…JOHOR BHARU HUNTER…

Tetiba sangat…..

Akhirnya ada masa terluang sikit nak update blog yang dah sendu sesangat ni…
Kesian blog ini, tuan rumah buat buat sibuk sampai terabai kegersangan… eh?

Ni cita lama, tahun lepas bulan 12…
Citanya lepas majlis bertandang sebelah lelaki kat batu pahat, tapi tu next entri la
Sebab cita panjang… kita cita pendek2 dulu.

After kenduri, esoknya aku dan inche hasben rancang nak ke JB
sebabnya aku mak ayah and family ada sekali, so nak la bawak dorang jenjalan kan.
Takkan terperap je kat homestay, lagipun aku nak balik terus esoknya. tak dapek nak cuti lelama, cuti inche sudah habis.

so siap2 tengah hari tu aku pon beransur la dengan mak ayah dan cik kakak sekali ke JB
memandangkan BP ni takde pape…
kat sana dah booked hotel siap2… carik hotel memurah je sebab nak tido semalam je pon
lagipun kami ni jenis berjalan, so membazir cari hotel 3-4-5 bintang katanya.

1477569_400423246754751_386208791_n

aku n family duduk kat JSL Hotel (sila klik)
harga semalam untuk superior peak season RM104, aku pakai gov rate dapatla RM78 semalam…
murahhh uolls, hotel dia pon kan main cantik lagi
bersih, kemas n selesa….
cuma kecikla bilik nyer, ater ko nak bilik yang beso boleh lelari dalam tu Executive Superior Suite kan? no hal…
and satu lagi tak besh, sarapan dia… tak lalu dek tekak aku….
aku makan roti bakar je…. nasi goreng, k.teow goreng… tak rasa pape… so better aku amek roti bakar, lagi sedap…

1101223145956Superior Standard, my room…. takes from google

2101223145956toilet… bersih n selesa

lobby Lobby… takes from google

garden-topRoof Top Garden Cafe… takes from google

also dia kasi free parking tiket, dia punya kaunter services pon bagus…
mesra… i like that guys with the sopan attitude…
rasa welkam~ tapi tang nak checkout tu agak pening sebab dia bagi bilik salah
yang besar bagi kecik, yang kecik bagi besar… haishhh
dahla my sister extend sehari kat situ.

okay dah cita sal hotel…
after check in terus kuar la kami2 ni. mmg tak reti nak duduk diam…
memula tu kitaorang egat nak g tempat dekat dekat dulu la, sebab nunggu puan kakak…
dia gerak dulu sebab nak ke Hello Kitty World/Town/Land (aku pon tatau mana satu yg betul)
so kami pegi la aeon bukit tinggi dulu… (eh? yeke tu nama dia?? aku pon dah lupa ar.. haha…landmarks, aeon terbesar di JB…. so kalau salah mohon betulkan)

pegi sana carik makan la dulu.. then round round, takde apa pon yang dibeli sebab Mall ni kat KL pon berlambak
cuma mak la borong macam macam

aku juz borong makanan2 ringan, asam2 je kat situ… oh ya
selain tu borong baju berlambak2 hahaha… gila ko baju berpuluh beli…
macam jakun tak pernah beli baju gamaknya~

1504135_747774021917246_970414760_n

gambar banyak dengan inche, dengan aku takde, so tak dapatla nak masukkan.

pastu jalan2 kejap mak pon dah habis beli pemenda semua, kitaorang balik ar hotel.
lagipun puan kakaknya dah nak cek in

rehat kejap, malam tu jalan2 cari makan, egatkan nak makan steamboat, sekali kedai steamboat tu tutupla pulak…
aisehhh, mamak je yang bukak… so bantai la mamak pon mamak la.
dah lapooo

abis makan terus turun downtown johor, apa ek nama dia? aku lupa la…
something like Bazaar Malam Johor gitu la.
tapi tak ada apa sangat pon kat situ…. takde yang menarik…

ingatkan nak lanjut ke Danga Bay, tapi mengenangkan memalam buta ni bukan besh sangat pon 
setakat kapal lampu warna warni tu tayahla tengok…..
#throwback 2011 – tak ada apa yg menarik…. tataula sekarang…

so balik hotel, tido. esoknya ada misi perlu dijalankan lagi.

bangun pagi esok sarapan seme benda, ajak puan kakak pergi THE ZON 
(ZON BEBAS CUKAI)
so berangkatla anak banak…..
situ masuknya tak boleh bawak kamera and tak boleh tangkap gambar, so takdela gambar menarik
setakat boleh cita yang aku gila jap masuk situ

coklat murah2 weii, selambak selambak beraneka jenis
ko… mo tak gila?
eventou takde la murah macam langkawi, tapi dah nama aku ni pon tk pernah jejak langkawi, harusla borong kat situ

satu pepero besar gedabak rm15, hoihhh murah…!!!!

hasil nya….

20131215_110449[1]

meleleh balik ailio ni tgk cekelat2 ni seme… huaaaa nak pegi lagi…..!!

selesai shoppin, otw nak balik ke KL singgah kejap makan….. then chiooowww!!

Camera 360

Camera 360

kalau korang pegi JB, cer try singgah kat The Zon tu, walau tk semurah langkawi tapi bagi aku berbaloi la jugak kan…

 

nak pegi lagi………. nak pegi lagi…………..

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s