… SEKARANG …

Boleh letak tajuk cenggitu??
mihmihmih

aku ni nak sangat update blog aku.. nak sangat sangat sangat
and kalau boleh sekali dah update biar la berpanjangan
like 2 hari sekali ke…
tapi tulah… kadang macam tak tau nak cerita apa….
pastu kekadang PC ni terus tak leh log in

kalau boleh log in cam sekarang ni aku selalu habiskan masa…
edit balik entri lama-lama
buang gambar mana yang perlu dibuang
buang entri yang tak berapa nak ilmiah katanya
(padahal memang selama ni entri tak pernah ada ilmiah pon)
motip sangat laaaa

tapi……… aku ni kan ada dua tangan je
lepas tu tahap kerajinan aku tak berapa nak 100 peratus sangat kan
so dalam sehari entri yang aku boleh edit tu dalam 6-7 je mula dari awal cerita
aku kena cek satu-satu…
jadi agak-agak aku kalau kau dah besar panjang debab gedabak melampau
aku rasa kau pun ada otak sama size dengan badan kau la kot kan
jadi sila guna otak kau tu dulu sebelum kau nak meroyan sana sini yer

aku dah penat… penat la hoi nak tulis kat setiap entri…
kau pun ada mata, tak buta nampak kot aku tengah edit setiap entri kot kan….
ke memang otak kau tak dapat nak berfungsi dua tiga menjak ni?
dokla bertanya ehhh ada lagi gambar tak bertudung
ehhhh seeloknya buang la gambar-gambar tak bertudung tu…
pastu macam-macam la komen-komen manusia akal tak nak guna ni
tak dapat kat sini, dengan hasben2 gua sekali terlibat…

dah berpuluh kali jugak la aku cakap,
kadang komputer aku ni tak dapek nak log in blog ni
terus tak leh buka sampai berbulan kot
jadi??? apa kau harap kan??????

kompius aku bila ada manusia tahap bodoh
and tak reti bahasa dia melampau sangat…. masa kecik-kecik mak kau bagi makan semut 10 ekor sehari ek?
pelempang ko penah rasa tak?? kot tak pernah rasa boleh kita buat temujanji.
tulah je lah nak cakap. penat layan orang bodoh macam kau, kau dan kau ni..

macam sekarang ni pon, aku tak tau nak cerita apa…
ada cerita tapi gambar belum pindah semua dalam henpon
nak pindah perlu kerajinan yang berlipat ganda. ok bye!

sekarang hujan lebat ya amaaatttt!! gelap gulita kat luar tu
aku masih kat opis. hujan lebat gila dengan guruh pemenda semua
tak berani la nak balik so inche hasben cakap dia nak datang amek.
jadi mentunggu la kat opis ni sambil edit and update blog
edit baru dalam 8 entri dah rasa nak muntah, last-last gambar semua aku buang je
malas nak crop, malas nak hitamkan… semua malas…
kang makin lambat pastu kang makin meroyan, penat nak hadap

penat jugak mentunggu kat opis ni sensorang dengan ketua seksyen… nasib ada peneman
kalau tak aku lari je tunggu kat lobi…. seriau aku nak tunggu sensorang
oh ya! aku lupa dah cerita ke tak.
inche hasben dah pindah jabatan, seronok nau nau dia kan.. aku jugak yang macam nak gila dok sini
susah betei nak bertukar, berenti kang menyesal
dia dah jauh di KL. so routine naik tren pergi dan balik adalah kembali seperti biasa
okeh takpe boleh exercise katanya
cuma bila memang ada sebab-sebab tu dia ada jugakla datang amek
tapi tulah, kau kena mentunggu lewat gila macam ni ha. nak balik tak berani… hujan lebat

inche hasben pon dah lama tukar jabatan
dari hujung tahun lepas dah, so maknanya aku back to basic pon dah lama
tapi jauh jugak tu dari LRT Dato’ Keramat nak ke sini. Mujur satu LRT je tayah tukar2

tapi dalam bulan 9 pon in shaa Allah aku bakal berpindah rumah
rumah… bukan jabatan… kalau jabatan memang aku buat kenduri kesyukuran agaknya
dah mintak surat pelepasan untuk bertukar dari inche bos, renew surat lama
tapi dulu dia bagi je bertukar tanpa sebarang halangan, sekarang dah jadi “bersetuju tetapi dengan pengganti serentak”

GILA!!!!!

mana ada orang nak datang sini???
nak harapkan jabatan amek pengganti? mimpi oke MIMPI!!
stressssss je aku rasa
baru sekarang dia merasa takleh hidup tanpa aku kot
kalau dulu lantak la kan kau nak pergi mana, aku pedulik apa
gituuuuuu

dahla. panjang betei rasanya entri daku…
sampai tatau nak tulis apa dah
nak sambung mengedit balik!

semoga esok terus rajin!

Screenshot_2014-03-18-23-47-47

OMG!!! hensemnyer…. Jullian Cuff *mata blink blink!!!!*
k bye!

2 thoughts on “… SEKARANG …

  1. babe . hahaha ni blog baru ai🙂 btw i lepas beranak jarang berdikari kalau kena naik bus tu boleh buat nangis la kiranya padahal tu lah rutin harian dulu. hiks. and i pun sama macam u , terasa nak update blog dgn kerap tapi ada je halangan. bila ada idea, pc takde depan mata . sampai depan pc, ayat best hilang. lepas tu malam transfer pic lepas tu bila dok depan pc je takde cerita nak share pulak. duh =.=

    • :: Siti ::

      Oihhhhh cici!!!! ingatkan dah tak menulis blog, rupanya dalam diam2 yer….
      jenuh ai membaca dari awal sampai skrg… ai nak komen pon dah blambak-lambak sangat rasa ni
      kang loya pulak u baca. hahahaha!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s