…CUTI-CUTI MESIA PART 2:: JOHOR…

Tarikh:: 23 December 2012

Masa:: Petang ke Malam

Tempat:: Johor

Disebabkan dek kepanasan gila. maka cepat cepat siapkan sesi photoshoot, lantas laju laju naik kereta dan pergi makan. lapor weyhh! kat rumah inche makan sikit je sebab malu kononnya. puihhh! sekali lagi kami makan kat marrybrown.

untitledserious muka aku buruk. so tayah la tengok. aku pon malas nak tengok. wakakakaka. pergi tengok muka yang chantek~ayu~smart~macho~ensem je tu. thehehehhehe

lepas makan kami menapak kejap, tujuan nak cari cenderahati untuk kenkawan. tapi tak adalah pulak yang berkenan. nak cari keychain dengan fridge magnet pon susah gila. haishhh. nak suruh aku pergi lagi la tuh! lalalalala~
cik adik wany pulak main tarik tarik tali dengan aku. suruh beliau beli patung mula mula nak ehhhh pastu tak nak pulak….. aku geget sampai pengsan nak tak sayang? grrrr….. dah banyak kali paksa pon tak nak. *tak laku ke duhet saya? sobsobsob* jadi marilah kita blah. then jumpa kedai tudung, teman cik adik ni memborong untuk dia and mak.
nasib yang ini dia nak aku belanja.

cenderahati still tak jumpa jumpa, aku pon dah malas. lain kali la aku datang lagi…. penat dah nak menapak. jadi kami pon pergilah berkaraoke pulak. aku tak karok dorang je yang melalak. malas aku, nanti hujan ribut petir sape nak tanggung? mahal la jugak sebab dia kira kepala, sorang rm10 satu bilik selama 2 jam. perghhh, yang aku selalu pergi kat ampang tu pon seploh ringgit sejam, bilik.

memang kelaparan tengok abc nya tapi hampa…. sangatla tidak shedap. sedih! tak terkata aku. disebabkan dahaga. makan jugaklah. tu pon pilih aneka lauk pauk kat dalam tu *lauk pauk?*

DSC06130

DSC06127

IMG_20121223_171311

tersikit la pulak part 2 ni, sepatutnya aku masukkan dalam part 1 je kan? mihmihmih… ngelong~ lantak la situ. jadi aku sambungkan terus la cerita keesokan harinya.

bangun pagi2 seperti biasa sarapan dulu dgn kuantiti menakjubkan sebab malu…. hihihi…. *gelak tersipu sipu sambil tutup mulut cam orang jepon -..-*
then tunggu la tengah hari sikit sebab nak pergi amek cik adik wany yang keje separuh hari. kali ni bawak sekali adik laki beliau, khairul nazri… apa aku nak panggil yeap. sebab bawak jugak nazri kawan tu…. *ohhh kenapa hidup aku dikelilingi lelaki lelaki bernama Nazri ni -..-*

pastu dah ambik cik adik. singgahla stesen bus kejap sebab nak ambik tiket balik. aku menteman cik adik pergi tukar baju kejap….. terus gerak ke BP Mall kalau tak salah aku la.
then apa apa kita singgah foodcourt dulu sebab lapa tahap gaban. yeayyy dapat mam grilled ciken! siyess shedappppp!!!! 

dah makan pemenda semua, nazri pon dah sampai. mohla kita pergi membaling boling🙂

kita tengok keputusan Ratu Longkang membaling boling… itu nasib ada nombot tau, ai ingat nak buat kesemua masuk longkang -_-

DSC06135

DSC06136

DSC06137oke dah hilang status ratu longkang sebab dah dapat 102 mata… tempat ketiga… aku reti buat spare je, strike? hareemmmm~ juara adalah inche, terrer beno main boling. jeles ahhh!

DSC06138

DSC06139

dalam jam 8pm, balik la semua… sempatla jugak menteman cik adik beli seket idaman beliau tu… balik tu pergi mentapau makanan kat luar, tomyam campur and balik mentekedarah kat rumah. hehehe….

esoknya pulak bersiap siap dah nak balik…. cepat gila masa. tak sangka dah habis kan 4 hari 3 malam kat sana…. 

15 thoughts on “…CUTI-CUTI MESIA PART 2:: JOHOR…

      • actually tgh dok meng google kan diri tetiba terjumpa gmbr nuriza..rasa mcm kenal then klik ur pic apper la blog ni…1st tu mcm x caya then go through ur blog..betul la tu..
        muka still sama x berubah mcm zaman belia remaja dulu..hehehe

  1. animon tempat gittew?? tuh tok release tensen jer.. animon gi tempat yg sunyi2.. hijau2.. pantai2.. sejoks2… ahakss..

    p/s : legoland nak kena anak beso sket.. br puas main.. heheh..

  2. woww…coti2 mesia kat johore…ingat nak g legoland this raya cina lps blk dr ganu plus jenjalan kat jb tuh…tp cancel la bila encik suami rasanya tak dpt bercuti…plus2 plan nak g bercoti kat sabah lah…hewhewhew jommm g bercuti….hihihihihi

    • ::nicki::

      cuti mesia bersebab tu yunk. hahaha. ai pon ingat nak gi legoland lah ritunya, sekali one of my friend ckp legoland belom siap sepenuhnya… pertengahan tahun kot siap. jadi apakata tahun dpn jelah pergi…
      in shaa Allah kalau perancangan tahun ni elok berjalan lancar, akan bercuti di sarawak mungkin….

  3. tak mengkiralah kan…kira bercuti gak…okeh start ini thn aii nak g bercuti every year lah…huahuahua this year nak g sabah…hope berjalan lancar dan tiada apa2 halangan lah…honeymoon dulu dh burn tiket coz pregnant…hihihi next year insyaallah nak g langkawi dengan singapore lah…auuuwwww…itu pong kalau ada duit menglebih….kalo takde melancong dlm mesia jer….jom beramai-ramai..sewa homestay jimat sikit…ehehehehe

    • ::nicki::

      bagus la tu yunk, kamu pon mesti dah lama tk bercuti kan menunggu kebesaran hadif, sekarang leh la beranimon sekeluarga.. mesti syiokk!! in shaa Allah, doakan kamu dpt bcuti di sabah, jgn lupa ole2 tau yunk. hehehe.
      singapore oke jugak and pastikan masuk USS🙂
      tulah tu ai dalam mesia pon tak habis lagi ni, ada hati mau pegi luar negara. isk isk isk~

  4. rituh adek bradek sebelah en.suami br gi legoland.. we olls x gi lah coz aisy kecik lagik.. tuh pong dorg kate syok giler.. dorg org terawal sampai n org t’akhir yg balik dr situ.. main x hingat.. ;D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s