…ASALKAN ADA…

tak tau nak update apa pasal raya, sebab bagi aku macam tak raya je…
dok rumah… guling guling… masak makan… tengok tv.
sungguh kesian raya tahun ni k

cuma raya kedua la dapat pergi rumah kakak aku kat selayang
jaga anak dia, sebab dia kerja syif pagi. kesian lak anak dia kan
ayahnya balik kg jenguk orang tua…

tapi merasa jugakla meraya dengan anak anak buah kesayangan ni…
cuma kesian dorang, tak merasa raya la gamaknya…
mak nyer keje…
so lepaking di rumah sajok sambil nengok tv…

nasibla ada rendang ayam, nasi himpit, nasi pemenda ntah nama dia n kari daging berkerisik…
merasa jugakla makanan raya. mabeles gua cakap lu. oh ya bawak lemang untuk puan kakak n anak anak

tadek cerita menarik hanya gambar mampu berbicara
jelas terpacar keseronokkan kat wajah bebudak ni pakai baju raya sekalik dengan baju jadik flower gurl nantinya

Camera 360~sweet heart of mine~

Camera 360

…TESTIMONI 2 :: TABITA SKINCARE…

perghhhh macam dah berzaman tak update….

ntahla, macam tak ada cerita yang perlu dikongsikan, tak ada yang besh….

kalau update pon sal tabita… ini pon pasal tabita jugak ni

testimoni daripada rakan sejawat yang juga customer tabita aku…

970904_154569944749373_440193156_n

alhamdulillah berjaya!!¬†syukur la… kalau tak matik aku nak bersoal jawab dengan orang tu…

gambar ni dua2 tanpa sebarang makeup yea….
see cerah sekata and glowing kan muka beliau….
kulit dia pon nampak tegang sangat..

yang penting testimoni tanpa sebarang makeup, secalit bedak pon tak ada.
hanyalah daily cream tabita. ^_^

motip la kan, nak buat testimoni tapi makeup penuh muka….
mmgla tampak anggun berseri. please jangan tipu pengguna.
gambar sebelum tak ada makeup la pulak….
manusia manusia…

eh? dah tercerita orang lain pulak yang dengki dengan aku.
ntahla manusia itu. rezeki masing masing la…
yang dia ni merempan pergi burukkan jualan ku kat orang tu kenapa??
then angkat pulak produk yang dia pakai.

ntahla susah kalau ada manusia busuk hati ni, motip adalah sangat tidak diketahui
dari awal cerita dia memang jeles dengan aku.
yang pasti aku tak tau kenapa?? aku kebas laki dia kah????? tak terlintas pon rasanya….
maybe dia rasa aku kebas pakwe dia kot…. eh???

dah3. tak melalut bukan ieyza namanya… k nak kasi testi tu je… yg lain entri lain pulak

…SYAWAL/AUGUST 2013…

dah nak masuk raya ketiga baru reti nak ucap selamat hari raya gamoknya…

kehkehkeh… biasalah… manusia sangat suka vitamin pemalas memang cenggini….

oh ya sebelum tu nak bagi gambo dulu

1095047_350011548462588_2126741385_nlemang yang setengah matik nak mencari. satu sentul ku pusing, semuanya tak berkenan.
then jumpa tapi dah habis katanya. tengah hari raya baru ada
last last beli yang kat depan rumah. cessss!

1005457_350010538462689_1198478136_nbaju raya tahun ni. tema coklat hijau lumut. ker oreng?? errrr……..
baju antaran tunang pemberian inche.
nasib muat hokey! ku mintak size S, kakak tu kasi size XS
grrr…. apakah saya kelihatan sangat keding wahai kakak…..
puasa boleh la gua pakai. dah lepas raya ni, apa cer??? cam nak kena g tukar je….

apapun, dengan rendah diri ingin memohon ampun dan maaf kepada semua readers blog ini.
tak kisahla sama ada anda tak sengaja tersinggah disini, followers, readers, friends and ex friends… a
(tidak termasuk stalkers, haters…..)
mohon ampun dari hujung rambut sampai hujung kaki. halalkan segala yang terambil secara sengaja atau tidak.
apa sahaja kesilapan anda telah saya maafkan.
cuma adalah beberapa orang yang tak mampu dimaafkan tu. takpelah diam diam sudah.
you know where you belong~~

dan untuk semua yang tak tersengaja lalu tersinggah disini
juga kepada semua readers, followers, friends, ex friends, haters and stalker
saya ingin sekali mengucapkan…
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!!
semoga aidilfitri kali ini lebih bermakna pada anda semua
(walaupun tidak pada saya, sobsobsob)

972305_350009608462782_631682674_n

…ENTRI SEORANG MANUSIA BOSAN…

esok in shaa Allah last puasa.
di akhir akhir puasa ni aku pulak terkena demam selsema. adoyai….
rasa cam nak cuti terus tamau kerja dah.
tak selesa sangat demam demam camni ada kat opis.

oke tu citer siang tadi. sekarang dah malam. tpaksa benti menulis sebab diri rasa tak selesa….
pening kepala, hidung tersumbat….malam ni dah oke sikit. penangan inche tunang ajak aku jalan tengah hari tadi la ni…

raya ni aku raya kat KL jerk. selang setahun inilah rutin aku.
setahun di kampung terengganu dimana anak anak mak ayah semua boleh balik
dan setahun di KL dimana anak anak mak ayah keje shift tak dapat cuti.
lepas ni kena la buat giliran terengganu—johor pulak….
no more KL maybe.

bercerita sal raya. semua persiapan dah ada. walau raya tak macam raya sebab dok KL
tapi persiapan tu ada adakanlah yang mana boleh.
kuih raya pon dah beli. men tunjuk tunjuk je. tak semangat la nak beraya
baju raya pon dah ada. hantaran tunang haritu.
tahun ni family aku tak ada tema.
tapi aku buat tema diri sendiri…. kaler brown.. kasut pon dah beli awal2 kaler merah
brown plus merah… lantak situ… kaler block la konon….

cuma hari sabtu lepas pergi beli kasut keje/jalan sebab dah tak ada kasut aku ni ha
tak banyak pilihan la kat sogo tu, mebi semua dah dirembat kot.
aku pilih sentini je, sebab kasut tahan lama. inche bagi dulu dah setahun baru rosak
harap yang ni pon sama.

duit raya pon dah setel untuk anak buah…. anak buah 8 orang, tolak sorang dah keje tinggal 7 orang
matik maksu tau… pokai… kalau dah sorang puluh2…
takpelah setahun sekali la kononnya….

aku tak ingat hari apa. sabtu or ahad??? lupa pulak… bila entah….
aku semenjak dua menjak ni asyik lupa je keje.
benda remeh dah susah nak ingat
zaman single dulu pemenda je semua ingat
ni banyak sangat kot nak fikir kan.
sambung balik… aku dengan inche pergi berbuka char kuey teow kat malee’s corner tu area setapak
bebetul sebelah festival city.
cik adik yang sarankan tempat ni. sodap n pemes katanya.
maka pergilah mencuba, dah alang alang ada kt festival city kan.

hasrat memula nak berbuka kat ciken rice shop sekali penuh dah….
maka disitu la….oke la not bad, aku amek special punya….
harga rm7.50… tadekla sodap sangat tapi oke…. boleh diterima tekak…
sebab aku lagi prefer CKT kerang…. yang ni campo udang….
tapi tobak banyak la CKT dia…..

999707_347933042003772_1364760320_n

klah itu je nak cerita…. tak ada apa sebenarnya tapi tahap bosan melampau. cerita jelah.

SELAMAT HARI RAYA KORANG!!!!!

notatangan:: promo tabita habis malam 7 hb ea korang~~