…REVIEW:: NEED FOR SPEED…

laaammmaaa gila rasanya tak men-review-kan wayang wayang yang ditengok
berlambakkkk aku tengok tapi dasar tapir pemalas, takde masa la nak review.
tetiba sekarang ni aku tengah rajin menulis… menyambung cerita novel la….
keje seme tolak tepi. kang kalau bos ada, buat la keje keje tu kekonon sibuk. wakakaka dasar!

oke sebenarnya ni ditulis semasa senggang… takde apa sangat dah nak buat.
bosan tahap tenuk…

cerita ni aku baru tengok semalam.
memula masa diajak tu cam “heh! citer apa ni? pelakon tak glamer langsung… mesti tak besh ni”
gituuuu…. maklumla…. nak mamat2 hensem je berlakon…
minah2 cantik dan diminati jekkk….
tara kaluuu, mintak ampun…. tapi gagahkan jugak semalam sbb ntahla…
sebab pasal lumba2 kot… sejak tengok fast 2 furious, kegilaan aku mentengok cerita kereta lumba2 ni boleh tahan la

NeedforSpeedUKquadposter

review aku, cerita dia oke, besh…!
tak slow.. mula2 cerita je sikit… pastu bila dah jumpa dengan musuh yang mintak tolong dia
cerita dah jadi oke… then kawan dia mati kan…
yang buat aku terus melekat kan mata supaya tak berkelip walau sesaat (hiperbola penipu sangat)
sebab aku tertarik dengan pelakon perempuan dia.
a british girl… tak de la cantik, tapi just nice bila digandingkan dengan hero…
and dia ni bawak kelainan…

Untitled-1Aaron Paul as Tobey Marshall

imogen-poots-need-for-speed-pic-pxl2Imogen Poots as Laura Maddon

mula2 tu aku rasa cam bosan bila ingatkan yang dia akan balik dengan bekas kekasih dia
tapi bila perempuan ni muncul, terus hati cakap “biarlah kapel dengan perempuan ni (laura), biarlah kapel dengan laura” 
terlalu nak tengok kisah dorang berdua… which is sweeettttttt….
takde romantik2 tapi sweettttt!!
(penangan dok gatal baca e-novel sekarang, semua cerita yang ada watak cam laki tu aku suka)

haaa… kau mampu??? tengok filem lumba kereta semata2 excited nak tengok laura n marshall ni
kegilaan apakah??? orang lain tengok sbb nak fokus aksi
aku melekat tengok sebab nak tengok dorang….. hati tisu gua sudah datang

n cerita ni besh! tak slow, banyak gak aksi lumba… takde cintan cintun…. sikitttttt sangat
besh dabel sebab ending dia… auchhhh!! i like!!!!! 
kisah dia just pasal dia bertanding lumba haram untuk selamatkan workshop dia
tapi makin parah bila kawan dia meninggal, and dia nak balas dendam untuk kawan dia

movies-need-for-speed-dominic-cooper-dakota-johnsonIni si penjahat… meluat! pandai betul bawak watak baik lelaki mahupun perempuan @.@

so aku bagi 4 bintang…. sebab aku suka laura and marshall, boleh? hahaha 

GILA!

Need-For-Speed (1)

Fresh from prison, a street racer who was framed by a wealthy business associate joins a cross country race with revenge in mind. His ex-partner, learning of the plan, places a massive bounty on his head as the race begins.

… 13 JAM : A380 by EVELYN ROSE

OKE,  aku tak baca habis lagi cerita ni..  baru baca bab 3…
lembs gila aku membaca.. haha! tkde masa hoihhh!
So, tak dapat nak bagi komen, tapi disebabkan cik kawan nak tau sinopsis cerita, aku tulis la dulu sinopsis belakang cerita.

SO, this is for u Jaslinda Jamal~~ 

1899923_438818342915241_659038722_n

13 jam di dalam penerbangan ke London menaiki MAS A380, takdir menemukan HANA SOFEA dan SYED HAYDAR, jejaka idamannya. Mencipta kenangan terindah di langit biru.

Mereka bergelar kekasih kayangan untuk empat jam, menari tango bersama, menjelajah seluruh pesawat bersama, merasai enaknya Caramel Latte bersama…
Tapi tatkala MAS A380 mencecah lantai bumi,  segalanya pergi bagai wap di udara.

“Hana, thank you for last night… but i can’t have cocaine all the time.”- SYED HAYDAR

Melihatkan sendiri kemesraan SYED HAYDAR dan kekasih realitinya, si model jelita membangkitkan HANA SOFEA daripada mimpi indah.

Di kota London, A380 juga akhirnya menerbangkan HANA SOFEA kepada FAWWAZ HUSSAINI, jutawan kacukan Melayu-Inggeris-Arab. Tanpa sebarang sebab, Emmel, anak angkat Fawwaz menyangkakan Hana Sofea sebagai ibunya.

“My daughter likes you. If you’re willing to let her call you mommy… i will pay you fifty buck per hour…”-FAWWAZ HUSSAINI

“Dapat hadiah tak?” –HANA SOFEA

“A pink Audi TT, is that okay?”-FAWWAZ HUSSAINI

“Saya nak Audi TT yang latest version aje. yang lain saya tak nak.”-HANA SOFEA

Hadirnya HANA SOFEA menghiasi kehidupan mereka sekeluarga bagaikan indahnya bunga popi mekar, munculnya sang jutawan bermata ambar yang kuat pegangan agamanya itu dalam hidup HANA SOFEA pula bagai menyedarkan HANA SOFEA tentang kasih sayang Tuhan. Dan saat semuanya bagaikan baru bermula, SYED HAYDAR datang menuntut sebuah cinta…

“Saya rindu awak, Hana… Jangan cakap awak dah kahwin dan budak ni anak tiri awak, Hana.” – SYED HAYDAR

Adakah  mimpi  akan  kekal  sebagai  mimpi  setelah  waktu  berlalu  dan  hari  berganti?

– saya harap awak puas hati ea Jas.. tk dapat nak beri komen lagi-

apa yang ada dalam kepala aku sekarang;

HANA SOFEA

mana yang lebih sesuai???

13 jam

aku rasa NAD ZAINAL kot…

images

SYED HAYDAR

Keith Foo 3Keith Foo?

FAWWAZ?? emmm aku tak mampu fikir siapa lagi layak, sebab nya aku belom sampai bab dia jumpa fawwaz.

masih diawang2an bersama Haydar….

romantik haydar, rasanya sesuai dgn pencalonan.. haha!!

tapi setakat yang aku baca ni, dah jatuh cinta kat watak haydar… wink wink