…DUA LAGIK DAN MASIH PENDEK PENDEK…

HERE COMES THE BOOM

apa ke susah benar tajuk filem yang aku nak kena ingat ni. berbelit saraf saraf tunjang, medulla oblongata, sereblum dan serebrum aku nak ingat bagi.
akhirnya -__-”
seksa hooihhh! nasib citer kau besh tak ada la aku rasa cam nak campak je PC ni ha.

sinopsis::

A high school biology teacher looks to become a successful mixed-martial arts fighter in an effort to raise money to prevent extra-curricular activities from being axed at his cash-strapped school.

images

review::

seriyes aku suka cita ni, besh! klaka santai… dari seorang guru dia kena masuk arena boxing sebab sekolah dia sedang menghadapi krisis kewangan dan terpaksa singkirkan seorang guru muzik sekaligus tutup kelas muzik tu. dari awal cerita memang sangat lawak. yang paling besh partner dia si guru muzik tu, klaka gila.
jalan cerita dia sangat smooth, kau tak kan rasa bosan sebab lembab atau kau tak kan rasa pending sebab jalan cerita laju sangat nak catch up. memang besh dowh!
selain tu cita omputih mana la yang tak terapkan nilai nilai murni kan? sebangang mana pon cerita mesti kau akan dapat la tengok nilai nilai murni dalam ni.

sebab lain aku suka tengok filem ni adalah…. CHARICE PEMPENGCO (Charmaine Clarice Relucio Pempengco) budak filipino yang fasih berbahasa omputih and ada suara yang superb mantap!!

charice-pempengco-profile

Dia ni penyanyi dari tv realiti (tak salah aku American Idol) dan dia ni setiap kali berlakon dia akan bawak watak asal dia, seorang budak filipina yang berhijrah ke negara omputih dan terpaksa belajar bahasa omputih melalui lagu dan filem sebab mak ayah dia tak ada duit nak masukkan dia ke kelas bahasa and dia pon tak ramai kawan (lebih kurang macam tu lah)

aku bagi tiga setengah bintang :) 

PARENTAL GUIDANCE

sinopsis::

Artie and Diane agree to look after their three grandkids when their type-A helicopter parents need to leave town for work. Problems arise when the kids’ 21st-century behavior collides with Artie and Diane’s old-school methods.

Parental_Guidance_2

review::

satu lagi citer klaka yang besh! gelak dari awal sampai habis jugak, memang terbaik! cerita pasal nenek dan atuk yang kena jaga cucu cucu dia sebab mak dia kena ikut ayah dia pergi kerja yang berada di luar kawasan, sesambil tu dorang pergilah berjalan, sebabnya mak and ayah budak budak ni dah lama tak berjalan berdua.
serious kelakar oke. tak henti henti gelak aku mentengok cerita ni. budak kecik tu sangatla menjengkelkan. rasa nak cubit cubit gitu, kesalahan tu kelihatan pada maka ayah budak budak ni sebab dia terlalu memanjakan anak anak dia tapi pada masa yang sama paksa anak anak untuk studi memanjang. dorang ni macam tak berusaha untuk hiburkan anak.

saat paling sedih bila anak lelaki kedua dorang tu gagap and at the end dia mampu bercakap atas pertolongan atuk dia ni. nanges la jugak nampak dia boleh cakap laju, budak ni sangat pandai bawak watak. big thumbs up!
yang aku tak suka dalam cerita ni cumalah mak budak budak ni. dengan orang tua sendiri tak percaya, habis tu kau nak percaya siapa. dulu kau pandai merangkak berjalan makan berak bercakap sendirikah?? grrr… teremo jap aku tengok. meluat bertimpa timpa.

aku bagi tiga setengah bintang jugak🙂

p/s:: kalau hidup kau memang dah tak bahagia, tak payah la nak menjeles kehidupan orang lain. reti? pity u~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s