…REVIEW FILEM:: PARANORMAL n SILENT HILLs…

seperti keterbiasaan. tidak perlu memberi alasan dan tidak perlu korang hairan.
tidak perlu. tidak perlu. dan… tidak perlu.
siapa memang pembaca blog, akan sedia maklum akan cara aku menghapdet entri entri basi -..-

PARANORMAL ACTIVITY 4

Cerita adalah boleh tahan la. tak ada sampai besh tahap gaban. agak-agak la kan.
tapi ok lah dari cerita hantu omputih yang merapu meraban tidak ketahuan hala tu.
tapi rasanya still tak boleh lawan cerita sinister kot. walaupun pengarah adalah orang yang sama.
banyak jugakla yang terkejut kejut. siot je. kalaulah ada yang mati dalam panggung tu, tak memasal itu panggung pula yang berhantu….

cerita pasal sebuah keluarga yang berjiran dengan satu keluarga misteri ni.
dimana mereka ni mula-mula ok je duduk situ lepas tu satu demi satu kejadian berlaku dalam rumah tu semenjak keluarga ni menumpangkan anak jiran mereka yang mana ibunya telah dimasukkan ke hospital. entiti ni sebenarnya nak buru anak lelaki keluarga tu aja untuk dimasukkan ke alam dorang la kononnya.
tapi yang tak beshnya, dah engkau nak ambik budak tu, ambik jelah tak perlu kot nak bunuh satu keluarga.

yang paling tidak besh adalah anak perempuan dorang yang bunguks itu… grrr sakit pulak hati mentengok. dah dia nampak ayahnya diseret masuk ke dalam rumah misteri tu,
kalau engkau…. engkau berani nak pergi masuk tolong?
kalau aku…. tak ada lah kot baik aku lari mintak pertolongan,
dah tentu tentunya kau tau yang kau tak leh nak selamatkan sesiapa pun dalam waktu tu kan?

okies, itu aja aku punya review, aku bagi 3 bintang ^_^

*saat saat mendebarkan~jeng jeng jeng*

SILENT HILL :: REVELATION 3D

pon boleh tahan. belom mampu capai tahap besh melampau.
cerita dia adalah sedikit kepeningan tapi akhirnya buat buat paham sudahla kot. hahaha.

jalan cerita aku rasa agak lembab, sampai kan aku dan inche boleh nak tido dalam panggung tu…
orang jahat dia keluar sikit sangat. jarang jarang pulak tu…
nasib la asal aku nak terlena je orang jahat dah keluar. terus cerah bijik mata.
pastu lamaaaaa, rasa nak tidur balik :p

cerita dia pasal seorang gadis(heather) yang mana telah kehilangan ibu dan adiknya,
dia tinggal dengan ayahnya dibandar, dimana mereka ni juga sering berpindah randah sebab sesuatu yang memburu Heather ini… akhirnya pum pam pum pam (aku malas nak cita, kalau nak tau pergi tengok sendiri) ayah dia ni dah diculik oleh permaisuri Silent Hill (kalau tak salah aku).
mahu tak mahu dia terpaksa la jugak pergi ke Silent Hill untuk selamatkan ayah dia.

Dimana disana pula dia bertemu dengan makhluk yang pelik pelik dan
sebahagian dari diri dia sendiri *Alessa* yang hidup dalam kegelapan dan kejahatan…

apa yang besh dalam cerita ini, creature nya sangat menakutkan dan kejam~
1- ada nurse yang tidak bermuka dan akan berjalan memotong itu dan ini sesuka hati jika hanya terdengar bunyi… serious menakutkan!
2- ada penjaga lokap yang bertopeng, lalu je habis tangan tangan orang yang ada diluar lokap tu dipotong.
3- ada dracula besar yang bermuka muka. dia jumpa orang, dia akan patahkan kepala then letak kat badan dia.

*seyes, nurse ini menakutkan*

*alessa, chantekkan? thihihihi*

oke itu je yang mampu diceritakan. sila la tonton. aku bagi 31/2 bintang~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s