… MENINGKAT SETAHUN, MENGHAMPIRI KEMATIAN …

....krikk…krikk…krikk…

takut pulak sendiri punya tajuk… aishhh!

SELAMAT TAHUN BARU DARLINGSS!!
kejap je kan… dah tua setahun…
aiyaiyaiyai…
sok sok pejam celik pejam celik…
dah 60 tahun usianya…

cerita ceriti tengah dirangka, ada mood tulis, takde mood, lantak kau kat situ…

tahun baru semalam, tak buat pape n tak pegi mana pon…
tahun sebelum ni ada gak ar tgk bunga api kat KLCC,
bukan nak sambut sangat pon senanya tapi dah kebetulan nak tengok wayang…

kali ni dok rumah je… kemas kemas rumah, tu pon baru settel kemas stor umah,
tak larat dah nak sambung, patah pinggang daku…
nasib la dapat inche hasben jenis baik gila ni, memang sangat membantu…
so takdela rasa penat sangat, apa yang penting KERJASAMA!!
dalam sejam dua dah settel kemas. which is cepat la aku rasa, sebab kalu aku buat sorang… sehari suntuk la jawabnya
aku kan jenis suka membelek… hahaha, kang jumpa puisi2 lama, surat2 cinta lama…
suka nau baca dulu… mana lah tak lama bertapa…
tapi lalu satu bilik je, dua lagi tu lain hari pulak. tak kuasa dah…

so semalam abes kemas rumah, basuh baju, lipat baju, gosok baju….
rehat jela, sambil tengok Maharaja Lawak Mega yang inche hasben download,
maklumla rumah kak za tak de astro yang macam2 adoo tu… donlod jela…
malas nak ada astro sbb jarang buka tv. tv is not my hobby… not his hobby too…
beli tv tu pon semata2 nak men game ps3
aku lak jenis laptop punya orang, kasi laptop.. tk tengok tv sebulan pon tkpe…
tapi laptop dgn tenet la, jadah la setakat laptop je buat apa…

lagipun kelmarin tu mesti sesak kan, orang sambut tahun pemenda semua
pastu pulak katanya ada perhimpunan guling kerajaan…
bistu korang penat penat berhimpun tu dapat solution tak beb?
harga semua dah turun ke??? subsidi dah diberi ke??
serious gua tk paham… buang masa tapi apa pon tak dapek.
baikla dok rumah mengeratkan silaturahim keluarga, ada gak paedah….
pergi bercuti ke kan? tehee…

pape pon selamat tahun baru uolls, semoga bangkit dengan semangat yang baru
perbetulkan diri, perbaiki peribadi. lupakan kenangan silam dan mulakan hidup baru!
well… aku mmg bukan jenis look back time punya orang, bagi aku yang dah berlalu tu aku akan biarkan berlalu…
yang manis kita simpan untuk kenang2an… yang pahit kita buang setelah ambik pengajaran.
nama nak toleh dan pandang belakang, not so meee….
yang melupakan tu kita terus lupakan, tak ada guna untuk dikenang mereka yang tiada ingatan
yang masih melangkah bersama kekal kan bersama, kerana sudah tentu dia akan terus bersama kita
sehingga suatu hari pasti dia pula yang akan meninggalkan dan melupakan kita.

sahabat… datang dan pergi…
jadi live your life!
mana yang ada, kita raikan sampai dia pergi membawa haluan dia….
tak perlu gusar, tak perlu kesal, tak perlu tangisi….

GUDBYE>>
2013, thanks for the every moment u give… the happiness and the sadness from time to time
2013, thanks for being the guru of mine, the guru of time….

WELCOME>>
2014, please be nice to me… please lets me free, lets me happy….

dengan dia….

dia yang kucintai❤

~~sayonara… will publish my story soon, thanks guys!~~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s