…LARA HATI + TABITA; ouh sangat tak ada kena mengena…

Rasanya dah bertahun nak menulis panjang… tapi tak tercapai…
katanya nak menulis kisah CINTA-TUNANG-KAWEN, tapi tula…
nak buat entri cerita pepanjang ni kena ada mood baru jalan.
kalau setakat main bedal… kang ke tong sampah cerita jadinya…

ritu memang la rasa sangat teruja nak bercerita, cuma masa tak mengizinkan
sekarang, ada masa tapi mood kelaut. sebab apa?? sebab external memori gua hancusss!!
tatau la pe masalah dia, sekali crash tak dapat dibantu’in lagi. 
maka campakla ia kemana mana aja sebab dah tak ada guna 
hatiku dah hancur lebur, beli memahal… kualiti ke mana hala entah,
nak pergi report kat tukang jual rasa tak kuasa…. tak kuasa nak bising hal remeh camtu
sebab tau bukan dapat semula gambar2 dalam tu. 
serious aku rasa dengan tepon2 sekali nak campak masa tu
mengenangkan harga tepon beribu lebih mahal maka takpelah campak memori saje

banyak weiii gambar dalam tu… banyak sangat! dan akhirnya gone with da wind…
dah try backup… inche suami pon dah try mana yang terdaya…
tapi tulah… bukan rezeki aku….
maka redha kan jelah… 
aku cuma harap gambar tu dapat recover, memori tu kalau patah 2 pon aku tak kisah, 
janji gambarnya….. tapi……..

k lah nak dok dendiam tepi pintu, nanges sensorang…
*ceh macamkan boleh*
lalu marilah memulakan cerita tanpa ada gambar di dalamnya
sedang aku tahu ceritanya pasti ketong sampah juga jadinya….

huaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!

eh jap sblm mula cerita ni… ada promo nak kasi up sikit

tabita promo

…I LIKE TO MOVE IT, MOVE IT…

AKHIRNYA…

13HB ritu maka berpindah la dari Ibu Pejabat …

Rasanya dalam ramai ramai yang turut berpindah tu, aku lah seorang je manusia yang gembira. tehee
dah 5 tahun di tempat yang sama… di bangunan yang sama tu tak kisahla.. dibahagian yang sama pon tak kisah…
cuma tak tegar dah nak duduk tingkat yang sama, tempat yang sama…
5 tahun…
orang lain ada jugak berpindah naik ke atas, turun ke bawah…
aku?

tapi dah nama pon PA BAHAGIAN katanya, bukan PA BOS…
jadi toksah ngengada fefeeling jemu ditempat yg ada….

so skrg, disebabkan bahagian aku berpindah.. makanya aku berpindah la jugak
hip! hip! hoooreyyy!!
tapi bila nak pindah macam macam cita pulak aku dgr dari bangunan sana
aisehhh seramsss!
dahla aku ni pukul 6.50 dah sampai opis…
memang aku hangkut sekali laki aku naik atas…. dulikk!

dahla tu, aku skrg ada bilik
ye memang sangat besh, ada bilik sendiri…. walau tak berapa privacy
sebab kalau bos kentut
mang leh dengar la… tapi oke la kan…
pembakar semangat nak buat keje…

tapi tula… citanya tak sudah2….
dah ada org jumpa la apa….
tak kelakar oke, dok tertonggeng2 sensorang dengan bilik depan adalah kosong
pastu ko dengar bunyi2an…
langsung tak kelakar

jadi semenjak pindah sini… mak adalah insap!
pepagi hari masuk opis after breakfast daku buka utube, bos lak masuk 8.30, jadi bilik tu kosong la pepagi…
ada ku kisah korang korang yang berkaitan tu nak marah sbb aku buka u tube
takde aku kisah derr….
so pepagi keje aku buka zikir la, yassin la, ayat2 kursi la….
haaa…. lepas tu terus rasa insap!
bagus jugak kan???

so bila aku buka surah2 Quran ni, hati aku jadi kuat sikit…
aku rasa tkde pape… kira cam oke lantak ko nak bunyik.. jangan kaco aku dah
aku tak kaco ko kan… so please behave…

tu je yang aku rasa tak besh, tapi senanya aku enjoy je dok sini… tempat baru kan jadi semangat la sikit kononnya

bilik aku…
dengan meja yang bersepah… sebab keje btingkek2 dan ai is pemalas… teheee..
sebenarnya dah settle keje2 semua… yang ada pon tk ada fail. 
kena bukak file baru. yang lain2 tu aku nak cari file stand… entah bila la nak ke POPULAR ke MPH ke…

20131223_122111[1]

20131223_122056[1]

sepah gila.. tak reti nak kemas sbb barang2 opis tak cukup lengkap.. byk aku nak kena beli. 
tapi tula tak pegi memana lagi… ri sabtu ritu pon bizik pergi cari barang rumah, amek stok tabita
malam plak ada malam mesra jabatan
then ahad sepenuhnya ada kat rumah, mengemas pastu packing tabita pemenda…

hari jumaat lepas, we olls ada majlis doa selamat dan kesyukuran, sekali dengan bacaan yassin…
so ada la buat makan2 sikit, jemput org2 penting HQ datang katanya…

tapi……………..
orang penting rasa diri dia penting sangat sangat la kot sampai tak ada sorang pon yg available
aku ni tak kisahla sebab orang bawahan sajork….
dulik la kan… tapi kesian kt big boss…
tapi…… ah malas la nak sembang….
hal2 pejabat, tak elok mengumpat dalam blog. teheeee!

besh pindah sbb dapat bersatu kembali dengan sahabat lama….
ai is loikee… biarpun mereka tk like… tehee

IMG-20131220-WA0000[1]

Camera 360

20131220_120752[1]

20131220_122242[1]