…REVIEW FILEM:: RISE OF THE GUARDIANS…

Tarikh:: aku dah tak ingat bila yang pasti dalam bulan december

Masa:: pagi santak ke petang kot. malas la nak pk….

Tempat:: MBO and Midvel (kot)

 

RISE OF THE GUARDIANS

movies_rise_of_the_guardians_1

sinopis aka apa yang aku paham;

cerita pasal kebangkitan Jack Frost yang dah lama tertidur dalam ais.
tetiba dia bangkit and dapat satu kuasa, tapi dia tak ingat semua memori lama dia.
sebab… memori dia semua tersimpan dalam kotak simpanan tooth fairy. 

pada masa yang sama ada empat guardians lagi dalam masalah dan perlukan guardian baru
untuk bergabung tenaga dengan mereka untuk berlawan dengan Picth the Boogeyman.
Pitch ni jahat gila, dia nak lenyapkan empat guardian ni dari muka bumi which means
tak nak kanak kanak percaya mereka ni wujud dan dia nak kanak kanak selalu ingat dia,
sebab dia selalu hidup dalam kegelapan. 

Jack Frost ni pada mulanya tak nak join kumpulan guardians ni yang terdiri daripada;

NORTH AKA SANTA CLAUS

NORTH

SANDMAN

SANDMAN

THE TOOTHFAIRY

TOOTHFAIRY

EASTER BUNNY

Guardians 1

tapi akhirnya Jack bersetuju sebab Pitch yang jahat tu dah amek curi semua gigi
yang ada memori di dalamnya dan memori dia pon ada disitu.
Lagipun Jack ni nak tau asal usul dia, kenapa orang tak nampak dia and sebelum ni dia adalah siapa. Akhirnya mereka ni bergabung tenaga lawan si Pitch itu

PITCH

Jack Frost juga dah terima tanggungjawab sebagai salah seorang guardians.

-Jack-jack-frost-rise-of-the-guardians-32571170-800-600

review aku::
perghhh bosan siot cerita ni, sempat la terlelap kejap kejap….
nak lelap lelama, malu kat inche…. permulaan citer adalah hampagas….
surely kalau tak malu, aku tido je kat situ. bosan oke…. cerita dia agak lembab and meleret leret.
bila dah jack frost jumpa dengan pitch, barulah besh….
yang buat aku kekal bertahan tengok cita ni sebab CGI dia cantik gila oke…. superbbbb!!!!
terkagum sangat, tu yang rasa aku nak tengok dan terus tengok walaupun jalan cita tak boleh blah.
ramai je yang minat and kata cita ni besh, tapi ia langsung tak menepati citarasa aku.
yang aku tahu permulaan cita memang bohsan nak mams~ nak tunggu sampai tengah punyalah hazab!

aku bagi 2 setengah bintang untuk CGI dia yang cantik gila vavis itu!!!!

p/s:: akhirnya aku tahu apa cerita di sebalik kewujudan boogeyman itu… selama ni tertanya tanya binatang apakah ini, seram seram tapi tak tau apa….. nasib la cerita ni buat aku paham.

2 thoughts on “…REVIEW FILEM:: RISE OF THE GUARDIANS…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s