… POTLUCK …

Selalunya kami da gojes2 PA ni akan berkumpul semua pergi makan-makan dalam sehari setiap bulan
tapi rasanya cam lama sangat kot kami tak dapat berkumpul
sebab masing masing kebizian, ada yang bercuti la ada checkup la ada janjitemu lain la
so, memang berzaman sangat tak kumpul reramai

tapi dah pasang niat if berkumpul nanti nak buat style potluck la pulak
asyik makan kat luar je kan. ramai sangat yang malas nak berjalan

akhirnya dapat jugak rancang nak buat potluck saat2 akhir tu ha
tapi potluck kami lebih kepada hi tea la.
malas la pulak nak masak berat-berat kan
sebagai permulaan buat makanan ringan-ringan dulu
if dapat sambutan bolehla buat makan tengah hari pulak

selain tu tujuan asal nak buat potluck sebab nak meraikan baby Puan Yana dan Puan Ain
tapi sekali Puan Yana pulak tak dapek nak hadir…
haiiipppp suh ketuk ketampi lapanploh kali kang

20160902_123708Ain bawak walnut brownies with coin chocolate… omg shedap nyer lah hoih. tak cukuppppp!!!

20160902_123823

20160902_123811Kak Imah bawak Mee Bandung… curlasss jah naik motor boleh bawak mee bandung.

20160902_123804Dak Syam pulak bawak Meatball with Black Pepper Sauce. Sedap jugak!
meatball tu dia beli yang siap dah. frozen punya. so goreng jelah. tapi agak kemasinan sikit.
kalau dak syam sendiri buat ni mesti lapanplohlapan kali ganda sedapp!!

20160902_123749

20160902_123743Dak Wana pulak bawak fries and nugget. kata nugget itam jangan amek dedekat.. ahaha
tapi kita nengok okay je. sedap je makan takdelah hangus ke hitam ke tak masak ke.
gigih bangun kul 5am ya wana :p

20160902_123736Kak Effa, bawak sandwich sardin tuna and mayonis and egg mayonis..
pepandai je gua kasi nama. blasah la janji nama sedap kan

20160902_123725Gua bawak ni, Manggo Chessecake with strawberry.
tapi strawberry dah tunggang terbalik… habis jatuh berderai.
pastu susun2 dah tak jadi. malu aih!

20160902_123839Dak Zana bawak Cocktail. panjang betul cerita nak buat cocktail. satu pee jay tawaf carik
air batu. semata-mata nak buat ni ha. memang sekarang orang dah tak minum ais agaknya

tak banyak sangat kan menunya tapi tu pon tak larat nak makan dah tau
sampai menyandar semua orang, bawak sikit-sikit sorang
tapi alhamdulillah kenyang sampai ke petang

c360_2016-09-02-13-44-31-070sabo jelah tukang amek gambo ni. dengan tisu-tisu diambiknya…. aippp

c360_2016-09-02-13-44-02-355The P.A’s

tak sangka la pulak, pekerjaan kami ni ramai betul pendengki…. dok mengutuk belakang2
kesian betul orang macam ni. mungkin sebab dia setakat kerja tempat punggah barang2
tak glamour langsung.. elok dah dengan muka buruk tu, layak nya dia jaga cleaner toilet je
cleaner pon lagi cantik dari dia. asal nak mengutuk orang sangkut paut kerja orang. takde kena mengena pon. tapi dah tak ada modal kan. kesian sangat kak oi. balik cermin diri dulu please. muka buruk takpe kak tapi pangai tu biar cantik ya. pangai buruk sama dengan muka tu big problem kak. masuk bengkel sucikan hati ya lepas ni. mintak dengan jabatan akak.

c360_2016-09-02-13-33-10-285wakil ambilkan hadiah untuk dak yana

c360_2016-09-02-13-22-43-948selfie ah sikit, bagi orang lagi menyampah! kehkehkeh.

kbye!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s