…CIRI CIRI TABITA ASLI KEMASAN BARU…

Ehem!! hidup lagi rupanya budak ni ya… hehe…. baru selesai semua benda
Alhamdulillah
Sekarang sibuk dengan rumah baru pulak. Tapi takpe…. masih ada ruang nak berhapdet.
Since takleh nak tido ni sebab mata dah terang gila gila punya plus teman inche hubby main PS3 dia, ada jugaklah faedah menghapdet blog.
Ritu kan kononnya nak cerita sal diri sendiri tapi tulah, masa tak mengizinkan….
In shaa Allah, akan hapdet walau lambat lambat….
Ku gembira la jugak sebab dah tak ada orang meroyan mengacau daku. laki dan bini dua dua dah senyap… oh bahagia!!

Eh jap. Tajuk nak hapdet pasal tabita tapi dah melalut kan….. biasalah dah lama tak menulis.
Oke sambung lain kali… nak cerita sikit pasal tabita kemasan baru ni.
Aku ada baca dari blog peej burhan, camne nak kenal pasti tabita palsu and ori untuk packaging baru.
Tapi aku tak lah amek tabita dengan dia, aku ada supplier aka distributor aku sendiri la…
Yang terus dapat jumpa ibu desi. so lagi senang. tapi dah dia update dekat blog, so apa kata aku turut kongsi2 dengan korang
Ilmu kan elok dikongsi bersama, lagipun tak nakla korang terkena macam yang aku pernah kena.

Oke…lets cerita sal tabita ni.
well seriyes setuju la dengan sape2 penjual tabita asli ni, yang akan bagi peringatan
“kalau nak tengok orang tu jual yang asli atau tak, first sekali tengok sama ada dia ada jual travel set ke tak”
yeahhh! that its!
first sekali korang kena check (perkara paling mudah untuk check) dia ada jual travel set yang kaler kaler tu tak??
kalau ada, sesungguhnya tabita nya memang patut diragui la, sebab mesti dah amek travel set akan amek exclusive set dari orang tu jugak kan?
dah tu trial pun akan dipacking dari set tu jugak kan. jelas??
senang cerita kalau ko nampak dia jual travel set kaler2 tu… janganla beli dari dia. carila orang lain, berlambak kot yang jual sekarang ni.

54215412355-45-8452.jpg-737326

ini travel set ya anak anak…. jangan beli. ini adalah fake! ibu desi tak pernah kuarkan sebarang packing begini kecuali exclusive and regular set. Trial set adalah repacking dari exclusive set yang dibenarkan dengan syarat atas nama syarikat sendiri.

second. nak tau ori tak, cuba tanya penjual tu atau tengok history jualan dia.
new packaging ni dia jual since bila? sebab tabita new packaging ni dah start dikeluarkan pada july 2013.
dan effectively on august 2013, sebab tu masa august tu berpusu2 buat jualan murah sebab nak ambik new packaging ni
so kalau dia still jual guna kemasan lama atau baru je nak start jual kemasan baru tu
tabita nya bolehlah diragui.
sebabnya fake tabita skincare ni dibuat pada september 2013. pantas kan??

images

ini tabita exclusive new packaging

ini details untuk bezakan yang palsu dan yang betul.
credit to peejburhan~

IMG_7755

1 – Beg Tabita Exclusive dari sisi tepi berbentuk tiga segi., manakala original berbentuk bujur. Beg palsu materialnya keras berbanding original.

2 – Warna gold pada logo dan lining botol lebih gelap dari yang original

3 – Bau toner lebih kuat dan menyengit dari original

4 – Day Cream lebih cair manakala day cream original lebih pekat dan likat.

5 – Warna night cream palsu seperti putih susu dan cair, manakala yang original pekat dan berwarna putih mutiara

IMG_7794

itulah antara ciri cirinya. 
korang boleh nilai dan kaji dari situ.
paling senang nak check booklet tabita tu sendiri…
senang kan nak beza timbul and tak timbul.
yang penting korang kena rajin kaji…. heyyy duit korang, kepuasan korang, muka korang….
jadi mohon rajin rajinkanlah diri mengkaji
jangan jadi pemalas sangat yer, kang menyesal….
Jangan tanya aku pulak camne nak kaji…. ohhhh pleaseeeee…..
takkanla itu pon aku nak kena ajar dekkk nunnn…. please la dah besar kan… fikir sendiri ya sayang sayang
takkanla semua aku nak ajar, aku nak sua depan muka… korang nak beli korang kena la tau and rajin
aku dah kongsi ilmu maka gunakanlah sebaiknya, semua nak aku sua depan muka camtu payahla….

oke, itu jek.
sesiapa yang nak order tabita dari aku, boleh lah wassap aku terus ya 018 3242373
mohon la wassap and mesej, jangan inbox ke emel ke apa. 
sebab aku ni susah nak cek kat situ, cara paling senang ialah mesej/wassap/wechat/kakaotalk/line dengan aku
haa kau dah semua aku bagi, kalau tak dapat cari jugak tak taula aku nak kata apa.
cuma boleh kata TOLONG JADI RAJIN….

ada orang tanya aku, nak wassap camne ea. tak boleh la nama tak kuar….
aiyarkkk pengsan mak jemah camni, lemah jantung tau
camni adik…. sila amek nombor akak ni 018 3242373, savekan dulu (suka hati korang la nak save pakai nama apa janji korang kenal)
bila dah save ke contact cer cari balik kat wassap…. ya begitu caranya ya. kadang kena tunggu 5 min baru kuar….

update kandungan sebenar yang aku baru dapat dan harga tabita aku;

TABITA EXCLUSIVE SET 
RM330 (untuk first buyer) + free postage + free gift
RM320 (untuk regular customer) + free postage

Facial Soap – 120ml
Smooth Lotion – 100ml
Day cream – 40g
Night cream – 40g

TABITA TRIAL SET (REPACKING)
RM150 (for first buyer) + free postage
RM140 (for regular customer) + free postage

Facial Soap – 30ml
Smooth Lotion – 30ml
Day Cream – 8g
Night Cream – 8g

Setiap satu loose item rm100 (exclusive set)

loose item yang lain nanti aku update.

2 thoughts on “…CIRI CIRI TABITA ASLI KEMASAN BARU…

  1. Awk boleh x tolong tuka colour tulisan . Sy nk bace tp susah….info awk ni berguna tp xdpt nk bace dgn betul….

    • anon

      tulisan saya dah kena rasanya dgn latar nyer. kalau awak baca kat pc/laptop mmg terang lagi nyata. kalau baca kat hp memang agak tak kena kalernya. makanya sila baca di pc/laptop ya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s