…BUDIN, KAU JUGAK YANG KAWEN DULU YEAP…

Tarikh:: 24 Nov 2012

Masa:: Pagi ke Petang

Tempat:: Negeri Sembilan

IMG_7843

baiklah, jangan betulkan mata anda. memang tidak tersalah tarikh, tidak tidak dan tidak. memang itu tarikhnya, cerita ini berkurun dah oke… kalau aku mengandung dah terberanak mungkin. ini semua sebab tuan empunya diri aka bekas raja sehari tu kedekut gila nak bagi softcopy kat aku, tunggu punya tunggu nan hadooo….
harini tatau wayar putus dah tersambung balik kot baru egat nak bagi aku softcopy gambar… bengkek je, nape kau tak tunggu aku pencen je der? grrrr

antara kami berlima (ahli koir JMM yang rapat gila) tak sangka la yang mamat rappers aka budin ni akan kawen dulu.. majlis akad nikah di sebelah perempuan (pahang) pada 26 oktober 2012 dan ini pulak majlis sambut menantu di sebelah lelaki (negeri sembilan) pada 24 November 2012.

antara banyak banyak kawan lelaki and antara bebudak koir dengan dia ni la yang aku paling rapat, tiap kali jumpa nampak macam kucing dengan anjing kan? tapi senanya we olls banyak jugak meluang masa bersembang gila gila, mengumpat hal hal lagha tu memang berlambak hahaha…. at the end, dah jadi suami orang pon kawan aku ni… kawan bergelak ketawa, kutuk mengutuk bersama… menangis je belom bersama lagi… hehe

we olls bertolak dari HQ JMM lebih kurang jam 9.30am gitu, dua bijik kereta dan singgah di RNR seremban (yelah kot, aku tatau nama apa RNR tu) sebab cik kinah ni nak tukar baju kurung, dia pakai tracksuit je memula tu sebab dari bengkel. eh tracksuit ke? oke hilang ingatan~ masa ni memang tragedi bertimpa la, rasa nya macam nak buat rasukan ablasa pon ada waktu tu, ada la seseorang ni waktu dah nak bertolak ehhhh boleh pulak engkau pergi menapau kfc ya dik? masa mula2 berhenti kenapa engkau tak nak pergi dik ooiii, kitaorang dah settel semua, dah nak berjalan pon tetiba hairan kenapa kereta sebuah lagi tak ikut. makanya tanya la drivernya inche wafi, sekali dia kata cik kawan kami pergi menapau kfc. seriyes masa ni aku dah hangen… bukan aku la semua orang dalam kereta pon hangen oke… like…. helloooo we olls nak pergi kenduri kawen ni yunk bukan nak pergi berkelah bercanda ria di tepi pantai oke engkau nak menapau kfc segala. agak-agakla semua orang pon lapar, masa tu dah nak masuk tengah hari kot….. dah la laaammaa gilaaa, sebab ramai orang kan. masing masing dah bising, rasa macam nak pergi dulu je… tapi nasib la driver we oll ni penyabar jugak, marah marah pon still nak tunggu, kalau aku? memang aku blah je dulu…. apa nak susah, co-pilot dah bersedia dgn gps dia….
len kali sila la jangan buat lagi dik. tak terlarat we olls nak tunggu dalam kereta…

settel semua gerak la mencari rumah, gila punya susah nak cari rumah dia sebab rumah dia rumah tengah, pastu banting pe semua memang tak nampak. nasib la masa patah balik tu memang nampak banting dia akhirnya. masing masing pon serbu, lapar hoiiihhh!

 

IMG_7805

then siap makan pergilah bergambar dengan pengantin….memang cantik gila pengantin perempuan haritu… sebab makeup dia tak tebal… natural look, chantek sangat! dan boleh dikatakan merah adalah padanan sesuai mereka. sape kata orang kulit gelap takleh kai merah, kawan aku selamber je… ehhhh terkutuk pulak. kuikuikui….

pape pon aku doakan ko kekal dengan effa ya budin, biar sampai syurga. dan timang anak sepasukan bola…. biar ko buat kerahan tenaga sikit nak menjaga budak, baru ko tahu erti seksanya, ni nak harapkan bini je. mana bley kan effa??
*gip me five*
aku harap ko kekal bahagia… jagalah effa baik baik ya, bukan senang nak cari isteri sebaik dan setia cam dia. muka ko tak hensem pon dia redha je… ehhhh??? kahkahkah~ oke oke aku gurau… mahap…. bila lagi aku dapat kutuk ko. lepas ni dah jadi ayah makin susah la nak jumpa ko kutuk kutuk maki ko kan?
moga ko jadi suami yang baik dan ayah yang penyayang, dan semoga effa pon jadi isteri yang soleh dan ibu yang penyayang jugak~ in shaa Allah….

DSC_0334

DSC_0344

DSC_0373

ini gambar terakhir yang paling aku suka n admire gila viva punya. serious chantek hoihhh! macam ada kat luar negara kau….curlasss jah!

IMG_8483

IMG_8477

p/s~ senanya ada lagi gambar tapi aku lupa la pulak nak bawak pandrive. dassarrr!

14 thoughts on “…BUDIN, KAU JUGAK YANG KAWEN DULU YEAP…

  1. woi post mengutuk pon ade jugak ni……apo pon thanks makcik buat cerita ni…sayang mak cik ketat2(ganda 23)…

  2. untuk makluman mak cik ni umor nye da 82 tahun…pakai botox tu yang cantik sikit tu….hahahahahaha

  3. dedua jauh.. uolls buat majlis resepsi yg ketiga la.. d key ell.. cam retis gittew.. hihihihihii…

  4. Heehehee..baju kawen couple ni sama design and color ngan baju kawen kita…tapi tempat jer tak sama..heheee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s