…ORANG KETIGA…

bukan hubungan suami isteri saja yang ada insan ketiga rupanya,
hubungan persahabatan pun ada ya…
hadirnya insan ketiga yang memecahkan belahkan persahabatan.

as for me, dah banyak kali berlaku. kenal beliau dah almost 3 year… tapi ada nya insan ketiga yang berhati busuk, dengki, jeles dan gedik ni…. hancur la persahabatan itu. menyedihkan bukan bila persahabatan itu terbina tiga tahun tapi sahabat kau memilih orang yang baru dikenalinya sebulan or less.

tapi tak pe, as the time fly, ai pon dah redha sangat. biarlah dia. buat apa saja yang dia suka. sesungguhnya diri ini tidak pernah goyah dengan dia. alhamdulillah… 
apa yang ai tanam insan ketiga ni sebenarnya lagi menyedihkan dan kekurangan kasih sayang sebab tu kena menyibuk dalam hubungan orang.

so biar jelah dia….. life must go on!! yeahhh!! apapun dia buat ai tetap mampu tersenyum bahagia =)

550042_486505484724693_1999024786_n

11 thoughts on “…ORANG KETIGA…

  1. kawan sejati sangat susah untuk ditemui…
    tapi once u jumpa kawan sejati jgn mensia-siakan persahabatan yang dibina…
    cuba bincang if ada perselisihan faham dan clearkan segalanya…
    kalau dah tak boleh diselamatkan lagi….itu semua dah ketentuan dariNya…

    • ::nicki::

      in shaa Allah dear, ai akan cuba bincang sekali lagi. dulu dah bincang sekali tp tak berhasil…. aura org ketiga tu lagi kuat…. tk pe ai cuba. biarlah nampak ai yg thegeh2.. ai akan cuba jugak

      • Bukan terhegeh2…kalau terhegeh2 means kita yg sibuk kejar dia tp dia yg xnak kat kita…tp kita nak jernihkan mana yg keruh tu bkn terhegeh2 dear…kalau u rasa kwn u tu sgt bermakna u kena bincang balik dari hati ke hati dgn dia…supaya jelas semuanya…bagi peluang pd diri dan jugak kwn u ti utk menerangkan apa sebenarnya yg membuatkan u ols jadi macam tu…bertabahlah…

  2. may be sebab aii kat selatan kot…dah dekat2 jugak kans dgn johor…
    aii kat tampin so guna hp jer…itu yg kuar anon…

    aii doakan yang terbaik for u n ur frenzie…

  3. ::nicki::

    terbaik utk kita semua laa…. thehehehe….. semua ada kena mengena ni… aigoooo

    harap2nya maulah jmpa ai…huhuhu….

    patutla… kdg enpone dia tk support. ritu pakai tab pon dia juz leh tgk komen, nak balas tk boleh… pastu tk kuat pulak sape yg anta…. tensen mak jemah!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s