…DAY 7:: YOUR DREAM WEDDING…

Tarikh:: 07 Disember 2012

Masa:: 10.50am

Tempat:: My punca rezeki

ehem! soalan anda sangat remajes untuk saya yang tua bangka ini.
selalunya bebudak baru nak baligh je suka buat dream wedding ni, macam aku…
entah ar malas ar nak fikir dah. pelamin anganku sudah musnah ancuss… miahaha.

aku dulu ada banyak type dream wedding, salah satu darinya nak kawen jalan bawah pedang… gitu… maknanya kenalah kawen dengan askar ye dop? mimpilah hoihhh!!
sebab dulu aku memang cukup tak berkenan dengan askar.
sebab selalu jmpa askar yang gatal nak mams~ merenyam… hiss meluat aihhh!
sanggup ikut montot ko berjalan semata mata nak dapatkan number phone, kim salam~
dulu aku ni species tak reti cintan cintun ni plus sombong. aku tak suka ar terhegeh hegeh macam tu.

sampai sekarang pon senanya, aku cukup tak berkenan dengan lelaki yang merenyam.
nak kenal kalu, be like a gentleman la kan?

okeh dah bersimpang siur entri ni ha… tu salah satu darinya lah kan.
masa mudes remajes dulu perkahwinan mesti grand oke… nak buat dalam taman bagai…
wedding of da year gitu kalahkan erra and yusry dulu katanya. puih!

now bila dah tua bangka macam ni, aku cuma harapkan majlis yang sempurna.
yang meriah, bahagia dan sempurna. biar simple atau murah asal nampak meriah.

haruslah memula datang meminang dulu kan, kenal kenal mak ayah pastu tanya khabar.
datang chop la kiranya. bawak tepak sirih bagai.

then haruslah bertunang dulu… tayah buat majlis, buat makan kecik kecik je.
untuk kita kita aja. janji dapat cincin sebentuk. panggg! pisau cukur sangat.
bertunang tanak lama lama oke, cukup 3-4 bulan je paling lama 6 bulan.

then kita langsungkan perkahwinan, ewahhh dapat cincin sebentuk lagi, mihmihmih.
akad nikah pagi tu kat masjid…. errrr kena elaborate ke?
masjid putrajaya… gituuu mimpi biar sampai ke bintang la kan?
rumah sape ko nak tadah buat kat masjid putrajaya tu?
akad nikah mesti pagi tu oke. pakai baju kaler putih… eh pesal kalau akad nikah je baju putih?
hitam tak leh erk? black makes me slim tau… aku nak baju putih yang ada campur kaler lain…
black or pepel ke… tak kisahla. la….

images

purplenice is it?

then abis semua selesai..balik la rumah sape sape pong.
pergi tukar baju makeup pemenda segala la…. tema kaler… emmm berubah mengikut keadaan.
setakat ni dalam kepala otak aku grey je or merah.
emmm ikut kesusaian la… malas pulak aku nak fikir kan.

images (1)

aku nak buat majlis kawen dekat dewan… senang sikit, besar pon besar kan?
senang orang nak lalu lalang…

dewan-prima-ljt-4 (1)

pastu haruslah ada sesi potong kek pakai gaun kembang… gituuuu….
berape puloh baju nak tukar ni, gila?

Exulatation_f

sesungguhnya aku amatlah tidak meminati kek krim penuh macam makan krim ja kek tadak pon ini…. tapi yelah dah nama pon majlis kawen, apakah aku harus letak sponge kek je kat situ?

4847_94511956775_10599076775_2500124_551964_n

oh yes! me is obses dengan kaler merah and hitam.
so kesian la sape yang kawen dengan aku nanti, semua merah hitam oke…
ko sesuai ke tak sesuai ke pedulik haper aku kan? hahaha.
ceh! bujet macam betul je aku nak buat gitu. kawen pon blom tentu. mimpilah!

oke itu jelas dreams wedding aku, simple kan? watpe nak pening pening kepala? watpe nak bazir bazir? bukan boleh simpan untuk seumur hidop semua tu.
dewan grand grand pon esoknya orang dah tanggalkan…
baju chantek and mahal pon… lusa-tulat-tuli dah kena pulangkan…..

majlis sambut menantu pulak…. aku nak…..
errrr ehhh koseer la nak cita panjang panjang,
pergi tanya itu bakal pengantin lelaki ya, suruh dia buat belog cerita. mihmihmih……

2 thoughts on “…DAY 7:: YOUR DREAM WEDDING…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s