… PAHANG HUNTER PART 1 : SEPETANG DI KUANTAN …

Pagi raya ke-tiga bertolak ke Kuantan untuk family holiday…
Dalam tiga jam perjalanan camtu sampai ke kuantan
kali ni main redah je hotel apa yang ada sebab malas nak book awal-awal
padan muka sendiri.
Last-last penuh * lap peluh*

Dapat hotel bujet kat Jalan Ubi
apa ek nama dia UBINN… something like that la
RM120 pernight 2 Queen bedroom

Tapi agak krik-krik jugaklah
Tv tak ada channel Astro walaupun tulis ada
Pehtu tak ada cermin.. matikla nak kalau nak makeup ke pakai tudung ke.
Bolehlaaa… walau agak kelam kelibut dibuatnya (lebih okay dari penginapan di cameron)

Lepas je check in kitaorang rehat mandi-mandi maghrib dulu
Then dalam jam 8pm macam tu turun cari mall yang masih bukak untuk menghabiskan duit
Tapi seriously sedih weii…
Tak salah aku ke Kuantan Parade
Kalaulah gua tau tak de menda kat situ… dah tentu-tentulah aku tak menjejakkan kaki
baiklah pergi kat mall lagi besar tu, tapi by that time mall tu pon dah tutup

jadi bawaklah hati yang lara pergi makan je
masing masing dah kebulur
masih hampa dengan services and harga.
dengan keadaan kota kuantan yang hidup segan mati tak mahu ni
sedih gila kot…

Picture 901

hampir sejam menunggu orang datang ambik order… sampai rasa nak bangun masak sendiri kat dapur.

Picture 923

setelah 45 minit makanan masih ada yang tak sampai

Picture 925

minum air dah separuh, nasi yang paling senang tu pon masih lagi belum sampai

Picture 927

rasanya another 45 minutes kot tunggu nasi. nak nanges rasa tahan kelaparan

terus ingat nak nyanyi lagu

“kenapa ku diseksa…. kenapa aku di… blablabla” tak ingat lirik

Picture 930

see masih tak dapat nasi…. tak tahulah nak cakap, macam nak cedok sendiri pon yer jugaklah

total spend of the day = RM 225

untuk lauk yang tak penuh satu meja pon.

pitamssss!

selalunya makan reramai cenggini penuh satu meja dengan berbagai lauk-pauk baru rm250

ini lauk baru tiga jenis. tapi harga macham ada tiga belas jenis je

please laaaa

first and last.

esoknya awal pagi dah check out sebab nak ke cameron highland.
tapi awal tak awal sangatla dalam jam 9am macam tu
jalan jalan sekitar bandar kuantan nak cari makan pagi

the funneh things is…..
satu kedai pun tak bukak lagi….
aduhai……
Pahang oh Pahang, please upgrade ur country since our beloved PM is from Pahang
*mata di bahu tangan keatas*

2 thoughts on “… PAHANG HUNTER PART 1 : SEPETANG DI KUANTAN …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s