…REVIEW:: NEED FOR SPEED…

laaammmaaa gila rasanya tak men-review-kan wayang wayang yang ditengok
berlambakkkk aku tengok tapi dasar tapir pemalas, takde masa la nak review.
tetiba sekarang ni aku tengah rajin menulis… menyambung cerita novel la….
keje seme tolak tepi. kang kalau bos ada, buat la keje keje tu kekonon sibuk. wakakaka dasar!

oke sebenarnya ni ditulis semasa senggang… takde apa sangat dah nak buat.
bosan tahap tenuk…

cerita ni aku baru tengok semalam.
memula masa diajak tu cam “heh! citer apa ni? pelakon tak glamer langsung… mesti tak besh ni”
gituuuu…. maklumla…. nak mamat2 hensem je berlakon…
minah2 cantik dan diminati jekkk….
tara kaluuu, mintak ampun…. tapi gagahkan jugak semalam sbb ntahla…
sebab pasal lumba2 kot… sejak tengok fast 2 furious, kegilaan aku mentengok cerita kereta lumba2 ni boleh tahan la

NeedforSpeedUKquadposter

review aku, cerita dia oke, besh…!
tak slow.. mula2 cerita je sikit… pastu bila dah jumpa dengan musuh yang mintak tolong dia
cerita dah jadi oke… then kawan dia mati kan…
yang buat aku terus melekat kan mata supaya tak berkelip walau sesaat (hiperbola penipu sangat)
sebab aku tertarik dengan pelakon perempuan dia.
a british girl… tak de la cantik, tapi just nice bila digandingkan dengan hero…
and dia ni bawak kelainan…

Untitled-1Aaron Paul as Tobey Marshall

imogen-poots-need-for-speed-pic-pxl2Imogen Poots as Laura Maddon

mula2 tu aku rasa cam bosan bila ingatkan yang dia akan balik dengan bekas kekasih dia
tapi bila perempuan ni muncul, terus hati cakap “biarlah kapel dengan perempuan ni (laura), biarlah kapel dengan laura” 
terlalu nak tengok kisah dorang berdua… which is sweeettttttt….
takde romantik2 tapi sweettttt!!
(penangan dok gatal baca e-novel sekarang, semua cerita yang ada watak cam laki tu aku suka)

haaa… kau mampu??? tengok filem lumba kereta semata2 excited nak tengok laura n marshall ni
kegilaan apakah??? orang lain tengok sbb nak fokus aksi
aku melekat tengok sebab nak tengok dorang….. hati tisu gua sudah datang

n cerita ni besh! tak slow, banyak gak aksi lumba… takde cintan cintun…. sikitttttt sangat
besh dabel sebab ending dia… auchhhh!! i like!!!!! 
kisah dia just pasal dia bertanding lumba haram untuk selamatkan workshop dia
tapi makin parah bila kawan dia meninggal, and dia nak balas dendam untuk kawan dia

movies-need-for-speed-dominic-cooper-dakota-johnsonIni si penjahat… meluat! pandai betul bawak watak baik lelaki mahupun perempuan @.@

so aku bagi 4 bintang…. sebab aku suka laura and marshall, boleh? hahaha 

GILA!

Need-For-Speed (1)

Fresh from prison, a street racer who was framed by a wealthy business associate joins a cross country race with revenge in mind. His ex-partner, learning of the plan, places a massive bounty on his head as the race begins.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s