… THE SECOND MAN …

ewah tajok… mengundang sesuatu sangat
ahahaha padahal nak cerita drama2 yang aku dok tengok and tengok balik sekarang ni

kebanyakkan mesti ada dua hero, sama ada baik atau jahat.
kiranya  hero ni mesti nak berebut jugak heroin pertama
macham dah tak ada perempuan lain dalam dunia ni
nak jugak yang tu….
macham mana pon nak jugak jugak…
sanggup menyakitkan hati sendiri, menyakitkan hati aku jugak

mak jijah memang gitu kalau tengok drama mesti emo melampau
cerita tak macam mana sangat, emo je yang lebih. ceh!

dan sememangnya atau selalunya lah second hero ni mesti
aku takkan minat dan menyampah lebih.
kalau ada pon rasanya 3 orang macam tu jelah kot.

meh sama-sama semak siapa second hero ni.
Yay or Nay?

  1. BRIDE OF THE CENTURY

untitled

          [hero : lee hong ki]   [second man : sung hyuk]

huh! haruslaaaaa NAYYYYY!!!!
takdek nyer dapat menandingi Hong Ki!!!! Dahla kachak, suara serak!
Auuuchhh!

170529ugsutbgz1opya2bihong ki muka tu jangan macam terpaksa sangat boleh?

2. SECRET HOTEL

NamgoongMin_YooInna_JinYiHan1[Second man: Namgung Min] [Hero: Jin Yi Han]

YAY!!!! Namgung Min OPPAAAA!!
kenapa la kebodohan sangat second hero ni dok tunggu heroin
perempuan lain berlambak la oihh kat korea sana!
Serious aku suka second hero dia, and sangat dislike dengan hero
rasa payah gila nak habiskan cerita ni
paling aku tak suka bila, kau dah suka kat hero tayah la main-mainkan hati orang lain

3. SHE WAS PRETTY

hqdefault[Hero:Park Seo Joon] [Second Man: Choi Si Won]

NAY!!
Ya aku tau rammmaaiii sangat suka siwon dalam cita ni
but not me, ehhh minat orang mana leh paksa paksa…
aku rasa dia ni cam menyibuk terlampau lahaiii
cumanya dia lawak.
tapi sorryy… aku lagi suka tengok dia berlakon dalam oh my lady.
eh tapi dalam tu dia suka jerit… sakit telinga.

In love sangat dengan Park Seo Joon… hensem… bling bling sangat mata memandang

4. PLEASE COMEBACK MISTER

Please-Come-Back-Mister-Korean-Drama[Second Man: Yoon Park] [Hero: Rain]

NAY!!
eh pehhhliss la, aku rasa nak bagi penampo je kat second hero ni
kau dah kenapaaaaa… gedik nyer lahai
orang tu bini orang kau sibuk jual minyak. benci!
tapi… tapi… aku suka bodyguard * tuh…. *blink blink*

5. MARRY STAYED OUT ALL NIGHT / MARRY ME MARY

Mary_Stayed_Out_All_Night-16[Hero: Jang Geun Suk] [Second Man: Kim Jae Wook]

YAY!!!
For da first time aku minat dua-dua hero.
Tak kisah heroin dapat kat sape. Suka!! so tengok cerita tak de rasa sakit hati
Takde rasa nak tumbok-tumbok je muka second hero tu
Rasa bahagia je tengok manusia dua orang ni
Tapi tak suka watak heroin sebab… macam tadi jugak kalau tak suka
jangan mainkan hati orang.

6. BEL-AMI

45ac77847a48ff5dc43a054f74a8fee9[Hero: Jang Geun Suk] [Second Man: Lee Jang Woo]

NAY!!!!!
Tak suka, benci, meluat, menyampah apa lagi?
Serious benci gila kat second hero.
Tak dapat terima hakikat meh?

10964228196_ea20e1fd87_z.jpgcomel melampau kan?

7. KILL ME HEAL ME

hqdefault (1)
sepatutnya gua risaukan pasangan ni. tapi gua lebih risaukan gandingan di bawah

40fc0fd1c7e32f1d58755c92648a4fd3saiko betul rasa diri sendiri

Of couse YAY!!!!!!!!!!!
haaaa kau nampak tak keterujaan nya disitu?
okeh sebenarnya hero sorang je, mana-mana pon dia.
tapi kau nampak kan keberkesanan Ji Sung Oppa bawak watak
Hebat!
Sampai aku emo gila kenapa ending dia macam tu. Kenapa second hero harus Shin Se Gi
Kenapa? Kenapa????? Shin Se Gi bagi impak paling besar kot dalam cerita ni
Sampai aku tak terasa kehadiran Oh Ri On

8. I CAN HEAR YOUR VOICE

I-hear-your-voice-korean-dramas-35264405-1920-1080[Second Man: Yoon Sang Hyun] [Hero: Lee Jong Suk]

NAYYYY!!
Biarlah Lee Jong Suk tu muda bertahun-tahun-tahun dari heroin.
Tetap aku nak diaaaa jugak! Takmo second hero. takmo takmo.
Mungkin sebab aku minat sangat kat Lee Boo Young ni
So nampak macam kena la walau hero muda terlajak

117fe21994839abb2476d52470603111

9. HE’S BEAUTIFUL

250c2e1f-264d-4a48-a905-3bd726927005[Hero : Jang Geun Suk] [Second Man: Jung Yong Hwa]

NAYYY!!
Walaupun aku meluat kat park shin yea ni (mahap aiolls tak minat)
tapi aku tetap tak boleh terima kalau Shin Woo yang jadi pilihan
Sebenarnya ada Third Man, tapi kehadiran Hong Ki macam tak ada impak sangat
Sebab kejap je dia lepaskan tangan sebab malas nak berebut.
Aku rela hong ki jadi second man kot iya pon.

10. FLOWER BOY RAMYEON SHOP

image11[Hero: Jung II Woo] [ Second Man: Lee Ki Woo]

NAYYY!!
Walaupun si Lee Ki Woo as Choi Kang Hyuk dalam cerita ni memang kelakar
gila babs dan slumber sangat tapi bagi aku noooo…. aku rasa tak klaka langsung
eeerrrr mana sense of humour aku ni?
serious aku lebih tertarik pada hero….. dahla handsome romantic lak tuh
tapi tak suka Eun bi sebab jual mahal kat Cha Si Soo even budak tu cuba sehabis
mungkin la untuk memikat

klah itu je yang termampu aku fikir setakat ni
dan ini dari sudut pandangan aku. minat aku.
jangan kecam dan meroyan sebab minat kita sudah tentunya tak sama

kbye!

Advertisements

… ADDICTED …

Hobi membaca dah menjelma semula!

Sekian lama dah ditinggalkan. Sebab malas nak baca novel melayu yang sangat cliche
Beli tu beli, rasanya ada dalam 8 buah novel melayu aku dah beli
cuma belum baca sebab bila baca rasa macam dah boleh jangka apa nak jadi lepas tu
ending pon dah boleh jangka..
lepas tu zaman novel di drama kan, jadi aku lagilah malas
dahla tu semua drama jadik sama sebab semua novel jalan cerita sama
cuma perlu ubah nama, jalan cerita, watak, penjahat semua sama
perempuan jelita, hero hensem nak matik-kaya nak mampus-ego nak meninggal
kawen sebab terpaksa lepas tu gaduh, lepas tu cinta tak nak ngaku, last-last ngaku,
lepas tu ada orang kacau hubungan dorang, gaduh, ending berbaik ada anak….

pehlissssssssss la, rasa macam why la whyyyyy???????
tapi disebabkan ketagihan membaca novel dah datang balik
maka turutkanlah hati, walau rasa nak humban semua buku-buku novel dalam tong sampah
childish nyer la penulisan…… (amboihhhhh sodap betei ko mengutuk orang kan??? hebat sangatkah?)
tapi bertabah jugak baca sebab dah beli
tak kuasa dah nak tambah lagi novel baru

ni semua gara-gara novel dak jenny han la ni
(ayat tu…………….. macamkan si jenny budak sekolah aku lak)

tahun lepas tergerak hati nak beli novel omputih sebab cover cantik, kahkahkah
aku jarang baca novel omputih sebab nanti mesti ending macam tak berkesudahan
pastu nanti aku frustttttt, cerita tiba-tiba habis cenggitu je.

then aku grab To All The Boys I Loved Before
tapi awal tahun baru mood nak membaca datang, membaca pon lambat-lambat
biasalah kan takde mood… feeling pun tak berapa nak ada
sekali dah sampai mood, baca sungguh-sungguh. ulang dari awal sebab nak bagi faham balik
lepas tu nah hambik kau addicted!!!!!!!

images*gambar; cilok gugel, malas nak cucuk usb phone. aku suka cover dia! aku suka ppuan nih!*

cerita pasal dia ni gadis kacukan korea, then dia ni jenis mudah jatuh cinta
dari zaman sekolah rendah dia dah sukakan orang tu and orang ni
so sampaila dia dewasa dia masih sama. dia akan tulis surat kat dorang
tapi dia takkan anta surat tu sebaliknya simpan dalam kotak pemberian mak dia
dia ni jugak sebenarnya terjatuh hati dekat boys next door yang jadik boyfriend kakak dia
takde sape tahu siapa yang dia suka
sampaila satu hari surat tu tetiba hilang dan tiba-tiba je orang yang dia suka semua-semua
dari zaman dia sekolah rendah terima surat dia
so dia jumpa lah balik dorang-dorang ni
dan pada masa yang sama dia kena jadi kekasih kontrak si Peter Kavinsky

meroyan jugakla sebab ending tergantung…..
kalau boleh nak aja aku campak buku tu dalam api… stress makkkkk!

lama hoihhhh aku hidup dalam keadaan resah gelisah mengenangkan ending macam tu
tak salah aku dalam bulan april ke ek? aku dah lupa ke may cam tu la
aku nampak kat mana ntah, insta? ke blog jenny han? ke mana aku lupa jugak…
ada sambungan….

perghhh dah memang cacing kepanasan aku… lambat gila masuk malaysia
aku rasa macam tiap2 hari aku pergi survey kat kedai buku POPULAR, MPH…
kalau boleh nak aja berkampung kat sana situ
haaaa punyalah tak sabar….
akhirnya!!!!

Aku dapat la jugak beli P.S I Still Love You
dalam masa beberapa hari dah habis baca.
haaaa kauuuuuu… lepas tu aku meroyan lagik.. hahahhahaha
meroyan nak cari buku lama-lama JENNY HAN…
tak kira kena dapatkan jugak jugak… aku dah addicted sangat dengan penulisan si Jenny
cara dia menulis tu details sangat, aku rasa macam aku lak yang ada dalam buku tu

 

P.S.-I-still-love-you-Jenny-Han-cover* also cilok from gugel, malas! LARA JEAN SONG COVEY*

P.S I Still Love You ni details tentang cinta si heroin Lara Jean Song Covey with Peter Kavinsky
dan macam mana muncul balik buah hati lama Lara Jean also cinta antara Margot dan boy next door tu
cumanya cerita ni aku tak puas hati bab Peter yang masih bersama
and masih melayan bekas buah hati dia tu… apa nama aku lupa
orang tak penting so tak perlu aku nak ingat
kalau aku jadi si Lara Jean tu pon aku dah mintak putus awal2 dah agaknya
asikla berkepit dengan perempuan gedik tu
helloooooo get a life la…. macam kan takde jantan lain kau nak gedikkan
emo pulekkkks aku baca cerita tu

now tengah angau carik Summer I Turn Pretty!
rasanya kat Kinokuniya ada box set
can’t wait!!!!!!!!!!

… QUEEN IN HYUN MAN …

OMGGGGGG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tak sabar sangat dah nak habiskan cerita ni….

aci tak gua nak tengok last episode je dulu.

hati gua memberontak dasat sangat dah ni!!!!!

 

 

1335824196

 

 

3a34cd34

 

large

 

maxresdefault

 

pehal korang suwit sangat nih!!!

seriyes gua suka tengok cerita ni sebab hero and heroin je pon…

ahahahaha

sebab gua tak minat cerita zaman purbakala… zaman josean whatsoever ni

tapi bertabah jugak tengok sebab suka hero dia dalam cerita ni (cerita ni jelah pon)

huaaaaaaaa!!!!!!!!! nak tau ending! nak tau ending!!!!!

… ANNYEONGHASEYO …

assalamualaikum dan salam sejahtera = )

BIG smile…….
very very the BIG smile….
very very very the BIG smile….

 

tak tahu kenapa sekarang terasa IN sangat dengan Korea!
matiklaaaaaaaaaaa……..

adakah ini semua salah kekasih hati yang tinggal nun jauh di Korea,
maka kerinduan pon membuak2 sebab lama tak jumpa…
lantas semua pasal korea adalah telah melekat?
lagu2 korea…. cerita2 korea… sampai makanan korea pon dah tersangkut!
dari keminatan terhadap jepun dah beralih arah ke Korea.
sebab inche bekas pakwe dulu dah nak kahwin? atau pun beliau sudah tidak seperti dulu
*cewahhhh ayat…. ko ni kalau kena penampo buaya 18das pon bagus jugak ni… bior insaf sikit*

nasib mak jijah dah ada cinta baru….
harap cinta baru tak main kayu besbol dengan mak jijah T.T

 jang-geun-suk-mook2011-2*kredit to naesukkie.blogspot.com, kamshamida*

cam perempuan? hader aku kisah??? lalalalalalalala

nak cerita jumaat yang lepas weollsss Da’ Gojes PA pergi ke NU SENTRAL yang baru bukak tu….
mak aiiiii cantik bak hangggg!!!! mall dia superb la jugak. macam2 adoooo….
taklama lagi nak buka pawagam n pusat bowling katanya! huntunglaaaaa……
dapat la lelepak kat situ jek nanti, tayah g jejauh. tapi yang pastinya setiap minggu akan sesak!
dan yang besh ada SEPHORA!!!
aku kan tengah gila kumpul NYX lipmatte/lipcream/lipstik… kat sephora tu ada, murah lak tuh!
yang tak beshnya cepat nau stok dia habis….. laku bebenor nyx ni sekarang

mula2 tu misi nak pergi merasa makanan kat Korea,
Kak Effa kasik cadangan untuk kuar sesama pergi DUBU_DUBU RESTAURANT
yang baru buka cawangannya kat NU SENTRAL

Dubu-dubu

sampai jek orang dah penuh dalam tu. jadi kenalah beratur kat luar.
nasib kami jadi orang pertama yang beratur… kalau panjang dah tu matiklaaa nak nunggu
memang kena gi shopping dulu la gamaknya

so santapan aku haritu
KIMCHI BEEF SOONDUBU JIGAE!

sedap bak hanggggg!!!! DAEBAK!

aku suka laaa… kira boleh masuk tekak…
egatkan orang Korea makan tak berapa nak pedas, rupanya boleh tahan jugak la pedasnya tu
cuma nasi tu aku rasa dia tak guna sepenuhnya beras korea, dia campur beras biasa and beras pulut
supaya ko makan sikit tp dah rasa kenyang tahap melampau!
then dalam 3jam nanti ko lapar balik. hahahaha

kimchi dia pon sedap, walau ramai jek yang tak leh telan tapi aku boleh jekkkk!!
sedap sebab pedas… rasanya masam2 tapi pedas.
tapi memang besh la soondubu jigae dia tu…!

20140829_131844

yang timun jepun tu aku tkleh telan sebab rasa halia dia kuat sangat
and lobak putih jeruk pon aku tak rasa nak telan.
kalau masak sayur lobak putih aku leh makan tapi kalau bagi macam ni jek jangan harap ye aku nak telan

air dia pon besh.
aku amek citron pemenda ntah…
memang sodap!

10425447_532627270201014_1138255677034636121_n

pendek kata… siapa yang tak pernah lagi makan tu silalah cuba!!
memang bebetul sedap punya! daebak!!

20140829_125505

IMG-20140829-WA0002

IMG-20140829-WA0003

…TERTEWAS PADA DIA…

THE WHOLE WORLD KNOW!!

rasa nak pitam lapanbelas kali kan?
machiam la artis yang semua orang sibuk nak tahu.
puihhh!!

kawan2 terdekat tau… bertapa aku tak berminat dengan cerita korea
oohh memang sangat tidak berminat dan adalah sangat tidak suka…
sebut pasal korea, diri rasa nak lari jauh jauh…
tapi padan muka sendiri terkena TULAH tak suka… lebih kurang badi la…
akhirnya jatuh cinta!
eh tapi bukanlah jatuh cinta tahap menggila, masih biasa biasa
masih memilih drama untuk ditonton, masih tidak berminat dengan filem kecuali cerita hantu, masih tidak dapat menerima lagu korea sepenuhnya, hanya sebahagian sahaja.
oleh itu, boleh dikatakan masih tak dapat minat secara mendalam

hanya sesetengah cerita je yang aku layan and kalau pelakon dia adalah watak
macam JUN MATSUMOTO 
dalam cerita hanayori dango…
MR ARROGANT… sombong, kacak!, bergaya, annoying, dan semua semua semua lah.

jadi maknanya tak semua cerita korea aku layan,
aku masih tak boleh terima cerita winter sonata, autumn in my heart… oh nononono!!
*geleng geleng geleng sampai tersalah urat*
satu2 nya cerita yang aku minat dulu A FUNNY WILD GIRL/ COUNTRY PRINCESS/LADY OF DIGNITY/HER MAJESTY/ and so on so on… banyak sangat nama nya…
masa tu aku minat sebab cerita keluarga…
cerita kakak n mak angkat yang jahat nak meninggal

rasa nak pijak muka sensorang… grrrr….
terus lak masa tu jatuh chenta dgn watak shun sing woo (yeke tu nama dia?) dalam tu; SEO IN WOO…
hero tua yang hensem… and romantik…. ohhhmayyyyy!!!

pastu dah… stop situ, cerita lain adalah tidak dapat diterima…

TAPI!!!!!!!!!
aku akhirnya tewas… sobsobsob….
dah berusia and ada laki macam ni, barulah gedik nak minat hero itu ini, cerita itu ini 
(masa bujang dulu tak pulak menggatal nak minat sebab kononnya tak mainlaaaa pakwe jambu2 gitu… ceh!)
kisahnya… aku btekad nak beli DVD memandangkan 4 tahun dah aku tak membeli…
tetiba rasa nak menengok di kala lapang… (laaa sangat)
then aku purchase satu VCD and dapat yg free… korea lak tu.
no choice… aku amek je ikut kata hati….
HE’s BEAUTIFUL

tumblr_l72sjdRd7N1qauajd

Pehtu tengok la… kononnya cerita tk minat kita tengok awal2. save the besh for last konon kan?
pehtu????
haaaaa tetiba rasa nak ejek diri sendiri *nyorok dalam laci*

hambikkkkkkkkkk……. terjatuh cinta dengan cerita dia….
paling parah, terjatuh chenta dengan hero sekali!!!
mak aiiii parah oke… buruk beno bini orang gatal nak berangan kapel2 dengan artis!

hahahaha!!
*tetiba lagu latar I IN LOVE….*

seriyes! jatuh chenta dgn hwang tae kyung!! 
ye aku minat dia dalam cerita tu, dia dengan perwatakkan sebenar aku kureng minat sangat
yelah haruslah dia baik sangat and lembut kalau kat luar kan… nonono!
ai like kalau dia noughty noughty sikit… kalau lurus cam bendul kang bosan lak

dalam cerita tu dia jadi ARROGANT gila babeng…. sombong nak mampuih, yg besh garanggg tapi sweet..
*yang blom tengok, mohon tengok and yang dah tengok korang tau apa maksud aku*

55dbd3f9351288386c22ebb5-1*melting….. melting….*

segala tentang dia dalam drama ni aku suka! teramat suka sampai nak gila rasa!
hah kau hiperbola sungguh rasanya.
aku sangat suka perwatakkan sombong, ego dan berlagak dia. jantan sejati sangat tau. auchhh!
aku suka tengok cara dia pakai. segak! even pakai baju kemeja putih panjang tie ikat kat tekak. tetap nampak kacak dimata hatiku…. *treeeeettt*
aku suka rambut tutup mata dia! kenapa dia pergi ikut si pompuan gediks tu balik ke rambut asal ni?
kenapa? kenapa???? panas betei hati aku ni. öuhh aku tak minat shin ye.. mahap”
aku suka dia pakai celak atas bawah mata… sesuatu sangat tau… nampak garanggg!
satu lagi… satu lagiii!… suara dia… garau… ouhhh ouhhh *tumbuk dada… sesak napas*
oh myyyyy sangat meltingggg!!!!!

yang penting cara dia lindungi perempuan yang dia suka
rasa safe gila kot kalau jadik makwe dia ni.

kadang jeles dgn orang2 luar negara ni… dorang ni jenis sweet kan?
romantic…
malaysia??? sila mimpi sampai ke bintang…..
-_-
dalam 100 orang mungkin 2 orang jelah yang romantik macam dorang2 tu
aku bercakap bersama fakta bukan sesaja nak letak rasa cemburu
ramai kawan aku kahwin dengan mat salleh… errr maksud aku orang luar.
tak payah nak romantik cium cium depan orang ramai. tolong masak bagi bini makan pon bagi aku dah romantik sangat dah…..*kenyit-kenyit mata*

ok lah nak sambung berangan dengan hwang tae kyung… wakakakaka
*dushhhhhh!!! penumbuk maut!*
so HE’s BEAUTIFUL adalah cerita kedua terbaik korea yang aku pernah tgk.
aku rasa boleh ulang sampai 10 kali pon takpe…. beshhhh!! *10kali kalau perempuan itu takde la kalau ada aku tengok Sukkie oppa jelah …skip skip
dan kebanyakkan lagu sukkie oppa adalah besh. maklumla suara garau gila kan