…REVIEW FILEM:: WRECK IT RALPH…

Tarikh:: emmm seyes aku lupa 

Jam:: lupa jugak

Tarikh:: entahla… nyanyuk tahap kritikal

Wreckitralphposter.jpeg

SINOPSIS aka APA YANG AKU PAHAM:: 

Wreck It Ralph adalah semua watak animasi omputih. dimana dia tercipta daripada video game di negeri omputih tu. dia ni jahat, dia akan musnahkan bangunan or tempat duduk orang dalam video game tu pastu nanti ada seorang watak baik akan baiki kerosakan tu, Fix it Felix. Ralph ni pulak dah bosan sebenarnya jadi watak jahat sebab tak kan ada orang yang suka dengan watak jahat kan? dia nak jadi macam Felix tu, semua orang sayang dia. 

Tapi tanpa Ralph ni sedar untuk dia jadik baik dan memenangi hati semua orang, dia dah musnahkan banyak benda sampai karakter and games yang lain pon terbabit sama, sekaligus dia ni dah macam tolong orang jahat untuk memusnahkan semua watak baik dalam game.

Pada masa yang sama dia terjumpa Vanellope, Vanellope ini lah yang banyak ajar Ralph untuk menjadi seorang yang baik dan disenangi oleh semua pihak.

REVIEW AKU::

sangat disarankan untuk bawak anak anak yang dah pandai berfikir untuk pergi menonton, memang sesuai untuk mereka belajar nilai nilai murni dalam cerita.
bagi aku, cerita dia besh la untuk santai waktu waktu senggang. tak payah fikir pape, jalan cerita memang smooth and steady. In Shaa Allah la korang tak rasa boring dalam tu. kalau takut boring, mam popcorn banyak banyak ya. haahhaha.

aku suka watak Vanellope tu, walau pun perengus suka nak marah and carik pasal selain nakal, dia sangat comel!! sebenarnya dia ni baik, tapi ramai yang tak suka dia and buang dia dari permainan sebab tu dia jadi macam tu. waktu lain, adalah inspektor pemusnah serangga tu. cun siot! hahaahaha…

Wreck-It-Ralph-Jane-Lynch*inspektor pemusnah serangga yang cun*

wreck-it-ralph-vanellope*Vanellope yang comel!*

so korang, disarankan tengok dimana mana pon korang nak. ader aku kesah? aku bagi 4 bintang. terbaik!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s