa nak tembak biar mati cepat sikit. menyampah!

keseluruhan cerita, okies boleh tahan… 3 bintang, bab lawan lawan tak best sebab hero lembik yang hamat. baik lizard tu aja yang jadik hero. yelah setakat sekali dua okies la engkau asik kena je, ni setiap kali berlawan setiap kali kena pe kes? orang jahat dia belom superb jahat sebab ada sifat sifat baik lagilah. hero tak hensem, heroin chantek… so, pape pergilah tengok. berbaloi la dengan harga tiket agaknya, sebab bagi aku cerita dia sokay aja. not so go0d n not to0 bad.

Peter Parker:: hero huduh… lalallalalala

Gwen haper-ntah-nama-bapak-dia :: heroin comel!

Sinopsis::
Peter Parker (Andrew Garfield) ditinggalkan oleh ibu-bapanya sejak kecil dan beliau tinggal bersama pakcik & makciknya, Uncle Ben dan Aunt Mary. Bapa Parker yang suka berahsia meninggalkan teka-teki kepada Parker seperti kemana mereka menghilang, mengapa dan bagaimana? Parker sering dibuli di kolejnya kerana agak lembik. Peter sekelas dengan Gwen (Emma Stone) yg cun. Suatu hari, Peter telah terjumpa briefcase ayahnya tersorok di stor. Briefcase tersebut mengandungi beberapa barang yang membawa Peter ke makmal Oscorp untuk merungkai misteri kehilangan bapanya, seorang saintis terkenal. Disamping itu dia juga menjadi penyebab kepada kewujudan lizard terbesar dinegara itu dan dia sendiri perlu memusnahkannya.

notatangan:: tangga n ieyza adalah tidak mesra alam. naik tangga turun tangga gerenti jatuh sbb tu aku sangat tidak suka akan tangga, Mr Her buat muka slumber nengok Mrs Him jatuh padahal aku tau dia nak gelak tu tapi dia kaber (betul tak Biey? tayah tipu -..-”) …. seriously, nak kena beli kasut baru…..

2 thoughts on “…REVIEW FILEM:: THE AMAZING SPIDER-MAN…

    • :snow::

      nak nak lagi sekarang ada ank techik, mesti kamu lagi susah mahu mentengok kan? kesiannya…. tunggu dia besar la pastu hajak g tgk sesama ^_^

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s