…MY FAKE TABITA T_T…

Bila dah berada dalam dunia perniagaan sendiri baru dapat rasa apa yang orang lain rasa.
baru dapat rasa kemeluatan dan kepenatan para peniaga lain rasa.
tapi kepenatan ni lebih lagi berbanding perniagaan biasa. lebih meluat pon ye jugak.

Jual produk sangat jauh bezanya dengan jual barangan biasa
such as barangan kahwin, baju selendang dan segala yang berkaitan.

Jual produk lebih banyak cabaran nya.
Cabaran untuk tetap sabarkan diri supaya kau tak rasa meluat dan hangen maka customer tu akan kena maki.

Grrrr!!!

Well sekarang, ramai la yang dah sedia maklum aku pakai produk apa kan.
yes it is, tabita. alhamdulillah dah nak masuk 10 bulan dah aku bertahan dengan produk ni,
rasa besh sangat and hasil dia tak sia sialah habiskan ratusan ringgit.
dan tak sia sia menahan sakit. beauty is pain oke.

so ramai kawan kawan yang datang bertanya aku pakai produk apa and pengalaman aku.
yang mana datang personal tu boleh la aku cerita face to face dengan panjang lebar,
mana yang tak dapat jumpa, aku cuba cerita di blog ni. walau tak sepanjang lebar mana la.
tapi aku sedia je jawab kalau ada soalan soalan kenkawan yang jauh nak tahu itu ini.

apa yang penting dah tahu aku guna produk ni dah 9 bulan lebih. buktinya sudah ada di depan mata.

apa yang aku nak cakap sekarang.
ianya amatlah menyeksakan bila ada orang tanya kau setiap masa setiap saat setiap detik
waktu sama ada barang yang aku guna atau jual ni fake ke tidak.

oke, kalau kali pertama bertanya, ya aku boleh terima.. sekali dua bagi aku is oke la kan.
tapi tiap kali bersembang, berjumpa or berinbox ke bermesej ke kau nak tanya benda sama,
kau rasa aku patut tak bagi penampa?? kot la kau teringin sangat nak rasa kan???

kang nak maki……. aku tak sampai hati,
aku bukan jenis manusia yang sesuka hati nak maki orang tak ada sebab kan.
nak marah…… kang kau yang kecik hati, lantas sentap dan terus merajuk dengan aku.

aku ni jenis fikir je perasaan orang, tapi boleh tak kalau orang tu fikir perasaan aku sama?
rimas tau tak rimas??????

asyik laaaaa dok risau yang aku jual ni tak original.
serious aku nak bagitahu, kalau kau rasa aku jual ni tak original.
kau boleh stop beli dengan aku, and beli dengan orang yang kau rasa yang jual original. yang kau takkan was was.
senang. aku tak marah malah aku alu alukan la kau pergi beli dengan orang tu.
untung untung kau pakai sari terus elok muka kau, flawless lebih dari siti nurhaliza. kan?

aku tak paham manusia ni apa yang ada difikiran dia. kau nak bukti???
nih depan mata kau kot aku tepek gambar aku besar besar.
kalau yang face to face datang bersembang, kau boleh lihat sendiri muka aku macam mana. perlu ke kau was was?

aku jual apa yang aku pakai. motip la aku pakai yang original tapi bila kau nak beli dengan aku,
aku cari dealer yang fake bagi kau. kebodohan apakah itu??? satu kerja pulak kan?
dah tentu tentu dealer yang aku ambik ni senang aku urus niaga.
plus aku boleh dapat murah dari biasa. jadi perlu ea aku amek dengan dealer lain?
padahal jual pada harga yang sama?

9 bulan kot aku pakai, bukan 9 hari…

penat laaaa…. betul aku penat, tak tipu. penat nak jawab soalan…
“betul ke yang ni ori akak?”
“kalau yang fake macam mana awak???”
bila cerita “ehh takkanla, saya nampak krim siang awak pun ada gelap gelap ni”

“kawan saya beli dengan orang ni, tapi krim malam dia lain tau, silver… yang awak putih.
pastu toner dia gelap sikit, awak cerah je?? tapi yang dia ori”

“akak, orang risau ni. ni muka kak, kalau hancur tak ada ganti tau. takut la yang fake”

ohoiii mintak nyawa aku tau. boleh tak aku nak jawab “kalau gitu stop pakai and jangan beli lagi.
pergi cari yang awak rasa ori”

aku rasa kalau orang tu jual ori pon, dia boleh tipu kata fake sebab menyampah tahap dewa lapan belas tahu!
kalau kau rasa tak ori. stop using it. pergi beli tempat yang kau rasa ori.
tak perlu nak merempan kat aku tanya soalan yang sama. letih laaa.
kang aku cakap tak ori baru kau tahu langit tu tinggi ke rendah.

ouhh aku tak boleh berniaga macam ni, sungguh tak ada kesabaran dalam diri.
ujung ujung ada jugak yang kena pekikan amukan aku nanti.

untuk set trial, dah berbuih aku bagitahu, dealer/agen aku amek tu packing sendiri,
dia ada salun sendiri… jadi semua dia packing sendiri….

dia ambik dari pek besar dia masukkan dalam pek trial then dia buat semua sendiri.
kebersihan is terjamin. so aku rasa kau adalah cerdik untuk fikir fake atau tidak bila aku kata dia repacking… R.E.P.A.C.K.I.N.G sendiri dari set dia yang besar. so sila fikir sendiri.

cukup la korang tahu aku jual apa yang aku pakai. fake ke tak fake ke korang nilai la sendiri.
cukup la korang tahu aku dah terkena dua kali tabita fake.
aku faham lebih dari apa yang korang paham, aku rasa lebih dari apa yang korang rasa.

if someone keep asking me the same question, sila jangan menyesal dengan jawapan yang akan aku berikan.
seriyes aku dah penat and bosan jawab soalan yang sama.
sila fikirkan soalan yang baru. kalau rasa was was tak payah beli oke

sekian, terima kasih.

notatangan:: matiklaaaa, garang gila nak menjual. hahaha…. 

6 thoughts on “…MY FAKE TABITA T_T…

  1. Saya nak tahu ada COD? Saya tinggal di Wangsa maju. Yg exclusive tu golf set? Ada pedih2 tak?

    • Wahida::

      COD ada dikawasan lembah klang. itu under supplier kami. kalau dengan saya pos laju sahaja.
      tapi boleh juga order dengan saya, nanti saya minta supplier hantarkan….
      Golf set??? errr apa tu sis?? hehe

      pedih or tidak itu terpulang dear. ada kulit yang tahan maka tak pedih la dan ada kulit yang tak tahan macam saya ni… mang pedih setengah matik. boleh wassap saya 018 3242373 =)

    • ::anon::

      ye saya tahu. dan anda blh tanya customer saya camne saya layan mereka. kadang kita tulis je tapi hati masih sabar melayan karenah mereka.
      sekian, terima kasih

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s