… MENYINGKAP TIRAI SILAM …

Rasa berabad lama tak didendangkan lagu ini.
Dua tiga hari ni pulak dok asik mengalunkan bait-bait kata lagu ini..

Maka kenangan semua menjelma…
Alam persekolahan dari darjah ke menengah…
Dari Kelantan ke Perlis kemudian balik ke Terengganu

Kenangan semasa bekerja sambilan, sambung belajar
Sehinggalah sekarang…

Lagu Siti yang tidak begitu famous, tapi memang sedapp sangat jadi halwa telinga

sad-anime-6

TIRAI SEMALAM

Menyingkap tirai silam ku terasa rindu dan dendam
terdengar bisikan mu merdu mendayu
senandung syahdu
dalam gelombang rasa gelisah cinta
sehari tak bersua, bagaikan setahun terpenjara

Segera ku turunkan tirai cinta, melupakannya….
kerana lakonanmu menghiris hati, menyiksa diri
ternyata bukan mudah, mengawal resah
melawan perasaan cinta sejati dalam diri

Namun, terpaksa jua ku telan sisa pahit asmara
kerna kenyataannya ini bukan sepotong mimpi
yang sepi……….

*lebih kurang macam tu la lagu nya aku pon ingat2 lupa dah lirik dia. nyanyi pon main bantai je

Advertisements

…TAK SUKA TAK APA…

Jikalau orang tak suka tak apa
Tapi janganlah kau mengata
Sudah menjadi adat didunia
Ada rupa dan berharta orang suka

Jikalau orang tak suka tak apa
Biarlah ku mengundur diri
Mungkin kau rasa aku tak sepadan dengan dirimu

Ku sedar diri ini 
Aku hanyalah insan biasa tapi aku ada harga diri
Walaupun terguris hati ini hingga menitis air mata
Namun semuanya tak bererti bagimu

Waktu orang suka semuanya indah
Waktu dah tak suka oh ada ada saja
Sukarnya nak ku temui 
Cinta sejati dan bahagia

Jikalau orang tak suka tak apa
Tuhan masih menyayangiku
Moga suatu hari akan tiba jodoh buatku
Dengan insan yang ikhlas cintanya

>Tak suka tak apa:: Screen<

p/s:: yang aku bold memang ada kena mengena. sangat! memang “inche” cakap tak ada pape. dan aku berlagak normal depan “inche” tapi hati ni terguris dengan perbuatan orang lain yang tak ada kena mengena dengan cerita. yang menghakimi tanpa menilai…. terima kasih. aku ingat sampai mati.

p/s 2:: aku tak pernah cari masalah dengan kau, sila jangan cari pasal dengan aku. aku tak kisah kalau kau benci aku. tapi jangan sampai aku pula membenci kau. kau tak kan pernah suka cara aku membenci orang.

p/s2:: blog challenge aku tergendala. aku mmg payah nk update benda2 yang perlukan gambar ni plus bizik yang hamat sekarang. later akan update… challenge tetap diteruskan. lantak p situ. 

…CINTA BERSATU by LIYANA JASMAY…

Arigato Anata (inche) !!

Lagu ni walau jiwang gila tapi suka sangat lirik dia. buat saya rasa terharu gila dengan kata katanya itu…. *nanges*
terima kasih sebab bagi lagu ni kat saya tau tau tau!!

Di matamu ku berharga
Kau perlakukan aku
Lebih dari mencintai dirimu

Di dekatmu ku merasa
Bahagianya aku
Dapat ruang cintamu

Hanya kamu saja
Yang mampu begitu tulus
Mengerti aku

Kau sempurna bagiku
Tak kurang sesuatu
Kau terima apa adaku

Ku sempurna bagimu
Tak kurang sesuatu
Cinta bersatu

Gayamu
Sifatmu
Cara mencintaiku
Yang membuatku diriku jatuh cinta padamu

beliau chantek kan?

…BUKAN CINTA MANUSIA BIASA by DEWA…

sebenarnya mood tak ada nak update blog.
demam + batuk + selesema + sakit urat. pakej lengkap! siap ada percuma lagi.
layan lagu jelah….
 
 
  
Ku tetap mencintaimu masih
Meski kau tak cinta aku
Ku tetap merindukan  
Meski kau tak pernah merasa 
Sedikit pun untuk merindukan aku

Reff:
Cintaku ini bukan cinta milik manusia biasa
Cintaku ini cinta sejati yang paling sejati

Ku tetap memaafkan salahmu
Meski kau terus sakiti
Ku tetap menerima
Seribu kata maaf 
Yang selalu kau ucapkan
Dari bibirmu yang manis

Repeat Reff

Ku tetap mencintaimu masih
Meski kau tak cinta aku
Ku tetap merindukan
Meski kau tak pernah merasa sedikit pun
Untuk merindukan diriku
Merindukan aku

Repeat Reff [2x]

 
lagu ni memang sedap, tak payah cakap la… suara once memang mengancam, terancam dan diancam!
errr yang diancam tu aku.
tu tak pe , tu tak pe… yang aku salute nak mampuih bila tengok video clip lagu ni
Oh tuhan, salute aku kat ahmad Dhani, tengok dia main piano terpegun jap.
sampai sanggup video klip nyer semata-mata nak tengok dia main piano.
sambil berdiri kotttt….
ala kalau dia bohong pon pedulik apa aku, yang aku tahu cara dia main piona buat aku teruja
dan……
once hensem jugak yer, kbye! 

…KU INGIN KAMU-ROMANCE…

~~ I dedicated this song to you inchik chenta hati~~

Ku IngIn KaMu by RomANcE

demi semua yang aku jalani bersamamu

kuingin kau jadi milikku
kuingin kau disampingku

tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
dan hanya dirimu yang bisa
membawa surga dalam hatiku

ref:
kuingin engkau menjadi milikku
aku akan mencintaimu
menjagamu selama hidupku
dan aku kan berjanji
hanya kaulah yang kusayangi
ku akan setia disini
menemani…

sentuhanmu
bagaikan tangan sang dewi cinta
yang berhiaskan bunga asmara
dan membuatku tak kuasa
back to ref

di setiap arung gerak
tersimpan di hati kecilku
bahwa dirimu terindah untukku
back to ref

ref2:
selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas
selama Tuhan masih mengijinkan
kuingin selalu menjagamu

back to ref2 [3x]
selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernafas


notatangan:: i will luv u till i die~~ insyaAllah dear::