… THE SECOND MAN …

ewah tajok… mengundang sesuatu sangat
ahahaha padahal nak cerita drama2 yang aku dok tengok and tengok balik sekarang ni

kebanyakkan mesti ada dua hero, sama ada baik atau jahat.
kiranya  hero ni mesti nak berebut jugak heroin pertama
macham dah tak ada perempuan lain dalam dunia ni
nak jugak yang tu….
macham mana pon nak jugak jugak…
sanggup menyakitkan hati sendiri, menyakitkan hati aku jugak

mak jijah memang gitu kalau tengok drama mesti emo melampau
cerita tak macam mana sangat, emo je yang lebih. ceh!

dan sememangnya atau selalunya lah second hero ni mesti
aku takkan minat dan menyampah lebih.
kalau ada pon rasanya 3 orang macam tu jelah kot.

meh sama-sama semak siapa second hero ni.
Yay or Nay?

  1. BRIDE OF THE CENTURY

untitled

          [hero : lee hong ki]   [second man : sung hyuk]

huh! haruslaaaaa NAYYYYY!!!!
takdek nyer dapat menandingi Hong Ki!!!! Dahla kachak, suara serak!
Auuuchhh!

170529ugsutbgz1opya2bihong ki muka tu jangan macam terpaksa sangat boleh?

2. SECRET HOTEL

NamgoongMin_YooInna_JinYiHan1[Second man: Namgung Min] [Hero: Jin Yi Han]

YAY!!!! Namgung Min OPPAAAA!!
kenapa la kebodohan sangat second hero ni dok tunggu heroin
perempuan lain berlambak la oihh kat korea sana!
Serious aku suka second hero dia, and sangat dislike dengan hero
rasa payah gila nak habiskan cerita ni
paling aku tak suka bila, kau dah suka kat hero tayah la main-mainkan hati orang lain

3. SHE WAS PRETTY

hqdefault[Hero:Park Seo Joon] [Second Man: Choi Si Won]

NAY!!
Ya aku tau rammmaaiii sangat suka siwon dalam cita ni
but not me, ehhh minat orang mana leh paksa paksa…
aku rasa dia ni cam menyibuk terlampau lahaiii
cumanya dia lawak.
tapi sorryy… aku lagi suka tengok dia berlakon dalam oh my lady.
eh tapi dalam tu dia suka jerit… sakit telinga.

In love sangat dengan Park Seo Joon… hensem… bling bling sangat mata memandang

4. PLEASE COMEBACK MISTER

Please-Come-Back-Mister-Korean-Drama[Second Man: Yoon Park] [Hero: Rain]

NAY!!
eh pehhhliss la, aku rasa nak bagi penampo je kat second hero ni
kau dah kenapaaaaa… gedik nyer lahai
orang tu bini orang kau sibuk jual minyak. benci!
tapi… tapi… aku suka bodyguard * tuh…. *blink blink*

5. MARRY STAYED OUT ALL NIGHT / MARRY ME MARY

Mary_Stayed_Out_All_Night-16[Hero: Jang Geun Suk] [Second Man: Kim Jae Wook]

YAY!!!
For da first time aku minat dua-dua hero.
Tak kisah heroin dapat kat sape. Suka!! so tengok cerita tak de rasa sakit hati
Takde rasa nak tumbok-tumbok je muka second hero tu
Rasa bahagia je tengok manusia dua orang ni
Tapi tak suka watak heroin sebab… macam tadi jugak kalau tak suka
jangan mainkan hati orang.

6. BEL-AMI

45ac77847a48ff5dc43a054f74a8fee9[Hero: Jang Geun Suk] [Second Man: Lee Jang Woo]

NAY!!!!!
Tak suka, benci, meluat, menyampah apa lagi?
Serious benci gila kat second hero.
Tak dapat terima hakikat meh?

10964228196_ea20e1fd87_z.jpgcomel melampau kan?

7. KILL ME HEAL ME

hqdefault (1)
sepatutnya gua risaukan pasangan ni. tapi gua lebih risaukan gandingan di bawah

40fc0fd1c7e32f1d58755c92648a4fd3saiko betul rasa diri sendiri

Of couse YAY!!!!!!!!!!!
haaaa kau nampak tak keterujaan nya disitu?
okeh sebenarnya hero sorang je, mana-mana pon dia.
tapi kau nampak kan keberkesanan Ji Sung Oppa bawak watak
Hebat!
Sampai aku emo gila kenapa ending dia macam tu. Kenapa second hero harus Shin Se Gi
Kenapa? Kenapa????? Shin Se Gi bagi impak paling besar kot dalam cerita ni
Sampai aku tak terasa kehadiran Oh Ri On

8. I CAN HEAR YOUR VOICE

I-hear-your-voice-korean-dramas-35264405-1920-1080[Second Man: Yoon Sang Hyun] [Hero: Lee Jong Suk]

NAYYYY!!
Biarlah Lee Jong Suk tu muda bertahun-tahun-tahun dari heroin.
Tetap aku nak diaaaa jugak! Takmo second hero. takmo takmo.
Mungkin sebab aku minat sangat kat Lee Boo Young ni
So nampak macam kena la walau hero muda terlajak

117fe21994839abb2476d52470603111

9. HE’S BEAUTIFUL

250c2e1f-264d-4a48-a905-3bd726927005[Hero : Jang Geun Suk] [Second Man: Jung Yong Hwa]

NAYYY!!
Walaupun aku meluat kat park shin yea ni (mahap aiolls tak minat)
tapi aku tetap tak boleh terima kalau Shin Woo yang jadi pilihan
Sebenarnya ada Third Man, tapi kehadiran Hong Ki macam tak ada impak sangat
Sebab kejap je dia lepaskan tangan sebab malas nak berebut.
Aku rela hong ki jadi second man kot iya pon.

10. FLOWER BOY RAMYEON SHOP

image11[Hero: Jung II Woo] [ Second Man: Lee Ki Woo]

NAYYY!!
Walaupun si Lee Ki Woo as Choi Kang Hyuk dalam cerita ni memang kelakar
gila babs dan slumber sangat tapi bagi aku noooo…. aku rasa tak klaka langsung
eeerrrr mana sense of humour aku ni?
serious aku lebih tertarik pada hero….. dahla handsome romantic lak tuh
tapi tak suka Eun bi sebab jual mahal kat Cha Si Soo even budak tu cuba sehabis
mungkin la untuk memikat

klah itu je yang termampu aku fikir setakat ni
dan ini dari sudut pandangan aku. minat aku.
jangan kecam dan meroyan sebab minat kita sudah tentunya tak sama

kbye!

4 thoughts on “… THE SECOND MAN …

  1. ceehhh gigih giler baca entrry ni…haha klu dah minat ad aku kesah panjang ke pendek..ye dop?????

    dlm banyak2 citer tu kill me heal me plg best.. serius besttttt!!!!!! .. bekali2 tengok kot..sanggup ulang tewww

  2. bee. banyaknya drama u melayan. hehehe I dulu pun layan semua drama sebab rasa macam terawang awangan. tapi lama lama boring dah. bukan apa, sebab i rasa realiti lagi menyakitkan. gtew. hahaha apa apa pun, rasanya I selalu #teamhero. hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s