…LADY IN RED…

red tak mana pon senanya. hahaha.
raya dah berkurun lama kan, orang buat ucapan pon raya pertama ritu dah,
dan aku macam biasa rasanya jadik orang paling last nak buat ucapan…
sibuk beraya plus malas plus letih plus tak sempat plus……
ermmm raya ni terlalu banyak benda yang berlaku antara aku dan MR HER…
namun, suka duka tu tak perlu la diceritakan disini….
biar diri sendiri telan pahit dan manis semua perkara…

tahun ni beraya ni kampung halaman tercinta, Terengganu…
dan MR HER beraya di Johor… betul pepatah kata, jauh dimata akan jauh juga di hati…
selalu aku ingatkan dia tentang perkara ni, tapi dia nafikan…
katanya tak kira dimana pon berada yang penting antara kami saling mempercayai, jujur dan saling menyayangi… JUJUR…?? hanya mampu telan nafas ini sedalam dalamnya…
manusia memang mudah berkata-kata, namun andai sampai masa………

oke, bukan nak cerita pasal dia… aku nak cerita bertapa tunggang langgangnya life aku beraya kali ni,
3 buah family balik beraya… memang haru biru… nasibla rumah mak besar… kalau sekangkang kera??
acaner tu…. beraya kali ni memang tak ada masa la aku nak merasa duduk didepan…
hari jumaat pagi balik lepas tu dengan jammed selama sejam sebab kemalangan,
jammed lagi setengah jam sebab penuh maknosia nak isi minyak di Muktafi Billah Shah….
akhirnya selamat sampai jugak petang tu then terus buat kerahan tenaga siapkan apa yang patut dengan pulut panggang, ketupat, satay. esoknya buat rendang pulak sampai la raya pon
sempat ke depan bersalam je pastu dah kembali ke ceruk dapur dengan cik kakak…
hilang tu kena melayan anak anak sedara pulak… sampai aku tak ada masa nak online lelama.
bermesej atau kol sesaper.
so kalau ada yang terasa dan beralih arah kerana aku tiada masa untuk mereka waktu itu
sesungguhnya aku faham. malah lebih dari faham.

seminggu beraya di kampung sempat jugak bertandang ke rumah kawan
yang melangsungkan perkahwinan pada hari sabtu ritu.
tapi pergi pon dah lewat petang sebab aku tumpang kenderaan orang…
jadi redha jelah tak ada gambar dengan pengantin. dahla yang kahwin tu kawan baik aku…
takpelah… janji datang jugak aku menjenguk dan mendoakan supaya kalian bahagia sampai syurga…

esoknya, pagi pagi subuh dah bertolak balik ke KL, takut jem katanya…
alhamdulillah tak ada apa apa yang menghalang perjalanan… selamat sampai juga.
penat tak payah nak cakaplah, 6 jam duduk dalam kereta. leper jugak la montot agaknya…
yang bestnya sepanjang perjalanan adalah aktiviti tido secara berjemaah..
sebab tak ada boleh dibuat, tak ada orang mesej tanya khabar…
tak ada orang kol langsung tanya macam mana perjalanan…. hebat!

isnin dah start keje semula… oke rasa nak sambung cuti gamaknya.
penat melampau! klah tu je. tak ada idea and tak ada mo0d. papai.

*kuarga asas aku…*

*adik beradik dan ipar*

*anak anak sedara*

notatangan:: ketika kamu terlalu menyayangi seseorang dan harapan padanya setinggi gunung, apa perasaan mu bila orang yang kamu percaya dan berharap itu yang mengecewakan kamu?

7 thoughts on “…LADY IN RED…

  1. saya pun telah melalui bandar muktafi billah shah…niat dihati mau isi minyak tapi jemm yang amat…adakah kita melalui tempat itu pada waktu yg sama?? tengg…tengg…tenggg….
    selamat hari raya….kita pun tak hapdet lagi ceritera raya dan perjalanan balik beraya….malassss…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s