… THE SECOND MAN …

ewah tajok… mengundang sesuatu sangat
ahahaha padahal nak cerita drama2 yang aku dok tengok and tengok balik sekarang ni

kebanyakkan mesti ada dua hero, sama ada baik atau jahat.
kiranya  hero ni mesti nak berebut jugak heroin pertama
macham dah tak ada perempuan lain dalam dunia ni
nak jugak yang tu….
macham mana pon nak jugak jugak…
sanggup menyakitkan hati sendiri, menyakitkan hati aku jugak

mak jijah memang gitu kalau tengok drama mesti emo melampau
cerita tak macam mana sangat, emo je yang lebih. ceh!

dan sememangnya atau selalunya lah second hero ni mesti
aku takkan minat dan menyampah lebih.
kalau ada pon rasanya 3 orang macam tu jelah kot.

meh sama-sama semak siapa second hero ni.
Yay or Nay?

  1. BRIDE OF THE CENTURY

untitled

          [hero : lee hong ki]   [second man : sung hyuk]

huh! haruslaaaaa NAYYYYY!!!!
takdek nyer dapat menandingi Hong Ki!!!! Dahla kachak, suara serak!
Auuuchhh!

170529ugsutbgz1opya2bihong ki muka tu jangan macam terpaksa sangat boleh?

2. SECRET HOTEL

NamgoongMin_YooInna_JinYiHan1[Second man: Namgung Min] [Hero: Jin Yi Han]

YAY!!!! Namgung Min OPPAAAA!!
kenapa la kebodohan sangat second hero ni dok tunggu heroin
perempuan lain berlambak la oihh kat korea sana!
Serious aku suka second hero dia, and sangat dislike dengan hero
rasa payah gila nak habiskan cerita ni
paling aku tak suka bila, kau dah suka kat hero tayah la main-mainkan hati orang lain

3. SHE WAS PRETTY

hqdefault[Hero:Park Seo Joon] [Second Man: Choi Si Won]

NAY!!
Ya aku tau rammmaaiii sangat suka siwon dalam cita ni
but not me, ehhh minat orang mana leh paksa paksa…
aku rasa dia ni cam menyibuk terlampau lahaiii
cumanya dia lawak.
tapi sorryy… aku lagi suka tengok dia berlakon dalam oh my lady.
eh tapi dalam tu dia suka jerit… sakit telinga.

In love sangat dengan Park Seo Joon… hensem… bling bling sangat mata memandang

4. PLEASE COMEBACK MISTER

Please-Come-Back-Mister-Korean-Drama[Second Man: Yoon Park] [Hero: Rain]

NAY!!
eh pehhhliss la, aku rasa nak bagi penampo je kat second hero ni
kau dah kenapaaaaa… gedik nyer lahai
orang tu bini orang kau sibuk jual minyak. benci!
tapi… tapi… aku suka bodyguard * tuh…. *blink blink*

5. MARRY STAYED OUT ALL NIGHT / MARRY ME MARY

Mary_Stayed_Out_All_Night-16[Hero: Jang Geun Suk] [Second Man: Kim Jae Wook]

YAY!!!
For da first time aku minat dua-dua hero.
Tak kisah heroin dapat kat sape. Suka!! so tengok cerita tak de rasa sakit hati
Takde rasa nak tumbok-tumbok je muka second hero tu
Rasa bahagia je tengok manusia dua orang ni
Tapi tak suka watak heroin sebab… macam tadi jugak kalau tak suka
jangan mainkan hati orang.

6. BEL-AMI

45ac77847a48ff5dc43a054f74a8fee9[Hero: Jang Geun Suk] [Second Man: Lee Jang Woo]

NAY!!!!!
Tak suka, benci, meluat, menyampah apa lagi?
Serious benci gila kat second hero.
Tak dapat terima hakikat meh?

10964228196_ea20e1fd87_z.jpgcomel melampau kan?

7. KILL ME HEAL ME

hqdefault (1)
sepatutnya gua risaukan pasangan ni. tapi gua lebih risaukan gandingan di bawah

40fc0fd1c7e32f1d58755c92648a4fd3saiko betul rasa diri sendiri

Of couse YAY!!!!!!!!!!!
haaaa kau nampak tak keterujaan nya disitu?
okeh sebenarnya hero sorang je, mana-mana pon dia.
tapi kau nampak kan keberkesanan Ji Sung Oppa bawak watak
Hebat!
Sampai aku emo gila kenapa ending dia macam tu. Kenapa second hero harus Shin Se Gi
Kenapa? Kenapa????? Shin Se Gi bagi impak paling besar kot dalam cerita ni
Sampai aku tak terasa kehadiran Oh Ri On

8. I CAN HEAR YOUR VOICE

I-hear-your-voice-korean-dramas-35264405-1920-1080[Second Man: Yoon Sang Hyun] [Hero: Lee Jong Suk]

NAYYYY!!
Biarlah Lee Jong Suk tu muda bertahun-tahun-tahun dari heroin.
Tetap aku nak diaaaa jugak! Takmo second hero. takmo takmo.
Mungkin sebab aku minat sangat kat Lee Boo Young ni
So nampak macam kena la walau hero muda terlajak

117fe21994839abb2476d52470603111

9. HE’S BEAUTIFUL

250c2e1f-264d-4a48-a905-3bd726927005[Hero : Jang Geun Suk] [Second Man: Jung Yong Hwa]

NAYYY!!
Walaupun aku meluat kat park shin yea ni (mahap aiolls tak minat)
tapi aku tetap tak boleh terima kalau Shin Woo yang jadi pilihan
Sebenarnya ada Third Man, tapi kehadiran Hong Ki macam tak ada impak sangat
Sebab kejap je dia lepaskan tangan sebab malas nak berebut.
Aku rela hong ki jadi second man kot iya pon.

10. FLOWER BOY RAMYEON SHOP

image11[Hero: Jung II Woo] [ Second Man: Lee Ki Woo]

NAYYY!!
Walaupun si Lee Ki Woo as Choi Kang Hyuk dalam cerita ni memang kelakar
gila babs dan slumber sangat tapi bagi aku noooo…. aku rasa tak klaka langsung
eeerrrr mana sense of humour aku ni?
serious aku lebih tertarik pada hero….. dahla handsome romantic lak tuh
tapi tak suka Eun bi sebab jual mahal kat Cha Si Soo even budak tu cuba sehabis
mungkin la untuk memikat

klah itu je yang termampu aku fikir setakat ni
dan ini dari sudut pandangan aku. minat aku.
jangan kecam dan meroyan sebab minat kita sudah tentunya tak sama

kbye!

Advertisements

…REVIEW:: NEED FOR SPEED…

laaammmaaa gila rasanya tak men-review-kan wayang wayang yang ditengok
berlambakkkk aku tengok tapi dasar tapir pemalas, takde masa la nak review.
tetiba sekarang ni aku tengah rajin menulis… menyambung cerita novel la….
keje seme tolak tepi. kang kalau bos ada, buat la keje keje tu kekonon sibuk. wakakaka dasar!

oke sebenarnya ni ditulis semasa senggang… takde apa sangat dah nak buat.
bosan tahap tenuk…

cerita ni aku baru tengok semalam.
memula masa diajak tu cam “heh! citer apa ni? pelakon tak glamer langsung… mesti tak besh ni”
gituuuu…. maklumla…. nak mamat2 hensem je berlakon…
minah2 cantik dan diminati jekkk….
tara kaluuu, mintak ampun…. tapi gagahkan jugak semalam sbb ntahla…
sebab pasal lumba2 kot… sejak tengok fast 2 furious, kegilaan aku mentengok cerita kereta lumba2 ni boleh tahan la

NeedforSpeedUKquadposter

review aku, cerita dia oke, besh…!
tak slow.. mula2 cerita je sikit… pastu bila dah jumpa dengan musuh yang mintak tolong dia
cerita dah jadi oke… then kawan dia mati kan…
yang buat aku terus melekat kan mata supaya tak berkelip walau sesaat (hiperbola penipu sangat)
sebab aku tertarik dengan pelakon perempuan dia.
a british girl… tak de la cantik, tapi just nice bila digandingkan dengan hero…
and dia ni bawak kelainan…

Untitled-1Aaron Paul as Tobey Marshall

imogen-poots-need-for-speed-pic-pxl2Imogen Poots as Laura Maddon

mula2 tu aku rasa cam bosan bila ingatkan yang dia akan balik dengan bekas kekasih dia
tapi bila perempuan ni muncul, terus hati cakap “biarlah kapel dengan perempuan ni (laura), biarlah kapel dengan laura” 
terlalu nak tengok kisah dorang berdua… which is sweeettttttt….
takde romantik2 tapi sweettttt!!
(penangan dok gatal baca e-novel sekarang, semua cerita yang ada watak cam laki tu aku suka)

haaa… kau mampu??? tengok filem lumba kereta semata2 excited nak tengok laura n marshall ni
kegilaan apakah??? orang lain tengok sbb nak fokus aksi
aku melekat tengok sebab nak tengok dorang….. hati tisu gua sudah datang

n cerita ni besh! tak slow, banyak gak aksi lumba… takde cintan cintun…. sikitttttt sangat
besh dabel sebab ending dia… auchhhh!! i like!!!!! 
kisah dia just pasal dia bertanding lumba haram untuk selamatkan workshop dia
tapi makin parah bila kawan dia meninggal, and dia nak balas dendam untuk kawan dia

movies-need-for-speed-dominic-cooper-dakota-johnsonIni si penjahat… meluat! pandai betul bawak watak baik lelaki mahupun perempuan @.@

so aku bagi 4 bintang…. sebab aku suka laura and marshall, boleh? hahaha 

GILA!

Need-For-Speed (1)

Fresh from prison, a street racer who was framed by a wealthy business associate joins a cross country race with revenge in mind. His ex-partner, learning of the plan, places a massive bounty on his head as the race begins.

…STAR TREK INTO DARKNESS…

yuhuuu… entri pendek pendek dari aku. takpelah kan. malas nak menaip pepanjang… sesikit sudah. nak tahu lebih lanjut sila ke pawagam berdekatan. habis cerita.

aku bukanlah peminat tegar cerita animasi 3D or-what-ever-it-is ni… ampoon laa aku nak layan star trek ke star wars ke harry potter pon jangan lah harap. apatah lagi superman, spiderman, batman and semua laaa… memang tak la aku nak tengok. tak minat. 

tapi since dorang dah baharukan cerita cerita lama ni, ditambah dengan 3D and CGI yang sangat mabeles, aku boleh la terima. itupun sebab inche nak tengok, makanya tumpangla kaki, betis dan peha ku yang bak seladang ini. sobsobsob.

semalam dia nak tengok cita STAR TREK… hoihhh tolong laaa nyah! kosserr la makk kan nak tengok cita mengarut macam tu, dengan manusia pelik rambut tempurung tu, ohhh plissss!!

tapi itu tanggapan pertama la. sekali tengok nah hambekkk ko berlagak sangat tadi kan,
siap aku boleh “perghhh terbaikk”
“perghhhh”
“fulamak” “hebat!”
“eh banggang la dia ni” haaa kau….
yang lebih tragedis adalah. menangis di akhir cerita, okeh sangat bongoks.

macam aku cakap awal awal tadi lah kan, aku mana lah tahu cita ni. tak pernah tengok kan. dan inche cakap cita ni dia awalkan balik, Kapten Kirk tu masa muda. jadi dah namanya tak tahu awal ujung cerita, bila ada part sedih tu, apa lagi bantai nanges la dalam tu. berjurai jurai air mata ku tahu. sekali…. cesss habiskan air mata je…

seriyes cerita star trek ni adalah sangat besh and ohsem. aku dah suka gila. jalan cita dia pantas and ending dia kau tak jangka siapa musuh sebenarnya. mula mula kau akan ingat marcus, tapi ada kehadiran khan… pastu ehh nampak macam marcus jahat balik… ehh khan ni pon… tapi khan baik nak tolong dorang plus dia ensem. *wink wink*

pape pon, aku sangat syorkan korang, sila la pegi tengok. memang besh oke, tak rugi. sila ambik set tengah. and yeahh its heaven sbb tak ada manusia annoying semalam. besh gilak!

plus aku minat 3 manusia ensem dalam cita ni. minat dorang dari dulu kecuali khan tu baru aku nampak semalam.

Star-Trek-Into-Darkness-Captain-Kirk~~Chris Pine aka Captain James T. Kirk~~

startrekintodarkness05~~ John Cho aka Hikaru Sulu ~~

STAR TREK INTO DARKNESS~~Benedict Cumberbatch aka Jim Harrison/Khan~~

star-trek-into-darkness-releases-seven-new-character-banners-133107-a-1366731644-470-75

hensem tak?? thehehe.. tapi khan ni dalam ni jelah hensem, luar dari cita ni huduh je… dengan rambut putih, ouhh sangat tak sesuai dengan beliau. aku tak adalah minat sangat dia tapi aku suka sangat lakonan dia dalam cita ni, dengan suara dia. sangat besh!

John n Chris tu memang dari dulu aku minat ^_^

p/s:: ehhh pendekla sangat entri aku ni kan?

…BESHHHTIESSS…

Tarikh:: 27 April 2013

Masa:: 6.45pm

Tempat:: GSC, Mid Valley

IRONMAN 3 BESHHH!!!!

oke itu je nak gitau. malas nak buat review. sila tonton sendiri. 

untung inche beli on9, full house weyhhh!! gila punya penangan….

gambar di je yang ada, gambar dari fb… sebab semua gambar ada dalam tab inche. tak transfer sebab malas.

malas. malas. malas.

…REVIEW TAK REVIEW SANGATLA:: OBLIVION…

thehehe… kenapa tajuk macam tu? sebab aku bukan nak buat review pon. aku cuma nak bagitahu kenapa aku minat cerita ni… 

haaaa….pasal dia….

Oblivion - UK Premiere - Red Carpet Arrivals

oh no no no…. bukan pasal dia. simpang tau… aku tak minat sangat dia ni, sejak dia berpisah dengan nicole kidman, aku dah tak minat sangat, ntah la kenapa. padahal tak ada kena mengena dengan hidup aku pon kan? maybe sebab dia dah tua maka dia dah tak hensem. wakakaka. boleh gitu ea?

mula mula aku tak suka sangat bila dapat tau inche nak mentengok citer ni. tapi at the end of time *gituuuu, ayat tak kena mengena langsung* aku dah jadik tersuka gila kat citer ni.
sebab apa…?? 

yaaa…. sebab dia ini…..

olga kurylenko

sesapa yang dah mentengok cerita oblivion ni, kenalkah anda siapa dia ni? seriyes dia adalah cantik. walau bermuka biasa, tak cun… tapi bagi aku dia ada kecantikkan yang tersendiri. plus muka dia cam pelakon yang aku minat Catherine Zeta Jones and muka ala ala asia Liyana Jasmay… kanns??

untitled

sama tak? sama tak?? samaaaaaa…….. !! google gambar lain… sama oke!

tak tau kenapa tapi ku suka perempuan ni….

citer ni pasal dunia pada tahun 2077 dimana semua dah musnah and tinggal beberapa orang je terselamat kononnya. 
antaranya tom cruise dan sorang perempuan ni, victoria/vika (andrea riseborough)

oblivion-2*seyesly aku tak suka perempuan ni, tak suka! tak suka! tak suka! dah tau mamat tu ada bini, ko gatal lagi kan nak ciyom2 amik gambo dengan laki orang, ku tampo kanggg… bini dia ada kat belakang pesawat kot… dahla ko tak cun, kalau cun boleh la aku maafkan.
eh?*

dorang ni dah di brainwash kan otak masing masing, so memang dah tak ingat pape sal diri memasing, yang dorang tahu hanya pasal dorang berdua ni. tapi si jack harper 49 (tom cruise) ni selalu mimpi dia jumpa dengan sorang perempuan ni, and perempuan ni selalu tersenyum pada dia plus dia mimpi dia jalan jalan kat menara dengan perempuan ni.

sampaila satu masa mereka jumpa sekumpulan makhluk asing or alien?? lantakla kan…. dan jack 49 ni jumpa dengan perempuan yang aku suka tu julia (olga kurylenko). dari situ la semuanya terbongkar and sikit demi sikit dia dapat balik ingatan dia.

bagi aku cerita dia superb besh, sebab kena pikir… hahaha… kadang kadang bosan jugak tengok citer terlalu santai kan, so bila layan cerita kena fikir ni rasa cam seronok gak la. dan segala tekaan ku adalah benar, itu je yang tak besh. sebab bila teka je betul. menyampah iollsss.

tapi ending adalah tahap bangang sangat oke! bencik! dari elok elok aku nak kasi 4 bintang terus tak tahu nak bagi berapa dah. benci benci benci!! kalaulah yang keluar tu 49 dan bukan 52….
*ataupun memang dia 49 tapi pakai 52??? ohh tak mungkin la kan? atau aku kena tengok sekali lagik -_-* tapi ku yakin dia bukan 49, dia adalah 52.

sape yang belom tonton, dipersilakan tengok and meh share dengan aku apa korang rasa. bagi aku besh. bagi korang tataula pulak kan.

adh6cMRMg7Sl