… A PICTURE CAN TELL A THOUSAND WORD …

malas nak menulis. jadi biarlah gambar je yang berbicara. boleh???sebab entri basi… jadi pemalas nak cerita.
tapi dah tangkap gambar banyak banyak… rasa malas nak buang… penat tau!
jadi biarlah hanya gambar dan caption yang berbicara.
kononnya lah!

Camera 360LETSSSS START THE JOURNEYYYY!!!!

20130721_101933_Richtone(HDR)ini jalan kampung inche…. tapi masanya otw nak kuar dari senggarang ni nak menuju ke JB!!
tenang gila nampak kan??? rasa cam beshh je suasananya….

20130721_124637yeayyyy!!! dah sampai JB!! jauh jugak dari senggarang ke bandar batu pahat pastu ke johor bahru ni.
lebih kurang 1 jam 45 minit….. seyes lama. dahla bulan pose.

20130721_130856_Richtone(HDR)percubaan kali pertama yang gagal!! grrrr…. takpe takpe…..

20130721_130859_Richtone(HDR)yeayyy lagikkk!!!! berjaya!! usaha tangga kejayaan… ewahhhh…… beso bapok JB Sentral….
KL Sentral pon tak beso n chantek cenggini kan??? ewahhh cakap macam baru pertama kali jejak je….
tingg tinggg tiigggg …. *lagu latar :: kenangan tak bisa dilenyapkan~jamal*
eh betul ke tajuk dia camtu. pepandai je….

20130721_130923_Richtone(HDR)KTM muzium *sekali lagi lagu kenangan tak bisa dilenyapkan berkumandang* muahahahaha…
tampa laju laju nak???

tapi tak pernah masuk pon dalam ni. apa yang ada lam muzium ni. cam besh je????
wahhh aku bab2 muzium ni gemor bebenor.
patriotik sangat kan?
siapa penah masuk… sila gitau aku besh ke muzium ni???? nak photoshoot bole??
yang pernah masuk oke. yang pernah jejak tak payah. sebab aku pun pernah jejak….

then inche tinggalkan aku and cik adik kat apa ntah nama pasaraya tu, sound like johor…. errmmm… ermmmm… entahla… dah lupa la apa ntah namanya. lantak la situ.

yang penting kat dalam tu tak ada pape. tak besh langsung.
hajat tu nak dtg cari selendang la, kasut la, beg la…. tapi hampa….. tak besh…
takpe, next time ajak inche pergi pasaraya lain lak…
JB!! tunggu!! grrrrrr *tak puas hati*

20130721_153100_Richtone(HDR)

disebabkan kuciwa sebab tak ada hasil tangkapan, maka rembat kaca mata hitam dengan cik adik…
pastu pegi camwhore, muka berlagak kembang kembang hidung
sebab kaca mata hitamku bau kedai uolls!!
Vincci Branded lak tu… cewahhh dah habis berlagak la tuh?????

Camera 360

habis merempan di pinggiran mekdi sambil mentengok manusia lalu lalang…. kami terus ke tingkat paling atas. food court.
jam pon dah 6.30 pm. baikla kita mengambil tempat. kang nanges je kena makan atas lantai.

20130721_190131makan disini. jenis sistem pakai kad. tadek wang tunai. payah kot ek kalau nak kira duhet2 ni.
tapi aku lebih suka pegang2 duit dari pegang2 kad dan resit.
tak besh langsung. tak merasa feel jual beli tu.
sebab tu tak suka nak pakai credit card, pakai cash money je.
*cehhhhh tak suka la konon, padahal tak mampoo*

Camera 360chantek tk latar belakang tu? cam edit kan??? no no… itu memang dindingnya.
tadek masa aku nak edit segalak.
pandai kan cik ieyza amek gambo. puiihhhhh!

Camera 360oke latar belakang aku tak chantek.  bai!

makanan kat sini… not so bad… not too good. bolehlaaa… tak ada la besh camne pon. so so je…
aku makan sizzling rice with mushroom… mushroom dia sehiris je. sedih tak????

aku ada amek gambo. tapi entah mana aku letak. cari dalam tepon tak jumpa….

pas makan tu gerak balik, sebab dah lewat sangat. lagipun ada beli donut-donutan untuk puan emak dan inche adik….
so sebelum dorang tido baik pegi kasi makan dulu….. ti dah keras tak sodap,

tapi sebelum tu kita photoshoot gambo kat luar dulu… chantek tamannya.

20130721_194943muka dah minyak minyak sebab seharian meredah pasaraya kononnya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s