… 13 JAM : A380 by EVELYN ROSE

OKE,  aku tak baca habis lagi cerita ni..  baru baca bab 3…
lembs gila aku membaca.. haha! tkde masa hoihhh!
So, tak dapat nak bagi komen, tapi disebabkan cik kawan nak tau sinopsis cerita, aku tulis la dulu sinopsis belakang cerita.

SO, this is for u Jaslinda Jamal~~ 

1899923_438818342915241_659038722_n

13 jam di dalam penerbangan ke London menaiki MAS A380, takdir menemukan HANA SOFEA dan SYED HAYDAR, jejaka idamannya. Mencipta kenangan terindah di langit biru.

Mereka bergelar kekasih kayangan untuk empat jam, menari tango bersama, menjelajah seluruh pesawat bersama, merasai enaknya Caramel Latte bersama…
Tapi tatkala MAS A380 mencecah lantai bumi,  segalanya pergi bagai wap di udara.

“Hana, thank you for last night… but i can’t have cocaine all the time.”- SYED HAYDAR

Melihatkan sendiri kemesraan SYED HAYDAR dan kekasih realitinya, si model jelita membangkitkan HANA SOFEA daripada mimpi indah.

Di kota London, A380 juga akhirnya menerbangkan HANA SOFEA kepada FAWWAZ HUSSAINI, jutawan kacukan Melayu-Inggeris-Arab. Tanpa sebarang sebab, Emmel, anak angkat Fawwaz menyangkakan Hana Sofea sebagai ibunya.

“My daughter likes you. If you’re willing to let her call you mommy… i will pay you fifty buck per hour…”-FAWWAZ HUSSAINI

“Dapat hadiah tak?” –HANA SOFEA

“A pink Audi TT, is that okay?”-FAWWAZ HUSSAINI

“Saya nak Audi TT yang latest version aje. yang lain saya tak nak.”-HANA SOFEA

Hadirnya HANA SOFEA menghiasi kehidupan mereka sekeluarga bagaikan indahnya bunga popi mekar, munculnya sang jutawan bermata ambar yang kuat pegangan agamanya itu dalam hidup HANA SOFEA pula bagai menyedarkan HANA SOFEA tentang kasih sayang Tuhan. Dan saat semuanya bagaikan baru bermula, SYED HAYDAR datang menuntut sebuah cinta…

“Saya rindu awak, Hana… Jangan cakap awak dah kahwin dan budak ni anak tiri awak, Hana.” – SYED HAYDAR

Adakah  mimpi  akan  kekal  sebagai  mimpi  setelah  waktu  berlalu  dan  hari  berganti?

– saya harap awak puas hati ea Jas.. tk dapat nak beri komen lagi-

apa yang ada dalam kepala aku sekarang;

HANA SOFEA

mana yang lebih sesuai???

13 jam

aku rasa NAD ZAINAL kot…

images

SYED HAYDAR

Keith Foo 3Keith Foo?

FAWWAZ?? emmm aku tak mampu fikir siapa lagi layak, sebab nya aku belom sampai bab dia jumpa fawwaz.

masih diawang2an bersama Haydar….

romantik haydar, rasanya sesuai dgn pencalonan.. haha!!

tapi setakat yang aku baca ni, dah jatuh cinta kat watak haydar… wink wink

2 thoughts on “… 13 JAM : A380 by EVELYN ROSE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s