…SETELAH KEMARAU…

perghhh boleh buat novel tak tajuknya??
sekarang ni, jarang sangat nak hapdet sal diri sendiri.
asik2 pasal tabita jek laaa ye..

dah lama simpan semua cerita sebab rasa masa sangat tak sesuai…
jadi biarlah dulu…
belum jadi hak milik aku, tak payah ngebang laju2..
lagipun aku jenis tak suka nak guna nama *inche pakwe/boipren/ect2*
rasa cam… alahaiiii geliiiiii!!, dahla tak ada ikatan kan…
aku lebih suka guna kata ganti diri; kau, aku, saya, awak, dirimu, dirinya, anda….
dan yang sewaktu dengannya lah yang banyak merujuk kepada inche tunang sebenarnya

so pada masa yang sama, aku rasa cam tak sesuai nak hapdet lebih2 pasal kami dan dia
aku takut kang lau guna ganti nama berbagai rupa macam tu ada pulak orang perasan yang hamat!!
jap lagi keluar cerita aku mengata dia, sahabatnya, keluarganya, laki nya, tunangnya, boiprennya, bekas nya….
dan semua pasal dia lah. kira aku hapdet ni semua ada hubung kait dengan hidup dia….
macam aku takde life sendiri nak kena menepek je kan?
padahal…. cerita pasal orang lain, tapi kalau dah nama perasan, what should i do???sila terjun lombong~

so sekarang masa pon dah makin hampir, sesuai dahla kot.
untuk abadikan semua cerita silam aku; read cerita aku dan inche tunang…. bukan dengan sesapa, tapi tunang aku sendiri
kalau rasa tak paham bahasa jugak, macam aku kata tadi, sila terjun lombong~

kisah aku dan inche tunang tak semudah yang disangka.
bukan cerita; KENAL-KAPEL-TUNANG-KAWEN…
nop! tak semudah tu…. banyak sangat halangan dan ketabahan yang aku kena ada…
nasib la pengalaman sebelum ni mengajar aku erti sabar, tabah dan percaya pada DIA
terima kasih ALLAH!
DIA (read; ALLAH) banyak bagi aku ujian… untuk aku belajar bersabar, tabah dan redha….
sampai aku dapat lalui semua dengan lapang dada, walau sakit perit menyiksa…
cinta aku dan dia (read; inche tunang……ishhh penat aih nak tulis bagi orang perasan.. dahla, lantak situ)
cinta segi tiga, empat, lima…. waaaa nampak? nampak???

tapi bukan sekarang ceritanya, di lain entri la… kat sini dah panjang sangat berceloteh
aku menulis bukan untuk sesiapa, tapi untuk kenangan diri sendiri. sebab diri ini selalu lupa, selalu alpa…
in shaa Allah, setiap yang pahit akan ada manisnya~

4 thoughts on “…SETELAH KEMARAU…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s