…CARA N SYARAT PAKAI TABITA…

wahhh dah update entri berdegang degang cerita pasal tabita, ini baru nak update cara nak pakai dan syarat syaratnya…. sungguh ju on (cerita depan ke belakang, belakang ke depan)

sebab ramai sangat yang bertanya iolls camne tu nak pakai tabita dengan betul… bagi kulit flawless cam aku… eh?? oke perasan, sila abaikan sebab belum flawless lagi.  saja nak perah-santan. aku tak larat nak ajar sorang sorang panjang cenggini, better aku tulis di blog saje.
nak kata aku boleh bagitahu cara yang betul tu idokk lerr. cuma aku boleh ajar cara nak pakai cara aku dan yang disarankan.

cara-caranya:: 

1- basuh muka guna Facial Wash Tabita, picit sekali je. tak payah guna banyak banyak, jimat uolls! buihkan ditangan dan usap dimuka *ayat apa laa yang aku guna ni…. lantak kan disitu, who cares?*

images*picca from google sajork. malas nak snap sebab aku kt opis*

2- lepas dah basuh, please jangan lap *untuk pengguna kali pertama* no no no…. just keringkan dibawah kipas biar lembap2 gitu, jangan terlampau kering pulak. sebab apa? sebab nanti lau kau keringkan, kau nak boh toner adalah pedih… sebab kulit kau kan tengah mengelupas. itu yang first trial la. kulit dah elok, lap kan je. no hal. so jangan lap oke. nak lap jugak? ehh lantak ko lah. perlu ku kesah?

3- dah lembap2 sikit, picitkan Smooth Lotion Tabita dalam sekali atau dua kali sahaja. tak payah banyak banyak. jimat!. cara nak guna kapas n smooth lotion dengan betul… kapas tu kau lipatkan biar ada 4 bahagian. satu bahagian kapas tu satu bahagian muka. like pipi kiri lain, pipi kanan kapas yang lain. jangan campo… oke, benda ni aku ada terbaca kat satu majalah, ot tertengok kat tv. ai is lupa. kapas utk toner jangan campo… sebab kau akan bawak sekali kekotoran tu nanti… paham?? 

4- Smooth lotion tu kau usap pelan pelan je kat muka ye. jangan tenyeh or what-ever-words-is-it… sebab kulit kau kan tengah mengelupas… nanti makin sakit…. so tepuk2 manja je.

Tabita-Smooth-Lotion-Toner-100ml-225*picca taken from google also*

5- bila dah lembap2 tu, sapulah Daily Cream Tabita pelan pelan kat muka. be nice oke its your face…dia pun tau sakit. secalit dah memadai. tak perlu banyak banyak, nanti jadi berminyak and cepat habis. once again, jimat! usap pelan pelan sampai rasa tak berminyak dah… settel. boleh keluar dan pergi berjalan. dah namanya daily cream haruslah untuk siang hari. daily cream ni utk lembapkan kau punya kulit dan menghalang sinar UV.

tabita-skin-care-daily-ekslusif*from google. ai is pemalas*

6- ulang langkah yang sama 1-2-3-4, lepas tu pakai Night Cream Tabita untuk malam. sama jugak macam daily cream. letak secalit je kt setiap bahagian and usap pelan pelan sampai dah rasa tak berminyak. night cream ni katanya untuk bantu buang minyak dalam kulit muka and mencerahkan kulit. agen pengelupas la kiranya. so jangan letak bebanyak je. 

921683_ab64b258-b533-11e1-a555-d4c4dd765184*google*

oke itu je cara pakai dia, tak susah pon cuma cerewet. aku ni kalau tak bertabah nak kulit elok, memang koser la aku nak pakai.
mengenang duit yang ratusan jugakla yang buat aku bertahan.

syarat::

1- for first month for the beginner, sila jangan pakai bedak. bedak apa pun jangan pakai. semua bedak ada chemical. jadi bila masa nak baik kalau kau pakai kan? nanti susah la nak pulihkan kulit kau. its sokay lau pakai, tapi lambat la nak eloknyer. even bedak baby pon, stop using it for a while. 

ala sebulan je pon bukan setahun, ye dop. tak matiknya tak pakai bedak… ngee… macam aku, aku bertahan sampai 3 bulan tak pakai bedak hanya untuk elok kan balik kulit ni ha. 

sape kenal aku taula kulit aku dulu camne…

itu je syarat and pantang larang nyer… tak ada yang lain. 

result adalah berbeza bagi setiap orang sebab darah lain, kulit lain. ada yang tak pedih, tak ngelupas, ada yang sehari pakai dah rasa cam nak matik.. aku la tuh! ada cepat ada lambat. so kalau ada pape. boleh contact aku terus. in shaa Allah, yang mana aku boleh tolong, aku akan tolong la.

tapi aku hanya berani bagi pendapat or ptolongan kalau kau beli dengan aku. kalau kau purchase dengan orang lain, sori…. no money no talk… cewah! aku tak pasti kau beli tu ori ke tak. so aku tak leh nak cakap pape…. better kau tanya orang tu sendiri.

oke…. for order boleh wassap/mesej aku 018-3242373 _ieyza azmiey
atau boleh emel kat ieyzaazmiey85[at]gmail.com
atau pm aku di fb ieyza azmiey (kalau korang boleh cari la)

Trial Set:: RM 150
Exclusive Set :: RM 330 

 

64349_459884714083358_1090272935_n (1)

20130615_173858*ehem!!*

77 thoughts on “…CARA N SYARAT PAKAI TABITA…

  1. Hmmm *angguk-angguk kepala* ai is faham. Tapi selalunya yg faham tu lah yg tak dibuat. Tak boleh lap ek…ok2 kena set kat mind nih sbb lps-basuh-muka-terus-lap adalah rutin. tak boleh pakai bedak ek…*angguk-angguk kepala lagi*…ini kacang. Sbb hari-hari pun pegi office bare face jer…baiklah arahan diterima.

    • ::ebysafiah::

      heppp… nanti printout lekat kat cermin solek tu… kat bilik air…. mudah. hahaha
      ha ah u kan jenis ati kering, tk pakai bedak gi keje pon lek lek je… lau org len mau meroyan tuh.

  2. assalamualaikum ..saye nak tenye ..ade impak ape ape tak kat muke kalau kite pakai produk tu mmg dah lame tetibe nak try tabita ..??

  3. Sy bru jer guna tabita ni dlm sehari..soal ny pas sapu daily @ nite cream jer ‘muka jd berkilat’ ok ker tu..??

  4. Sis.. Knape sis jual murah, kalau kt area kemaman, lau Travel Set da RM180.00 lau yg xClusive tu, RM380.00-400.00 knp mhl sgt? And sis stay area mne ek? Lau dkt,blh bli nan sis j snang..jimat!

  5. assalam sis… nak tanya.. kalau toner tu lamer mana kene guna…….. dan waktu bila yg sesuai guna….

    • Wsalam….
      Lama mana? Mksud nya smpai bila ke? Smpai bila2 dik. Even tk pakai tabita pon kna kai toner. Sbb toner tu dpt membersihkan pori2 dn buang kotoran. Yg myebabkan jeragat.
      Toner pakai waktu pagi sblm pakai day cream. N malam sblm pakai nite cream ya yunk.

  6. Salam..nk tanya kalau sblm ni ade pki produk lain lps tu nk pki tabita tros brenti ke nk tggu 2 o 3 ary br ley pkai tabita ni..

  7. salam.. saya bru sehari menggunakan produk tabita., sblm pkai produk tabita ni kulit memg brmnyk tpi x sbnyk slpas mnggunakan tabita.. keadaan ini ok ker? memg mcm nie ke kesn nye? alhamdulillah..muka xde la pedih mcm kwn bg thu, smpai kena ambk mc, muka merh..

  8. Salam….saya bminat nk guna tapi ad terbaca di paper pengguna dilarang guna tabita sbb ad hidrokuinin….mcm mn yer? Muka saya jenis sensitif

  9. salam .. hye nak tanya kalau saya nak oder bpe ye harge dye?? sy dok selayang boley ke awk hantar?? bpe hari ley sampai kat sy??

  10. Salam. .hi sy ema.
    Nk tanye..sy dh pakai tabita ni 6 bulan.
    Kje kt luar..kulit mula2 pakai mmg cerah..gebu..
    Tp..lame2 dh gelap blk even sy still guna tabita. Kalo dh pakai daily cream..perlu ke guna sunblock lagi?
    Boleh cerah blk x..dlm kes mcm ni?
    #muka dah nmpk belang..kesan tudung..huhu.
    Tlg bg pendapat ye..lg 3 bln nk nikah ni..

    • ::emma::

      day cream tu mmg dh sunblock…
      tp try la guna. saya pon tk pasti nak bagi pendapat…
      sbb tk pernah alami. kalau kerja luar mgkn susah la sikit….

  11. salam… saya baru guna sehari tabita ni… aik bagi cuba.. tp pencuci da habis.. saya guna pencuci papaya?.. rasanya ok tak?… then skrg saya kerja di office kL.. bulan 12 balik sabah… sabah panas sesngt2…. so rasanya lau pakai tabita ni.. tkt nnt kat sabah mcm terbakar pulak muka… mc produk piliphine RDL tu?..

    • ::anon::

      Wsalam. Jangan campur produk tabita dgn produk lain ye. Takut nnt tk sesuai dgn tabita.. so tindak balas jd lain. Kalau habis sabun tabita beli je loose item utk facial soap.
      Walau pon sabun tabita dr papaya tp bahan2 dlm tu lain sama sekali.
      Tkpe.. saya banyak cust ni sabah dan sarawak. Mereka pakai je tabita. Lgpn tabita elok pakai kalau cuaca panas sbb day creamnya ada sunblock. Amalkan selalu in shaa Allah kulit tk terbakar dan dpt membantu dr tkena kanser kulit sinar uv.

  12. salam.. saya baru malam tadi try guna Tabita ni…. ni pun adik bagi cuba pakai. cuma pencuci da habis.. so saya guna pencuci papaya… pagi ni sblm g keje.. saya cuba pakai lagi cuma pencuci lain?.. ada effect tak?… skrg duk kL.. next year nak balik sabah… risau juga lau balik t muka terbakar coz sabah panas …. tkt mcm roduk Philippine tu RDL ?..

    • ::anon::

      Wsalam. Jangan campur produk tabita dgn produk lain ye. Takut nnt tk sesuai dgn tabita.. so tindak balas jd lain. Kalau habis sabun tabita beli je loose item utk facial soap.
      Walau pon sabun tabita dr papaya tp bahan2 dlm tu lain sama sekali.
      Tkpe.. saya banyak cust ni sabah dan sarawak. Mereka pakai je tabita. Lgpn tabita elok pakai kalau cuaca panas sbb day creamnya ada sunblock. Amalkan selalu in shaa Allah kulit tk terbakar dan dpt membantu dr tkena kanser kulit sinar uv

  13. Asalam.. sy guna tabita 3bln dan skin da cantik tp msalah nye kuar blck head byk sgt.. knpe ye? kulit sy ni jenis bminyak ble guna daily cream btambah2 minyak lg..

    • :: Saya ::

      wsalam. ya sama puan. sebabnya Desi Damayanti ni nama terdahulu tabita jugak. cuma tahun lepas sudah ditukar nama
      cara pemakaian masih sama macam yang lama. tiada apa-apa perubahan🙂

  14. Hi nak tanya tabita nightly cream boleh sapu bawah mata sekali tak? U dh pakai produk ni lama kan, dia berfungsi lagi tak?

    • hi
      saya pakai je kat mata. ada orang kata tak boleh tapi saya pakai ok je tak ada masalah, nanti kang pelik lak jadi mata panda.
      ha ah masih berkesan cuma skrg ni pemalas…. jadi pakai soap je dah tak berkesan mana. kena pakai set lengkap

  15. I pun pakai nightcream dia je skrg ni untuk hilangkan scars. Bawah mata u jadi hitam tak lepas pakai? Or any side effect after u tk pakai mcm skrg ni?🙂

  16. Salam sis. Sblom ni sy pakai tati. Then muka sy dh burn truk tau. So kalau pkai desi ni boleh hilangkan burn tak? Sy pkai Shari dua ni xde rase effect pedih ke ape. Then boleh ke sy sapu muka dgn tomato dalam masa sama sy pkai desi . boleh ke sis? Sbb sy ada bace Kt tenet yg tomato dpt hilamgkan muka burn

    • ::sha::

      wsalam… inshaAllah kalau pakai berterusan dan rajin, dapat hilangkan kesan burn tu. tapi kena sabar and rajin. tu jela. sebab DDS ni tak adalah pakai terus jadi. bergantung pada kulit.
      seeloknya pakai satu produk dulu yar… jangan campur apa-apa. sebab takut tak serasi dengan kulit atau produk.

    • ::Liakyu::

      Hi Liakyu.

      Untuk Krim Siang (daily cream) – Pagi 5 am sehingga 7 pm (boleh menggunakan krim siang)
      Untuk Krim Malam (night cream) – Petang 7 pm sehingga 4 pagi (boleh menggunakan krim malam)
      harap info ini membantu🙂

  17. tabita desi damayanti mmg bagus.. kulit muka sy sblm ni mmg kusam giler.. pakai pencuci muka mcm2 dah tapi makin kusam n berminyak.. lps pakai desi mmg cerah ketara.. bersih jer muka.. terima kasih

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s